Jaki tłumik?
Moderator: Albert_N
Jaki tłumik?
Niedługo będę do jimnego zakładał tylny metalowy zderzak i motał do niego wyciągarkę. Problemem jest oryginalny tłumik, który jest za duży. Jaki mniejszy tłumik się nada, który mogę ustawić wzdłuż tak, żeby nie kolidował z wyciągarką? Jak po prostu go obetnę i w jego miejsce wstawię samą rurę to bardzo zdechnie mi silnik? (bo skuteczne tłumienie rozmów w środku raczej pewne)
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- TherionWaWa
-
- Kontaktowanie:
Re: Jaki tłumik?
Placek^ pisze:Niedługo będę do jimnego zakładał tylny metalowy zderzak i motał do niego wyciągarkę. Problemem jest oryginalny tłumik, który jest za duży. Jaki mniejszy tłumik się nada, który mogę ustawić wzdłuż tak, żeby nie kolidował z wyciągarką? Jak po prostu go obetnę i w jego miejsce wstawię samą rurę to bardzo zdechnie mi silnik? (bo skuteczne tłumienie rozmów w środku raczej pewne)
Jacek to ty masz już nowego Jimniaka ...a co z tym czarnym?
Tomek (TherionWaWa)
Opel Frontera B / Isuzu Trooper 2.8 / P38
Czrny jest zbyt nowy i w zbyt dobrym stanie ,wiec szkoda mi go katowac w terenie. Kupilem sobie starego rumpla z przeznaczeniem tylko w teren, ktory nie ma taryfy ulgowej :]
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
- TherionWaWa
-
- Kontaktowanie:
Placek^ pisze:Niedługo będę do jimnego zakładał tylny metalowy zderzak i motał do niego wyciągarkę. Problemem jest oryginalny tłumik, który jest za duży. Jaki mniejszy tłumik się nada, który mogę ustawić wzdłuż tak, żeby nie kolidował z wyciągarką? Jak po prostu go obetnę i w jego miejsce wstawię samą rurę to bardzo zdechnie mi silnik? (bo skuteczne tłumienie rozmów w środku raczej pewne)
nic nie zdechnie a nawet odżyje

możesz wstawić strumiennicę ale musi byc tej samej średnicy co rura wydechowa

Co do wycinania katalizatora. U mnie w Jimnym sonda lambda jest z tył katalizatora, pytanie jak się zachowa po wycięciu kata?jak już będziesz motał wydech to wytnij kata
Pozdrawiam
Kacper
Kacper
- TherionWaWa
-
- Kontaktowanie:
Zapytaj Sławka Węgrzyna albo Rybki ze świętokrzyskie 4x4 oni ten wydech tam w Jimniaku zmotali dosyć konkretnie... jak chcesz dam ci namiar do Rybki na fejsie
Tomek (TherionWaWa)
Mam do niej numer, dzieki za infoTherionWaWa pisze:Zapytaj Sławka Węgrzyna albo Rybki ze świętokrzyskie 4x4 oni ten wydech tam w Jimniaku zmotali dosyć konkretnie... jak chcesz dam ci namiar do Rybki na fejsie
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
No a jak się zachowuje Jimny w SOHC bez kata ? ? Bo tak kawałki wylatują mi powoli przez tłumik...
4x4 Tczew