Problem z Samurajem
Moderator: Albert_N
Problem z Samurajem
Cześć Wam wszystkim. Samuraj to mój drugi mały "gówniarz", niestety z nim mam problem. Może mi pomożecie??
Wygląda to w ten sposób.. Gdy pada intensywnie deszcz, od strony pasażera leje się woda na podłogę. Droga ujścia wody zaczyna się od schowka. Nie wiem co robić... Auto było już u mechanika, który go sprowadzał niestety problem się powtarza...
Uszczelka na przedniej szybie jest nowa więc to pewnie nie jest zarodek problemu.. Sprawdziłam również wężyk odprowadzający wodę pod maską, nic nie jest zapchane wszystko idzie zgodnie... Pomocy! Bo mi auto zalewa!! ;( ;(
Wygląda to w ten sposób.. Gdy pada intensywnie deszcz, od strony pasażera leje się woda na podłogę. Droga ujścia wody zaczyna się od schowka. Nie wiem co robić... Auto było już u mechanika, który go sprowadzał niestety problem się powtarza...
Uszczelka na przedniej szybie jest nowa więc to pewnie nie jest zarodek problemu.. Sprawdziłam również wężyk odprowadzający wodę pod maską, nic nie jest zapchane wszystko idzie zgodnie... Pomocy! Bo mi auto zalewa!! ;( ;(
Re: Problem z Samurajem
one lubia byc mokre w srodku , nieprzejmuj sie
najbardziej lubia bloto
najbardziej lubia bloto

wyjmij korek i po sprawie. I mnie leje się cały czas ale może powodem jest brak nagrzewnicy i drzwi . A tak na poważnie - masz pewnie zapchane liściami wloty powietrza i woda wpada na nagrzewnicę.
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
moze lac przez odwodnienia nagrzewnicy, jesli sie zebralo bloto, moze lac z uszczelki szyby jesli nie jest zlozona na mase uszczelniajaca, moze lac z okolic slupka, moze lac ze szpary miedzy drzwiami a buda.
U mnie pomagalo wyjecie korka, jak slusznie zauwazyl przedmowca
blaszanka czy kabrio ?
U mnie pomagalo wyjecie korka, jak slusznie zauwazyl przedmowca

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Milas` dzięki hehe... Akurat w środku to sucho musi być ;d
Albert_N, Zibi, milas -- Dzięki za podpowiedzi, zobaczę czy to coś pomoże jak nie to poproszę o więcej \
Albert_N `` blaszak
Albert_N, Zibi, milas -- Dzięki za podpowiedzi, zobaczę czy to coś pomoże jak nie to poproszę o więcej \

Albert_N `` blaszak
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Zibi pisze:wyjmij korek i po sprawie. I mnie leje się cały czas ale może powodem jest brak nagrzewnicy i drzwi . A tak na poważnie - masz pewnie zapchane liściami wloty powietrza i woda wpada na nagrzewnicę.
musi pomóc - u mnie pomogłozim.aleksandra pisze:Albert_N, Zibi, milas -- Dzięki za podpowiedzi, zobaczę czy to coś pomoże jak nie to poproszę o więcej \

Jest Navara D40 lekko dłubnięta...
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
Samurai - był
Terrano II - było
Pajero - było
No i tylko nie "gówniarz"...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
vanda||1 ~~ Oj to mały sprytny "gówniarz", mój ukochany
, tylko, że nieźle daje mi popalić ;p
Czarny bielsko ~~ jeśli chodzi Ci o ten korek co znajduje się na samym dole od drzwi, to raczej mi nie pomoże... Nie ma aż tak wysokiej wody, by musiała odpłynąć... Ale dzięki i się cieszę, że Tobie pomogło
No i niestety tego się obawiałam ;(.
Sprawdziłam wszystkie możliwości, o których pisaliście.
Niestety nadal nie wiem jaka może być przyczyna...
Podniosłam wycieraczkę i dywanik, oszalałam na widok bajorka z błotem...
Już sama nie wiem o co chodzi... Najgorsze jest to, że woda cieknie (tak mi sie wydaje) spod schowka na tą półeczkę, leci po ściance gdzie jest komputer ;/.
Mój biedny mały "gówniarz" ;(

Czarny bielsko ~~ jeśli chodzi Ci o ten korek co znajduje się na samym dole od drzwi, to raczej mi nie pomoże... Nie ma aż tak wysokiej wody, by musiała odpłynąć... Ale dzięki i się cieszę, że Tobie pomogło

No i niestety tego się obawiałam ;(.
Sprawdziłam wszystkie możliwości, o których pisaliście.
Niestety nadal nie wiem jaka może być przyczyna...

Podniosłam wycieraczkę i dywanik, oszalałam na widok bajorka z błotem...
Już sama nie wiem o co chodzi... Najgorsze jest to, że woda cieknie (tak mi sie wydaje) spod schowka na tą półeczkę, leci po ściance gdzie jest komputer ;/.
Mój biedny mały "gówniarz" ;(
Jak jeszcze miałem antenę na ramce, to mi leciało przez jej mocowanie 

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Zdemontuj całkowicie deskę rozdzielczą i wtedy obserwuj.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Kostuch ~~ Nie, to nie przez antenę 
KSikorski ~~ Właśnie zaraz będę szła demontować, akurat pada więc może coś z tego wyniknie, oby
Dziękuję Wam ! ;**

KSikorski ~~ Właśnie zaraz będę szła demontować, akurat pada więc może coś z tego wyniknie, oby

Dziękuję Wam ! ;**
wg mnie zapchane odplywy lub rurki puszczaja na laczeniach. Powodzenia z walka 

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Kobieta idzie w czasie deszczu demontować deskę w samuraiu...
Zakochałem się
Zakochałem się

Albert_N ~~ Powalczymy, zobaczymy
;*
Kostuch ~~ Hahaha, a co mam czekać na słońce?! i bezbronnie patrzeć jak mi samochód zalewa? ;p ... O nie! deszcz czy nie deszcz za robotę trzeba się wziąć ... parasoleczka, narzędzia i te inne duperelki .. Damy radę

Kostuch ~~ Hahaha, a co mam czekać na słońce?! i bezbronnie patrzeć jak mi samochód zalewa? ;p ... O nie! deszcz czy nie deszcz za robotę trzeba się wziąć ... parasoleczka, narzędzia i te inne duperelki .. Damy radę

Kostuch pisze:Kobieta idzie w czasie deszczu demontować deskę w samuraiu...
Zakochałem się

Kwadrat pisze:Kostuch pisze:Kobieta idzie w czasie deszczu demontować deskę w samuraiu...
Zakochałem się
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A Ty z czego rżysz? ;p
Jesteśmy zauroczeni. Posiadasz pierwszą cechę idealnej kobiety.
Jimny M16A
Czyli jeżdżącego samuraia, który tylko trochę przeciekaKSikorski pisze:Posiadasz pierwszą cechę idealnej kobiety.

Troszkę, znajdzie się przyczyna to zero przecieków będzie.Kostuch pisze:Czyli jeżdżącego samuraia, który tylko trochę przeciekaKSikorski pisze:Posiadasz pierwszą cechę idealnej kobiety.![]()
Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 9:46 pm przez Suz50, łącznie zmieniany 1 raz.
muszę poszukać korka do wlewu paliwa z kluczykami..
Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 9:47 pm przez Suz50, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga, będzie szowinistyczniezim.aleksandra pisze:Tak poza tym nie mogę nigdzie naleźć korka do wlewu paliwa ;/.![]()
Może wiecie gdzie bym go znalazła?![]()

Znajdziesz go na prawym tylnym błotniku. Takie okrągłe coś, podobne do uchwytu na pokrywce garnka

co do korka:
http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Korek-wlew ... amurai/301
ew. możesz dopasować coś uniwersalnego z jakiegoś sklepu motoryzacyjnego.
tak w ogóle to zapraszam na nasze forum samuraiowe
adres masz u mnie w stopce
mamy nawet temat o przemakaniu samuraia
http://samurai.org.pl/viewtopic.php?p=24840#24840
a tutaj znajdziesz step by step o wywalaniu deski:
http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=91999.0
http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Korek-wlew ... amurai/301
ew. możesz dopasować coś uniwersalnego z jakiegoś sklepu motoryzacyjnego.
tak w ogóle to zapraszam na nasze forum samuraiowe

http://samurai.org.pl/viewtopic.php?p=24840#24840

a tutaj znajdziesz step by step o wywalaniu deski:
http://bbs.zuwharrie.com/content?topic=91999.0
Ostatnio zmieniony śr cze 26, 2013 4:26 pm przez slavok, łącznie zmieniany 4 razy.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Bo mamy koleżankę z podobnymi problemamizim.aleksandra pisze:Kwadrat pisze:Kostuch pisze:Kobieta idzie w czasie deszczu demontować deskę w samuraiu...
Zakochałem się
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A Ty z czego rżysz? ;p

pokrywa garnka ;d
Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 9:48 pm przez Suz50, łącznie zmieniany 1 raz.
każda kobieta ma z czymś problem, my nie mechanik.
Ostatnio zmieniony wt lip 02, 2013 9:49 pm przez Suz50, łącznie zmieniany 1 raz.