Sprężyny merc
Moderator: Albert_N
Sprężyny merc
Witam.Zamontowałem sprężyny od mera na przód przycięte o 1,5 zwoja.Auto jest nadal bardzo sztywne i przód tek dziwnie podskakuje.W planach nowy stalowy zderzak i winda/za około 1miesiąc/ czy warto jeszcze podcinać czy zostawic? Czy pojeździć i ewentualnie po jakimś czasie dopiero podcinać?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Sprężyny merc
a amorki przedłuzyłes
?? bo wnioskuje że jest to problem dotyczący vitarki
jak pojeździsz to one siądą i to sporo ja zawsze kupowałem używane żeby nie siadały już więcej

Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Tak .Odwróciłem mocowanie amortyzatora ale widzę że i tak jest wyciągnięty prawie na maxa.Na dniach będę przerabiał mocowanie /ze względu na efekt tatry/ więc opuszczę jeszcze z trzy centymetry mocowanie amortyzatora.Mnie martwi tylko że zawieszenie jest bardzo twarde a amortyzacja jest większa na oponach niż na zawiasie.
Nie wydłużaj mocowań amortyzatorów, bo potem będziesz płakał, że przeguby klękają.
Podaj dokładnie od jakiego merca są te sprężyny, benzyna, diesel ?sowland pisze:Witam.Zamontowałem sprężyny od mera na przód przycięte o 1,5
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Sprężyny są od 200 benzyny
Wszystko jasne z dwulitrowej A-klasysowland pisze:Sprężyny są od 200 benzyny

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
merc 124 benzin
dyzel jest twardszy
jak chcesz zderzak to na prif bo mi został
dyzel jest twardszy
jak chcesz zderzak to na prif bo mi został
Znajomy zamontował springi od 124 i powiedział, że muszą być takie ''zajeżdżone'', bo nowe zdecydowanie za twarde 

4x4 Tczew
Znajomy zamontował springi od 124 i powiedział, że muszą być takie ''zajeżdżone'', bo nowe zdecydowanie za twarde 

4x4 Tczew
To masz najmiękksze z merca jakie można było założyć. Nie skracaj więcej bo później przód będzie za nisko.sowland pisze:Sprężyny są od 200 benzyny
Pod stalowy zderzak i windę sprężyny od 200 benzyny będą za miekkie.
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
wsadzaja dyzla i nazekaja
czasem na alegro niewiedza co maja
bo bezyna a dyzel niewiele wizualnie rozni ale dyzel jest sztywny jak ............
czasem na alegro niewiedza co maja
bo bezyna a dyzel niewiele wizualnie rozni ale dyzel jest sztywny jak ............