Pomocy

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

wieslaw008
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pomocy

Post autor: wieslaw008 » sob lut 19, 2011 6:08 pm

Witam wszystkich . Koledzy potrzebuję rady Lewarek od reduktora zablokowało na luzie nie idzie go przesunąc . Atko jedzie tale tylko na tylny napęd . Co można zrobić czy tylko rozebbranie . Koledzy może cos doradzicie. z góry dziękuję . chodzi o suzuki samuraj 1.3

Awatar użytkownika
tanto

Re: Pomocy

Post autor: tanto » sob lut 19, 2011 6:56 pm

Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl

Awatar użytkownika
slavok

Post autor: slavok » sob lut 19, 2011 7:15 pm

ozwiązanie tego jest takie, odkręcasz mocowanie gumy lewarka, ściągasz gumę, następnie ściągasz gumową osłonę na reduktorze, pod tą gumką będziesz miał taki metalowy pierścień musisz go docisnąć i przekręcić o 1/3 obrotu w lewo chyba (nie jestem pewien bo już nie pamiętam) jak przekręcisz to wyciągasz cały lewarek będziesz tam widział wodziki musisz wepchnąć tam śrubokręt i nimi poruszać by ustawić w jednej linii, następnie wszytko składasz i wajcha powinna się rozblokować bez problemu, .... przerabiałem ten temat już ze 2x w terenie :/

Rada na to taka, jak zmieniasz przełożenia na reduktorze musisz stać w miejscu, nawet jak się delikatnie toczysz i zrzucisz z 4L na N to wajcha lubi się przyblokować i trzeba to rozkręcać innej możliwości nie ma.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » pn lut 21, 2011 12:38 pm

nie do końca stać w miejscu. Po prostu trzeba delikatnie operować drążkiem. Czasami jak nie chce sie przełączyć to wystarczy delikatnie szarpnąć napędem i gładko sie zmienia.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
gruszek

Post autor: gruszek » pn lut 21, 2011 3:10 pm

u mnie podkładka miedziana wstawiona pod gumową(?) uszczelkę rozwiązał problem wypadania biegu na N.
Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”