VITARA 1.9 TD jest słaba
Moderator: Albert_N
VITARA 1.9 TD jest słaba
Witam jak w temacie mam vitarę 1.9 TD rok 98. Samochód jest mułowaty.
Rzeczy które są już sprawdzone to:
Turbo jest sprawne wyczyszczone, brak luzów na wirniku obraca się ładnie a mimo to nie daje ciśnienia.
(miałem taki przypadek w Audi 80 b4 1,9 tdi, wtedy okazało się że padnięte są wtryski po wymianie wtrysków turbo zadziałało)
Poszedłem więc tym samym tropem sprawdziłem wtryski, zostały wyczyszczone, jeden z regenerowany są git dalej nic.
Wydech nie jest zapchany bo też został sprawdzony.
I teraz ma pytanie do kolegów praktyków: Czy ustawiał ktoś tą cholerną pompę LUCAS za pomocą czujnika zegarowego. Jeśli tak to prosił bym o objaśnienie jak to zrobić, ewentualny link do jakiegoś źródła jak to zrobić.
Jeżeli ktoś z forumowiczów mam pomysł co może być przyczyną, chętnie je poznam
Pozdrawiam
Rzeczy które są już sprawdzone to:
Turbo jest sprawne wyczyszczone, brak luzów na wirniku obraca się ładnie a mimo to nie daje ciśnienia.
(miałem taki przypadek w Audi 80 b4 1,9 tdi, wtedy okazało się że padnięte są wtryski po wymianie wtrysków turbo zadziałało)
Poszedłem więc tym samym tropem sprawdziłem wtryski, zostały wyczyszczone, jeden z regenerowany są git dalej nic.
Wydech nie jest zapchany bo też został sprawdzony.
I teraz ma pytanie do kolegów praktyków: Czy ustawiał ktoś tą cholerną pompę LUCAS za pomocą czujnika zegarowego. Jeśli tak to prosił bym o objaśnienie jak to zrobić, ewentualny link do jakiegoś źródła jak to zrobić.
Jeżeli ktoś z forumowiczów mam pomysł co może być przyczyną, chętnie je poznam
Pozdrawiam
PROSZĘ PANA ALE TU JEST BRUDNO 

Re: VITARA 1.9 TD jest słaba
Było ok i nagle stracił moc? Czy może zawsze tak było?? I co to znaczy że jest słaba?? 

Zielony Autobus 2,7TDi
Wydaje mi się że ostatnim czasem osłabła (silnik zachowuje się jak by był wolno ssący)
Jeszcze jedno rozrząd ustawiony jest jak należy też został sprawdzony poza tym był wymieniany całkiem niedawno
Jeszcze jedno rozrząd ustawiony jest jak należy też został sprawdzony poza tym był wymieniany całkiem niedawno

dolot szczelny?
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
A gruszka przy turbo, na pewno wszystko cacy?
Facet bez gaci zyskuje lub traci.
Dolot szczelny sprawdzany nie zależnie przez dwie osoby.
Gruszka przy turbo robi cacy, sprawdzana przy okazji czyszczenia turbiny.
Jutro jeszcze zrobię pomiary ciśnienia sprężania.
Pomysły zaczynają mi się kończyć.
Gruszka przy turbo robi cacy, sprawdzana przy okazji czyszczenia turbiny.
Jutro jeszcze zrobię pomiary ciśnienia sprężania.
Pomysły zaczynają mi się kończyć.

czujniki doładowania sprawdzone ? przepływomierz ? co to za silnik jest PSA ? podpiąć kompa pod to i zrobić logi dynamiczne się da ? i co to znaczy, że turbo nie dmucha, za niskie ciśnienie doładowania czy w ogóle go nie ma...
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Jeśli tam jest lucas mechaniczny jak w fordach/niektórych cytrynch to kłania się forum mondeoklubpolska.

a zablokój na próbe dźwigienke od turbo na maxa przejedź sie i wszystko bedzie jasne
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd