wiesz, są różne teściowe

Moderator: Zbowid
wiesz, są różne teściowe
Są dwie drogi.miczo1 pisze: ↑czw sie 20, 2020 5:35 pmKolego Generic na nową zawiechę OME, mosty, remonty wałów, wymianę bebchów reduktora, fotele , plandeke, zderzaki, nowe nadwozie które kupiłem jakiś czas temu, opony i mnóstwo innych rzeczy wydałem już pewnie z 15-18 koła - po prostu już mi szkoda kasy:-) O wkurw... żonie mówiącej "co tam znowu robisz z tym złomem" nawet nie wspominam
I wierz mi że jak Ci ktoś zrobi łatanie budy, ramy i malowanie za 5 koła -przerabialiśmy to z chłopakami - po dwóch latach znowu będzie słabo
Nie rozumiesz... Opłacać to sie może kupić i sprzedać z zyskiem pół kwintala przenicy...
a ile miałeś, że się mondrujesz
Mosty, wiadukty, statki cynkuje się płomieniowo, plazmowoZbowid pisze: ↑czw sie 20, 2020 10:46 amWchodzicie w teorie i w tezy. Praktyka jest odmienna...jest tylko jeden producen łączników stalowych, ocynkowanych, który zrobił badania i potwierdził enigmatycznie: w normie
Procesy zachodzące w czasie obróbki termicznej są skomplikowane i zależne od wielu czynników - wykres FeC.
Wytrzymałość ocynku jest mniejsza niż rozciągliwość stali...ale pamiętajmy, że sam ocynk jest już porowaty sam w sobie. Dla bezpieczeństwa stosuje się systemy duplex. Ja nie uważam, aby ocynk był dobrym rozwiązaniem. W technice są systemy tańsze i trwalsze niż ocynk...
Przy okazji: konstrukcji podlegających wibracjom ( np mosty, wiadukty stalowe ), z zasady się nie cynkuje zanurzeniowo/ogniowo![]()
Oczywiście zapraszamZbowid pisze: ↑sob sie 22, 2020 11:03 amPatryk, to co piszesz to wszystko prawda, ale , to tylko fragment większego zadania... Wszystko się prawie da...a obróbka cieplna ramy przy cynkowaniu zanurzeniowym/ogniowym niestety jest pomijana ciągle. Nie tylko przy prozaicznej ramie...przy innych elementach ocynkowanych również. Z tego powodu inżynierowie wolą, preferują metalizację, a nie ocynk. Przy metalizacji jest jednak wymóg co najmniej Sa2 1/2, a przy ocynku nie. To może być bardzo nudny temat przy ogniskuZapraszasz?
Ps.
Pamiętasz jak opisywałem i tłumaczyłem, że super hiper powłoka juesejmade jest wątpliwa? Sam się przekonałeś niestety.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość