Suza ciagle gasnie
Moderator: Albert_N
- caleni
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Suza ciagle gasnie
nie moge znalezc podobnego watku :/
mam suzuki samurai (1.3, benzyna na wtrysku). problem jest taki: ciagle gasnie. poprzedza to mega intensywny zapach (chyba) palonego oleju (slodki zapach). najczesciej dzieje sie to, gdy z 4 biegu wrzucam 5, potem redukuje znow na 4 i gdy dodaje gazu, suza gasnie (ale na 2 tez sie to zdarzalo)...
jakies pomysly?
mam suzuki samurai (1.3, benzyna na wtrysku). problem jest taki: ciagle gasnie. poprzedza to mega intensywny zapach (chyba) palonego oleju (slodki zapach). najczesciej dzieje sie to, gdy z 4 biegu wrzucam 5, potem redukuje znow na 4 i gdy dodaje gazu, suza gasnie (ale na 2 tez sie to zdarzalo)...
jakies pomysly?
Re: Suza ciagle gasnie
Zazwyczaj pierwsza umiera pompa paliwa.
- caleni
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
a ten intensywny zapach to...? 

słodki zapach to raczej płyn chłodniczy, nie ubywa go ?
lub palacy olej silnik z nieszczelnymi uszczelniaczami zaworowymi.
- caleni
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mhm... ogarne to, dzieki 

Caleni ty nie dasz rady???
Czasem trzeba pazurki pobrudzić. Podjedz do Kedziora......

- caleni
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
suczydlo nadal nie jezdzi a mi i moim sensei koncza sie juz pomysly. jest teraz o wiele gorzej bo umiera od razu po odpaleniu
sporo wymienilismy, sporo podimenilismy, sporo sprawdzilismy... i nic 

Zgasnąć może jak nie będzie iskry albo paliwa.caleni pisze:suczydlo nadal nie jezdzi a mi i moim sensei koncza sie juz pomysly. jest teraz o wiele gorzej bo umiera od razu po odpaleniusporo wymienilismy, sporo podimenilismy, sporo sprawdzilismy... i nic
Zainstaluj sobie prowizorycznie proste kontrolki zasilania pompy i impulsów do cewki zapłonowej (a jeszcze lepiej z wyjścia cewki na rozdzielacz WN).
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- caleni
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
ok, to tez ogarne. bak byl otwarty, pompa sprawdzona od fizycznych uszkodzen i syfu... ale wszystkiego trzeba sprobowac 

Pompa może być fizycznie ok, ale nie będzie na niej zasilania - ecu np. odcina pompę jak nie będzie impulsów z hallotronu.caleni pisze:ok, to tez ogarne. bak byl otwarty, pompa sprawdzona od fizycznych uszkodzen i syfu... ale wszystkiego trzeba sprobowac
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.