sprzęgło Polonez
Moderator: Albert_N
sprzęgło Polonez
Jakiś rok temu na Allegro ogłaszał się ktoś z Krakowa (albo okolic) z usługą przetoczenia koła zamachowego pod tarczę i docisk poloneza. Ma może ktoś namiar do niego?
samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
Re: sprzęgło Polonez
kontaktu nie mam ale na forum jest na pewno ile trzeba podtoczyć szukaj a znajdziesz
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

- J.Cichy
- jestem tu nowy...
0,7 mm i nowe otwory na śruby i kołki,pikuś dla zwykłego tokarza ,ale nie papraka
to ogłoszenie?
"Witam dziś do zaoferowania profesjonalne przerobienie sprzęgła Suzuki Samurai
Oferta polega na tym ze Państwo przysyłacie koło zamachowe my je przerabiamy lub montujemy sprzegło poloneza do niego koszt samej przeróbki to 250 zł
* tel kon 796-386-679"
tu było ;http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p2559104
to ogłoszenie?
"Witam dziś do zaoferowania profesjonalne przerobienie sprzęgła Suzuki Samurai
Oferta polega na tym ze Państwo przysyłacie koło zamachowe my je przerabiamy lub montujemy sprzegło poloneza do niego koszt samej przeróbki to 250 zł
* tel kon 796-386-679"
tu było ;http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p2559104
było było, nawet kolega na jakimś innym forum to opisywał... z tego co pamiętam to ten, co mu przedni most został w ''kałuży'' 

4x4 Tczew
Dzięki za info. Faktycznie chyba jednak poszukam gdzieś dobrego tokarza w okolicy 

samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
i zrobi Ci to za jakieś 50-100zł. Tylko jeszcze o ile dobrze pamiętam nowe otwory trzeba zrobić pod śruby mocujące docisk.myros pisze:Dzięki za info. Faktycznie chyba jednak poszukam gdzieś dobrego tokarza w okolicy
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
pytanie jest jeszcze jedno czy nie lepiej kupić spiekową tarcze koszty większe o około 100 zł a napewno bardziej niezajebliwe niz polonez
5.12 w mostach itp itd

2 czy 3 sezony na jednej tarczy poldka i wyglądała prawie jak nowa... 

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
sprawa dziwna Vitarce polonezowe sprzęgło wtedy najdroższe w sklepie 60 kilka złotych wytrzymało rok i to tylko po asfalcie 

5.12 w mostach itp itd

Tarcza może i nie zajebliwa ale pozostałe podzespoły przy strzelaniu ze sprzęgła się posypią. Ja mam sprzęgło od poldka 3 lata i zapomniałem jak śmierdzi spalona tarcza.viperecki pisze:pytanie jest jeszcze jedno czy nie lepiej kupić spiekową tarcze koszty większe o około 100 zł a napewno bardziej niezajebliwe niz polonez
Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

Pacierza i piwa nie odmawiam!
Miałem spieki czterolistkowe. Wytrzymały jeden sezon. Startowanie z półsprzęgła wyraźnie im szkodzi.
samurai '88 4.16 GTI.
LR disko 200
LR disko 200
to system 010101.... ( zerojedynkowy ) jest stoi , jedzie .. do uzytku cywilnego bardziej pasuje 6-cio listkowe spiekimyros pisze:Miałem spieki czterolistkowe. Wytrzymały jeden sezon. Startowanie z półsprzęgła wyraźnie im szkodzi.