czy silnik od BALENO 1.6 8V pasuje do VITARY 1.6 8V???
Moderator: Albert_N
Re: czy silnik od BALENO 1.6 8V pasuje do VITARY 1.6 8V???
My Ciebie też serdecznie witamy. 

Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
sorry
sorry że się nie przywitałem
witam wszystkich posiadaczy suzuki i nie tylko.mam problem ze swoją vitarką mianowicie wał obrócił się na panewkach i nie wiem czy opłaca się go naprawiać czy dać sobie spokój i kupić drugi(patrząc na ceny silników na allegro jest nad czym myśleć
)pozdrawiam

witam wszystkich posiadaczy suzuki i nie tylko.mam problem ze swoją vitarką mianowicie wał obrócił się na panewkach i nie wiem czy opłaca się go naprawiać czy dać sobie spokój i kupić drugi(patrząc na ceny silników na allegro jest nad czym myśleć

- Misiek Cypr
-
Remont silnika Vitary drogi jest, w ASO na czesci trzeba dlugo czekac.
Nie wiem jak zamienniki, ale chyba swap bedzie szybszy.
Nie wiem jak zamienniki, ale chyba swap bedzie szybszy.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
z tego co widze po katalogach z częściami to w balenach montowali tylko 16 zaworowe 1,6 L ...
Vitara 1,6L 8v SIMEX 30" LSD
No to jak już chce z baleno to może od razu 1.8l pakować z całym kompem i okablowaniem

GV II 2.0
dzięki chłopaki ale jednak rozbiorę silnik i zobaczę jak to wszystko wygląda.jak powiedział jeden z Vitarowców "najlepszy silnik do vitary to silnik z vitary".
samochód kupiłem z tydzień temu za bardzo małe pieniądze z uszkodzonym silnikiem i nie wiem jak wygląda głowica,pierścienie,cylindry itd.może nie jest tak żle
w najgorszym wypadku kupie orginalny silnik.w tygodniu go rozbiore i dam znać jak sprawa wygląda.3majcie się
samochód kupiłem z tydzień temu za bardzo małe pieniądze z uszkodzonym silnikiem i nie wiem jak wygląda głowica,pierścienie,cylindry itd.może nie jest tak żle

w najgorszym wypadku kupie orginalny silnik.w tygodniu go rozbiore i dam znać jak sprawa wygląda.3majcie się