Problem
Moderator: Albert_N
Problem
Witam podniosłem swoją vitarę na sprężynach o ok 5cm założyłem felgi 8.5" ET 12 i lewa lewe tylne koło wystaje znacznie bardziej niż pozostałe czym to może być spowodowane. z góry dzięki za info
Było Daihatsu furioza 2x Suzuki vitara 1.6 3x Frontera 2.0 Jeep ZJ 4.0
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
- apede
-
- Kontaktowanie:
Re: Problem
Panhard

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Z tyłu raczej nie
Zmierz, czy przesunięcie jest tylko względem budy, czy również względem ramy - może się okazać, że budę masz przesuniętą na mocowaniach do ramy.

Zmierz, czy przesunięcie jest tylko względem budy, czy również względem ramy - może się okazać, że budę masz przesuniętą na mocowaniach do ramy.
'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
albo jest skrzywiony sierzant
tak mialem
tak mialem
tylko w tych takich nowszych... co to się zwą chyba grand vitara... albo podobnieTomaszRT pisze:w Vitarze jest panhard?

A przed liftem nie wystawało?nazwisko1 pisze:Witam podniosłem swoją vitarę na sprężynach o ok 5cm założyłem felgi 8.5" ET 12 i lewa lewe tylne koło wystaje znacznie bardziej niż pozostałe czym to może być spowodowane. z góry dzięki za info
przed liftem jezdzilem na oponach terenowych i byc moze nie bylo tego widac ale niewiem a po lifcie zalozylem alu i tak wystaje dzis mierzylem odległosc mocowania drązków(niewiem jak to nazwac te co idą od ramy i trzymają most) do ramy i jest róznica 2cm co wy o tym sądzicie?
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
Czyli most jest przesunięty. Jeżeli wahacze boczne są proste, zostaje sierżant.
-
olej to
5 lat chodziła z minimalnym prawym przesunięciem i było ok
5 lat chodziła z minimalnym prawym przesunięciem i było ok
VITARA 2.0 V6-24v. sprzedana
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
mitsubishi L200 2.5 TDI sprzedane
obecnie nissan navara 2.5 tdi
ale chodzi o samo mocowanie co jest na stałe przy ramiekozioU pisze:Czyli most jest przesunięty. Jeżeli wahacze boczne są proste, zostaje sierżant.
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
Zobacz poprzeczkę na ramie do której mocowany jest sierżant, lubi zgnić przy spawach.
Felgi 8,5" to dość szerokie do vitary, jakie gumy zakładasz?
Felgi 8,5" to dość szerokie do vitary, jakie gumy zakładasz?
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Przyjrzałem się tej poprzeczce i przy korektorze siły hamowania wygląda jak by była spawana lub wstawiany kawałek nowej rurki, możliwe że była pognita i ktoś wcześniej to reperował, tyko teraz pytanie czy to się odniesie do wystającego koła, bo przecież krótszej czy dłuższej rurki nie mógł dać bo by go rama nie puściła.
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
Opony są placki 255/60/15 na teren 205/60/15 na węższych felgach.
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
jeżeli nowa rura nie będzie prostopadła do podłużnic ramy to wystąpi efekt jak opisany u Ciebienazwisko1 pisze:Przyjrzałem się tej poprzeczce i przy korektorze siły hamowania wygląda jak by była spawana lub wstawiany kawałek nowej rurki, możliwe że była pognita i ktoś wcześniej to reperował, tyko teraz pytanie czy to się odniesie do wystającego koła, bo przecież krótszej czy dłuższej rurki nie mógł dać bo by go rama nie puściła.

ps. ta rura zawsze odpada... i ta od zbiornika też... to tylko vitara... nie ma się co dziwić 

Tylko jeszcze jest druga sprawa,dla czego drążki są od ramy odsadzone nie w równych odległościach.
Jest Pajerak II 3d 2.5
Jest Pajerak II 3d 2.5
Bo rura jest przesunięta i sierżant przesunął most. 

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
ogolnie albo sie przyzwyczaisz albo szykaj ramy bo ten elemet jest trudno naprawialny
z tego co opisujesz to raczej masz ta rure zle wspawana poprostu krzywo .. a z tego co wyczytales to jest to norma w vitkach ... ostatnio cos podobnego wymienialem znaczy poprzeczke bo ja ktos ukleil z 3 rur i 3 katownikow i drutu zebrowego .. heheh szkoda ze foty nie strzelilem
... a pzry okazji jak bedziesz tam juz cos dlubal to wstaw dustans pod sierzanta co by go nie wyrwalo