Diesel Polonez w Samurai
Moderator: Albert_N
Diesel Polonez w Samurai
witam calkiem przypadkiem jestem posiadaczem takiego silnika i tak sie wlasnie zastanawiam czy go nie wrazic go do suzuki jak ktos robil takie rzeczy to byl bym wdzieczny za wszelkie wskazowki czy jest sens czy niema co potrzeba i wogole jak najwiecej info mile widziane wielkie dzieki
Re: Diesel Polonez w Samurai
A to to tooo jest taki jak oryginał. Teraz ktoś mi powie, ze to nie taki. Ale ja wiem swoje. Taki sam jak oryginał : )
4x4 Tczew
mimo ze faktycznie baza czyli sam słupek silnika jest taki jak byl ori montowany do samca..nie polecam do terenu....jesli potrzeba muła do dojazdow po lesnych dorgach ,rekreacyjny wypad + umiarkowany apetyt na oranzadke to ok ale jak tylko upalasz tego obrzyna to daj sobie spokoj ..oryginalny 1.3 ma naprawde wiecej jadu jest lekki ,na podjazdach wszedzie wsykoczysz itd...no chyba ze stawiasz na wodowanie to diesel niezastapiony
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Skontaktuj sie z użytkownikiem Duży Kloss.On wstawiał taki silnik do samca i wie o co biega.
Co do oryginału 1,3 to będzie mu trudno obskoczyć tego diesla.
Pozdrawiam.Borsuk.
Co do oryginału 1,3 to będzie mu trudno obskoczyć tego diesla.
Pozdrawiam.Borsuk.
Borsuk-Gdańsk
Samurai 1,6 16v lekko off-roadowy.
Pajero 2,8tdi 95 long
Samurai 1,6 16v lekko off-roadowy.
Pajero 2,8tdi 95 long
jesli ci chodzi o silnik 1,9 to mase samuraiow z takim jezdzi i sobie bardzo chwala.
jedyny minus ze silnik jest wysoki i trzeba troche maske docinac
jezeli lezy ci taki pod plotem to nie ma co sie zastanawiac
jedyny minus ze silnik jest wysoki i trzeba troche maske docinac

jezeli lezy ci taki pod plotem to nie ma co sie zastanawiac

w docinaniu suzuki jest juz wprawa