Pierścień oporowy łożyska
Moderator: Albert_N
Pierścień oporowy łożyska
Witam kolegów i koleżanki
Potrzebuję zorganizować pierścienie oporowe do łożysk kół tylnych te zakładane na gorąco. Ponieważ producent, a raczej pakowacz zestawów które kupiłem nie dołożył ich do opakowania (bo po co??)
Jeżeli więc ktoś wie gdzie można to kupić lub też czym zastąpić bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam
Potrzebuję zorganizować pierścienie oporowe do łożysk kół tylnych te zakładane na gorąco. Ponieważ producent, a raczej pakowacz zestawów które kupiłem nie dołożył ich do opakowania (bo po co??)
Jeżeli więc ktoś wie gdzie można to kupić lub też czym zastąpić bardzo proszę o poradę.
Pozdrawiam
PROSZĘ PANA ALE TU JEST BRUDNO 

Re: Pierścień oporowy łożyska
zadzwoń do ASO Cena ponoć nie zabija. Jak ja wymieniałem to mi pakowacz wrzucił te pierścienie do pudełka.
Samurai 1.3 '89r
Nie puszczone bąki unoszą się do mózgu - stąd biorą się posrane pomysły...
Jak masz czym sciagnac stare to mozna je zalozyc jeszcze raz, tzn nie powinno sie ale duzo ludzi uzywa je po kilka razy i nie ma problemu, moje sciagane i zakladane byly juz 3 razy i kola nie wyjezdzaja.trufel pisze:Witam kolegów i koleżanki
Pozdrawiam
sj 425 606468554
Nie polecam zakladac wiecej razy..wkladane na goraco za drugim razem koło wyjechało w najmniej odpowiednim momencie.
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Można założyć stare, ale trzeba punktowo przyspawać w 2-3 miejscach i jest ok.
Śniadanie na kacu jest jak przeszczep. Przyjmie się, albo nie.
daro 16v pisze:Nie polecam zakladac wiecej razy..wkladane na goraco za drugim razem koło wyjechało w najmniej odpowiednim momencie.
Wkladam na zimno, jak zalozylem nowy z jakiegos tam zestawu, chyba ic to kolo wylazlo po kilku dniach, z braku laku zalozylem stary i wszystko git wiec nie ruszam
sj 425 606468554
Ja za pierwsza wymiana lozysk tez wlozylem i smigalo rok czasu ..Po kolejnej wymianie kilka wypadow w teren i na rajdzie koło wyjechalo na szybkosciowce przez las...:/ ale mozna tez dla pewnosci jak pisze "sasiad" z Rybnika..
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
w aso ~50zł
bez sensu zakładać stary pierścień

bez sensu zakładać stary pierścień

nie znasz się ...tanio ma być 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
tanio krótko terminowo...
w końcowym rozliczeniu, tanio zawsze wychodzi drogo

w końcowym rozliczeniu, tanio zawsze wychodzi drogo

- PITSJ413:)
-
jak tanio to lozyska z agromy po 20zl/szt, uszczelniacze po 4zl/szt, stare pierscienie i bedziesz pan zadowolonygri74 pisze:nie znasz się ...tanio ma być

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
Nie chodzi o tanio tylko o to żeby było dobrze. Wolę wydać 50 pln niż bujać się gdzieś w najmniej odpowiednim momencie.
PROSZĘ PANA ALE TU JEST BRUDNO 

Jak ma być tanio to na co pierścień. Łożysko trza do półosi przyłapć migomatem i będzie git 

Samurai 1.3 '89r
A uszczelniaczsobik pisze:Jak ma być tanio to na co pierścień. Łożysko trza do półosi przyłapć migomatem i będzie git

Fascynaci 4x4
Tanio miało być. Na uszczelniaczu też zaoszczędzi 

Samurai 1.3 '89r
Można uszczelnić skórą ze słoniny 

eee, takie patenty to tylko w uazach działają 

Samurai 1.3 '89r
dlatego można go serwisować nawet w tereniesobik pisze:eee, takie patenty to tylko w uazach działają

zippo68 pisze:Można uszczelnić skórą ze słoniny

Co do mocowania pierścieni, to jak przyłapiesz dobrze migomatem do półośki to będzie ok.
Toczyliśmy pierścienie zwykłe na wymiar i też było ok, jak były przyspawane.
Można sobie pierścień wytoczyć, pewnie. Ale jak już robić to zrobić dobrze, tak żeby nie trzeba było spawać nic do pół ośki

i airbagi z pęcherzy Dromaderów, plandekę z papy termozgrzewalnej, oraz przednie fotele z Ikei /sosnowe/ a za rozrusznik robi mi silnik z RometaBury pisze:zippo68 pisze:Można uszczelnić skórą ze słoniny![]()
![]()
Masz jakieś fotki??? Snorkel z flaka po kaszance, albo coś takiego...
?
![]()
![]()
![]()

Na owe patenty mam prawa autorskie i nie będę na lewo i prawo rozdawał fotek w gratisie.

Bury pisze: Toczyliśmy pierścienie zwykłe na wymiar i też było ok, jak były przyspawane.

co
1. Normalnie działa, a jak chcesz zmienić łożysko to wystarczy 3 minuty - odciąć spawy,zdjąć łożysko, założyć nowe i znowu przyłapać w trzech punktach.
2. Nie piszę, że robię tak wszędzie i nie piszę, że to jest cudowne przezajebiste rozwiązanie - piszę, że da radę i DZIAŁA.
A Ty z tym "
" to się wentylatorem lepiej zajmij

1. Normalnie działa, a jak chcesz zmienić łożysko to wystarczy 3 minuty - odciąć spawy,zdjąć łożysko, założyć nowe i znowu przyłapać w trzech punktach.
2. Nie piszę, że robię tak wszędzie i nie piszę, że to jest cudowne przezajebiste rozwiązanie - piszę, że da radę i DZIAŁA.
A Ty z tym "

napisałeś tak, jakby nie dało dotoczyć się tak żeby bez spawów trzymało
ogólnie rzecz biorąc wszytko jasne jest

a do bębnów zamiast okładzin sypiesz piasek? Też będzie hamować...Bury pisze:[...]