witam wszystkich
mam problem z wyregulowaniem gaznika od poloneza 1.5 ktorego zamatowalem do samuraia
autko pali i jezdzi ale nie ma porzadnego kopa jak to poprawic
gaznik
Moderator: Albert_N
Re: gaznik
Powiem krótko: Wymontować !
Będzie o wiele wiele więcej palił i nie będzie miał kopa. Już lepiej od Suzuki Maruti albo od Pony

4x4 Tczew
-
Potwierdzam jak wyżej prosty od pony 1.3 lub nawet 1.5 i ręczne ssanie ma.Obejść podciśnienia ,wężyk wpiąć w podkowę i heja.Przy 1.5 bo taki miałem na bęzynie na początku go zalewało trochę ale tylko na początku potem szedł jak burza.Można wkręcić dysze od 1.3 i jest git. 

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
pojechac do DOBREGO gaznikowca co umie tak ustawic, zeby nie tylko oszczednie ale i rozsadnie jechalo. Da sie. Trzeba dysze pozmieniac, troszke podlubac i ustawic metoda prob w ruchu a nie na ksiazke.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
-
-
Montowałem Webera FSO 1500 do samuraja bo mnie aisan doprowadzał do szału
. Dało się to ustawić, palił ciut więcej ale było warto. Z minusów to na stromych podjazdach tracił moc (można go obrócić o 180 stopni i podobno daje radę).
Pozdrawiam Mirek

Pozdrawiam Mirek
Rocsta 2,2D
Ja mam w planach patent na te podjazdy...bo tam komora pływakowa jest dość duża więc chce tam dac jakieś grodzie montowane tak żeby oganiczyc ruchy paliwa a żeby pływak dobrze działałmirek-zuza pisze:Montowałem Webera FSO 1500 do samuraja bo mnie aisan doprowadzał do szału. Dało się to ustawić, palił ciut więcej ale było warto. Z minusów to na stromych podjazdach tracił moc (można go obrócić o 180 stopni i podobno daje radę).
Pozdrawiam Mirek

Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(