Jeszcze raz pytanie o zawieszenie X-SCHOCK DAKAR
Moderator: Albert_N
Jeszcze raz pytanie o zawieszenie X-SCHOCK DAKAR
Prosze kolegów o opinie. Co to za zawieszenie, czy jest trwałe, czy po roku bedzie proste itp. Może ktoś to montował to napisze ile podniosło sie mu auto. Jak wygląda komfort. Czy warte swojej ceny itp.
http://www.4x4-shop.com/?12,zestaw-reso ... ki-samurai
Prosze o jakies fotki i opinie.
z góry dziekuje i Pozdrawiam
http://www.4x4-shop.com/?12,zestaw-reso ... ki-samurai
Prosze o jakies fotki i opinie.
z góry dziekuje i Pozdrawiam
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

Re: Jeszcze raz pytanie o zawieszenie X-SCHOCK DAKAR
kolega kupywal od jakiegos "kowala" w cieszynie,ktory powiedzial ze ss masowo kupuje u niego resory.Oczywiscie nie kupil ich pod hardcorowa nazwa "x-schock dakar" jak rowniez ceną tylko "resory do samuraia" jezdzi na tym rok ,pracuja nie pekly ale szału nie ma jesli chodzi o wysokosc.po prostu"siadły" Nie wiem moze to zupelnie inne resory ktore ss ma w ofercie ale przekazuje info jakie znam .Jak dla mnie to w tej cenie sa bardziej znane marki dostepne na rynku ktore marke maja wyrobiona
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sv650S Za powyższe brednie nie biorę pieniędzy i odpowiedzialności
Suzuki Sj413
A nie orientuje sie ktos gdzie idzie najtaniej dostać OME ?
Potrzebuje tył +25kg
Przód +75
Do tego amortyzatory ale ome ma za 1200komplet a ja raczej takiej kwoty nie posiadam.
Potrzebuje tył +25kg
Przód +75
Do tego amortyzatory ale ome ma za 1200komplet a ja raczej takiej kwoty nie posiadam.
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

- witson
- jestem tu nowy...
Kup resorki OME do tego na przód wrzuć tylnie amorki z vitary, albo z poloneza trucka (są dłuższe niż vitarowskie) a na tył ŻUK albo Sprinter, przy czym żuk ma dłuższe amorki.
I jak sie to sprawuje? Amortyzatory z Vitary+sprinter+OME?
Trzeba coś przerabiać?
Trzeba coś przerabiać?

żuk czy polonez gorzej brzmi niz sprinter?Moldzio pisze:I jak sie to sprawuje? Amortyzatory z Vitary+sprinter+OME?
Trzeba coś przerabiać?

Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
daro 16v pisze:żuk czy polonez gorzej brzmi niz sprinter?Moldzio pisze:I jak sie to sprawuje? Amortyzatory z Vitary+sprinter+OME?
Trzeba coś przerabiać?seryjny amortyzator to seryjny,jako nowy ma takie same własciwosci,kilku znajomych jezdzi na truckowskich i chwala sobie bo nie skracaja zakresu pracy resora,co do samego tłumienia to nie mam zdania jak to sie ma do markowych produktow ale przypuszczam ze jest roznica
Suzuki Li80
Suzuki Sj413
Suzuki Sj413
Nie powiedziałem że gorzej brzmi. Wiec naświetlcie mi sytuacje:
Czy trzeba coś przerabiać przy tych amortyzatorach?
Czy spełaniają swoją funkcje? (czy nie sa za krótkie czy za długie)
Czy do Resorów OME trzeba brać oryginalne polibusze czy można jakiś zaminnik?
z góry dzięki za odpowiedz. Mam teraz troche wolnego czasu wiec mam zamiar porobić z zawieszeniem w aucie.
Czy trzeba coś przerabiać przy tych amortyzatorach?
Czy spełaniają swoją funkcje? (czy nie sa za krótkie czy za długie)
Czy do Resorów OME trzeba brać oryginalne polibusze czy można jakiś zaminnik?
z góry dzięki za odpowiedz. Mam teraz troche wolnego czasu wiec mam zamiar porobić z zawieszeniem w aucie.

Z tego co kojarze to do OME sa dedykowane polibusze, ale reki sobie uciac nie dac. Moze ktorys z Polskich (a raczej na pewno) dobrabia, ale to mowie, wypowiedziec sie musza madrzejsi 

Miejsce na Twoją reklamę.
Do ome i iromann pasuja seryjne polibusze z olkusza. Co do ceny z samurai serwisu to jest całkiem z doopy, u mazura dostaniesz znacznie taniej jest on na forum mozesz pytać. Co do pracy to i ome i ironmann siadaja w strasznym tempie. Tak sie zlozyło ze mam w tatowym samuraiku na przodzie ome z tylu ironmann moim zdaniem kicha lekka ale za to po siadnieciu calkiem poprawnie wybierają nierówności. Jest jedna zasadnicza róznica za ome płaciłem za resor ok 350 zł a za ironna 700 za sztuke w sumie to tata placił. Wydaje mnie sie ze za 1400 u mazura bedziesz mial koplecik jak wexmiesz lift +2" to na tył amorki z nivy a na przód tylne gazówki od poloneza robia ekstra. Wszystko pasuje plag&play. No to teraz dawaj stówke na konto za porady 

Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
Moldzio pisze:A nie orientuje sie ktos gdzie idzie najtaniej dostać OME ?
Potrzebuje tył +25kg
Przód +75
Nie doczytałem w tej opcji kup 4 sprężyny na szrocie wstaw miedzy resory a rame bedzie to druciarstwo ale zmiescisz sie w budrzecie. Tanio to sobie można składaka kupić, chociaz jakiś czas temu sprzedałem uzywki za 300 2 sztuki na przód, lekko siadniete ale wyzsze niz seria szukaj na gieldzie, w dziale oddam lub na alergo moze sie coś trafi.
No i był człowiek zdecydowany i sie dowiedział ze OME szybko siada. OD Mazura nie chce bo podobno jeździ sie jak taczką. Musze poszukać kogoś w okolicy Żor kto ma Mazurowe i sprawdzić co i jak.

Miałem Ironmany, nie zdążyły siąść bo za dużo nie pojeździły pod moim właadaniem, ale komplet 4 szt.kosztował mnie jakieś 1700 zł. i wybierały wg mnie super. Polibusze z Olkusza nie pasowały (przynajmniej ich wersja sprzed ca. 2 lat), trzeba było dokupić dedykowane.
Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
W moim struclu miałem kiedyś kupione z SS ale to nie były jakieś tam XY szojki dakar, tylko kowalstwo wzmacniane, straszny to to odbijacz nerek był. Po czasie dociążyłem auto i resorki klapnęły z deka i wtedy zaczęły ładnie pracować. Polecam jak dysponujesz wiedzą przezbrojenie na springi co prawda do optymalnych ustawień każdy dochodzi sam a to czasem bywa długa droga.
Polibusze z olkusza nigdy nie pasowały do resorów OME. Tylny otwór jest całkowicie innej średnicy. POleciłbym ci resory lovellsa ale były na magazynie całe 24 godziny a następna dostawa za 2 miesiące.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
- witson
- jestem tu nowy...
Amorki z poldka trucka i żuka robią tak samo dobrze jak inne, z tym że nie znalazłem nic dłuższego do samuraja niż właśnie te amorki i cena bardzo przyzwoita
wiadomo amorki firmowe dedykowane pod konkretne resory są lepsze kwestia zasobności portfela, jeśli chodzi o resory to koledzy mają OME i nikt nie narzeka żeby szybko siadały.

a wyczail ktos juz z czego sa te amorki do maja naklejki X-Shock Dakar ? na zuka i poldka za grube. chyba ze foto wypacza.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
są jakieś ograniczenie w imporcie tego, że tak mało tego ciągniecie ?Zibi pisze:Polibusze z olkusza nigdy nie pasowały do resorów OME. Tylny otwór jest całkowicie innej średnicy. POleciłbym ci resory lovellsa ale były na magazynie całe 24 godziny a następna dostawa za 2 miesiące.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Nie było mało, po prostu było dużo chętnych. Gdyby nie cholerne powodzie w australii i zagubiony kontener byłoby szybciej.
tel. 509700949
Troche to dziwne. BO niby tylu ludzi już to kupiło a nikt sie nie chwali ze ma założone. Nikt nie wkleja fotek. Wiec gdzie są te sprzedane egzemplarze?

Myślę, że firma Zibiego nie importuje tylko i wyłącznie resorów do samuraia, pewnie sporo gratów też do patroli i innych syfów.
No to ja pytam... gdzie zdjęcia i gdzie pokazane zawieszenie Lovells. Jak ktoś kupi OME i założy zaraz pełno fotek na forum aby pokazać jak stoi auto , jak sie podniosło i opis wrażeń. A tutaj cisza.

Są tak zafascynowani, że jeżdżą i jeżdżą i nie wysiadając z samochodów 

Jak założę, to mogę pokazać, tylko na razie z czasem kiepskoMoldzio pisze:No to ja pytam... gdzie zdjęcia i gdzie pokazane zawieszenie Lovells. Jak ktoś kupi OME i założy zaraz pełno fotek na forum aby pokazać jak stoi auto , jak sie podniosło i opis wrażeń. A tutaj cisza.

'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
Sorry, ale nie tylko forum jest wyznacznikiem. 99% ludzi na codzień jeżdzących w terenie nie ma czasu na pisanie na forum a ci co mają jak poczytają to już nie mają ochoty. Wystarczy poczytać i już człowiek ma dość.Moldzio pisze:No to ja pytam... gdzie zdjęcia i gdzie pokazane zawieszenie Lovells. Jak ktoś kupi OME i założy zaraz pełno fotek na forum aby pokazać jak stoi auto , jak sie podniosło i opis wrażeń. A tutaj cisza.
tel. 509700949