co zamiast przedniego wału do samuraia?
Moderator: Albert_N
co zamiast przedniego wału do samuraia?
Może badyla włożyć? Ceny używek ponad 300zł, nowych brak
Od czegos innego pasuje? Bo już mnie urwica bierze powoli

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
Re: co zamiast przedniego wału do samuraia?
Cena nowego około 700-1000zł
w firmie co to se wały robi.
albo nowy HD mada faka z USA
albo nowy genuine z ASO
albo nowy genuine z ASO
lublin jest niezly po kilku modyfikacjach, nie kosztuje nic i ciezko zepsucColicab pisze:Może badyla włożyć? Ceny używek ponad 300zł, nowych brakOd czegos innego pasuje? Bo już mnie urwica bierze powoli

sj 425 606468554
- chiquito83
ja zawsze uwazalem ze lepiej ukrecic wal niz co innego, latwo sie wymieniameenia pisze:lublin jest niezly po kilku modyfikacjach, nie kosztuje nic i ciezko zepsucColicab pisze:Może badyla włożyć? Ceny używek ponad 300zł, nowych brakOd czegos innego pasuje? Bo już mnie urwica bierze powoli

Mi tu:Salata123 pisze:Cena nowego około 700-1000zł
albo nowy genuine z ASO
http://weltecardanservice.pl/index.php/pl/o_nas
powiedzieli 1200,wiec 700 to fajna cena jeśli zrobią to dobrze.
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
700 tam gdzie robię to kosztuje wymiana wielowypustu 

- czesio6969
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
a co się dzieje z wałem, jeśli chodzi o wielowpust to też miałem mega z tym problem, ale zanabyłem wał od żuka i tokaż mi przespawał wielowpust i jest git malina nawet nic nie bije a koszt 50zł
)

Żuk, lublin, parch, skrócić ew. wyważyć i macie niezajebliwy wał, oczywiście trzeba troszkę się pomęczyć z flanszami, w przypadku wałka od parcha trzeba się zaopatrzyć we flansze "dziesiątki" bo po rozwierceniu "ósemek" śruby parchowego wału będą na krawędzi... ew. dorobić jakieś przejściówki... regeneracja samuraiowego wału jest mało sensownym rozwiązaniem w przypadku mocnego upalania, o ile przednie wały jakoś się trzymają to tył leci dość szybko, zwłaszcza jak ktoś ma zrobiony jakiś lift i springa to na wykrzyżu w łatwy sposób można rozłupać widełki tych wałów.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
ja mam o ile pamiętam ze sierry
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
Może napisz co się dzieje z wałem ?
Jeśli wieloklin to ja robiłem swój na ul.Leczkowa Gdańsk-Wrzeszcz (więc daleko nie masz) i zapłaciłem 350 lub 380 pln nie pamiętam już dokładnie.
Miałem wymieniony wieloklin na chyba 3x większy i to była cena robocizny z wieloklinem. Wieloklin ma taki fajny uszczelniacz że już tam się nic nie dostanie
Wyważenie było w cenie a wymianę krzyżaków pan zrobił gratis z tym że krzyżaki dałem swoje.
Jeśli wieloklin to ja robiłem swój na ul.Leczkowa Gdańsk-Wrzeszcz (więc daleko nie masz) i zapłaciłem 350 lub 380 pln nie pamiętam już dokładnie.
Miałem wymieniony wieloklin na chyba 3x większy i to była cena robocizny z wieloklinem. Wieloklin ma taki fajny uszczelniacz że już tam się nic nie dostanie

Może napisz kiedy to było, bo przy takiej cenie to za różnicę miał bym gratis paliwo nad może i jeszcze z jeden nocleg 

Fascynaci 4x4
rok temu może troszkę więcej, ale ceny zawsze miał przystępne, tel wysłałem Ci na pw to możesz zadzwonić i dopytać dokładnie
- witson
- jestem tu nowy...
Z półtora roku temu dzwoniłem do http://www.metmax.com.pl/ i powiedzieli coś koło 650zł za mocniejsze wały na większych krzyżakach.
kolega @saamurai ma racje co do fachowej roboty pana z wrzeszcza:) ja za przedluzenie walu +12cm placilem 120zl 

Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Uważam, że krzyżaki są właściwej wielkości orginalne, a jedyna słuszna droga to znaleźć krzyżaki z kalamidkami i po moczeniu żelaza i umyciu auta, pamiętać poprostu o przesmarowaniu. Mam niestety jeden krzyżak od lublina i pada równie często co pozostałe ..witson pisze:Z półtora roku temu dzwoniłem do http://www.metmax.com.pl/ i powiedzieli coś koło 650zł za mocniejsze wały na większych krzyżakach.
też za to samo podobnie płaciłem ( wachacze tico.. )mcs0 pisze:kolega @saamurai ma racje co do fachowej roboty pana z wrzeszcza:) ja za przedluzenie walu +12cm placilem 120zl

witam. ja dałem wał do regeneracji tj wymiana wieloklinu- o raz dłuzszy od oryginału i raz grubszy.do tego 2 nowe krzyzaki matschuby "ponoc jedne z lepszych - twierdzenie usługodawcy" cena z gwarancja 420zł. a wstawiaja inne widełki przy przeróbce samurajowe ni spawalne.. zakład DERA cena z grudnia 2012.
Ciekawe, że nie spawalne jak nawet w fabryce je spawali...

sranie w banie zwykłe naciąganie 

Jeżeli to jest na zamówienie, to po co dystanse przejściowe zmieniające rozstaw śrub?
Jak mi robili przedni wał "na lublinie", to we flanszach zrobili takie otwory żeby pasowały do mostu i reduktora bez żadnych przejściówek.
Jakaś ściema...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Bez sensu. Za taką kasę można dorobić dwa wały a środkowy to seria.
Fascynaci 4x4

Panowie mam pytanie czy ostatnio ktoś walczył z wałem u panna w gdańsku? Bawi się w to jeszcze?
Aktualne:) na dniach dam znać gdzie jest nowa siedziba