Cześć
Prawa szyba napędzana elektrycznie w mojej Vitarze [ '97, 3d, kabrio ] zaczęła opadać w kierunku silnika, powodując zakleszczanie się podczas ruchu podnoszenia.
W związku z tym pozwolę sobie zapytać:
Czy ktoś naprawiał już u siebie takie uszkodzenie?
Na co uważać podczas demontażu tapicerki drzwi (wyposażone są w centralny zamek), czy są do tego potrzebne jakieś bardziej wyrafinowane narzędzia niż śrubokręty, kombinerki, młotek i siekiera, jak w ogóle zamocowana jest tapicerka drzwi (dokładnie się jeszcze nie przyglądałem, rzuca się w oczy tylko śruba przy klamce).
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Świstak
Naprawa mocowania szyby napędzanej elektrycznie Vitara
Moderator: Albert_N
Naprawa mocowania szyby napędzanej elektrycznie Vitara
Vitara 1.6 16V Cabrio - bulwar
Re: Naprawa mocowania szyby napędzanej elektrycznie Vitara
Tapicerka drzwi pewnie jest na spinki przyczepiona plus srubka od klamki. Fajnie jest miec sciagacz do takich spinek, wtedy jest pewnosc, a raczej mniejsze prawdopodobienstwo, ze nic sie przy demontazu nie uszkodzi. Chociaz samym wkretakiem tez mozna 
Ale to tylko moje domysly, niech sie wypowiedza Ci co auto maja i robili cos podobnego.
Albo sobie serwisowke sciagnij, tam pewnie wszystko jest napisane.

Ale to tylko moje domysly, niech sie wypowiedza Ci co auto maja i robili cos podobnego.
Albo sobie serwisowke sciagnij, tam pewnie wszystko jest napisane.
Miejsce na Twoją reklamę.