oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne
Moderator: Zbowid
-
rafiknt
-

legut1 pisze:miskiler najlepszy unikor i to czarny jak sie zedrze to pedzlem jeszcze raz unikor i tak co pewien czas wiem z własnego doswiadczenia .
pamietacie staska motyla jego tojka byla cala wtalowa i mial spokoj z dorabianiem farby jak klepa to sklep i chaslo 1 litr wtalowej prosze . tera jest odnowiona, ale tamte czasy he he he
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota
-
lupus

Niechciałbym rozpoczynać nowego tematu, ale też jestem na etapie remontu blacharskiego i w zasadzie podłoge bedę miał nową i stąd moje pytanie, czy na gołą blachę zastosować produkt bola(pasta na pedzel) z drugiej strony lepjej żeby to było coś co można nanieśc pistoletem, a może cały środek wypedzlować chlorokauczukiem co o tym myslicie,

chetnie bym zobaczył jakieś zdjęcia jak ktoś ma zrobione wnętrze podobnymi lub takimi samymi produktami, dywaniki odpadają bo jak się wody naleje to tylko smród po sobie pozostawią i nic więcej.
pozdro.
-
konraDZIK
-

autor: konraDZIK » ndz maja 07, 2006 10:14 pm
tak sie ostatnio zastanawialem jak potraktowac podloge, zeby jednak troche wygluszyc wycie, a przy okazji zaizolowac od mrozu co to z dolu atakuje no i uszczelnic w miare od wilgoci.
ogladalem niedawno taka mase bitumiczna do wygluszania aut i do zludzenia przypomina to dobrej jakosci pape termozgrzewalna z izolacja i zbrojeniem.
nie myslal nikt o potraktowaniu auta w taki sposob?
rozumiem ze ciezkie toto i mieknie od ciepla sporego, ale napewno dobrze by zaizolowalo podloge od wody z wierzchu, no i wytlumienie dobre.
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » ndz maja 07, 2006 10:17 pm
konraDZIK pisze:tak sie ostatnio zastanawialem jak potraktowac podloge, zeby jednak troche wygluszyc wycie, a przy okazji zaizolowac od mrozu co to z dolu atakuje no i uszczelnic w miare od wilgoci.
ogladalem niedawno taka mase bitumiczna do wygluszania aut i do zludzenia przypomina to dobrej jakosci pape termozgrzewalna z izolacja i zbrojeniem.
rozumiem ze ciezkie toto i mieknie od ciepla sporego, ale napewno dobrze by zaizolowalo podloge od wody z wierzchu, no i wytlumienie dobre.
Zgnije szybciej niż pomyślisz

oczywiście podłoga pod tym
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
Mag69
-

autor: Mag69 » ndz maja 07, 2006 10:32 pm
klucz13 pisze:konraDZIK pisze:tak sie ostatnio zastanawialem jak potraktowac podloge, zeby jednak troche wygluszyc wycie, a przy okazji zaizolowac od mrozu co to z dolu atakuje no i uszczelnic w miare od wilgoci.

ani mnie nie wqurwaj...........
własnie zanabyłem ,taki bitumen........
od spodu prawie smoła, a na wierzchu pcv, kładzie sie "toto" na gorąco i
daja na to 20 lat gwarancji ( wprawdzie na rury gazowe pod ziemią)
jak cós wiesz to pisz, bo jeszcze nie przykleiłem

LJ 70
-
konraDZIK
-

autor: konraDZIK » pn maja 08, 2006 6:35 am
Mag69 pisze:klucz13 pisze:

ani mnie nie wqurwaj...........
własnie zanabyłem ,taki bitumen........
od spodu prawie smoła, a na wierzchu pcv, kładzie sie "toto" na gorąco i
daja na to 20 lat gwarancji ( wprawdzie na rury gazowe pod ziemią)
jak cós wiesz to pisz, bo jeszcze nie przykleiłem

no dobra, ale jak daja gwarancje ze korozja nie tknie (bo zalepia sie papa takze rury pod ziemia), a podobne bitumy sa stosowane w autach to dlaczego ma zgnic? takim bitumem na goraco wylepic sie powinna szczelnie podloga w aucie, kwestia tego oczywiscie ze z dolu nie zabezpieczona podloga, ale z gory to raczej nic jej sie nie stanie.
no chyba ze zle czaszkuje... to przepraszam ze sie wtracam

-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » pn maja 08, 2006 10:35 pm
Wystarczy że nie dokleisz zgodnie ze standardami technicznymi i odrobina wody a dalej to już poleci

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
konraDZIK
-

autor: konraDZIK » wt maja 09, 2006 8:38 am
no fakt, jak przemyslalem jeszcze raz to sie okazuje ze sa jakies dziury technologiczne, bo gdzies tam linka przechodzi, gdzies tam kable, a to sroba na wylot itd...
pozatym cos innego mnie tknelo. jakby chciec cos przyspawac to trzeba zedrzec, bo mysle ze kopcic sie bedzie az milo, jak sie podgrzeje palnikiem...
zastanawiam sie czy nie zostac na zwyklej blaszce, zawsze jak ruda sie pokaze to mozna szczotka przetrzec...

-
Mag69
-

do dupy ten bitumen ,cholernie sie marszczy
ale.........
zanabyłem cóś takiego, jak wykładzina samochodowa VABER 322/A
miodzio
ładnie sie kształtuje i klei....

LJ 70
-
pyton

gdzie ta wykładzinę kupiłeś? cena (zabija powala czy daje żyć

) ?
Pathfinder hula po szosach i bezszosach....

-
Mag69
-

płyta 50x50 cm za 18zł
a kupiłem w sklepie sickensa ( to ten od lakierów)

LJ 70
-
pyton

ciekawe czy mojej wiosce (lublin) gdzieś to można dostać??????
Pathfinder hula po szosach i bezszosach....

-
MaxLux

duzo biora ... do mnie wylozenie budy pan powiedzia 1,7k netto
ponoc temu, ze materyja z USA
tak, ze zostaje guma z GS'u

-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
Na podłogę to nie nada bo to badziew możesz wykleić maskę i wnętrza drzwi

a zresztą już było

-
Masmo

Dziku2 pisze:Boll ma w swojej ofercie coś takiego...nie pamiętam dokładnie jak to się nazywa, musiałbym sprawdzić na puszce. Robi się z tego takie coś w rodzaju plastiku, strasznie ciężko potem schodzi... Można smarować pędzlem, a jak dolejesz nitro i zrobisz na żadko to i przez zwykły pistolet pójdzie...
Zdjąłem wykładzine w Vitarze i okazało się że jest jedno bagno. Wykładzina namoczona, dziury przy mocowaniu tylnych pasów i na ścianie tylnej podłogi. Auto idzie do blacharza, a ja zastanawiam się co zrobić by ewentualne przecieki nie powodowały butwienia wykładziny (chce wywalić miękką cześć wykładziny która chyba jest z bawełny czyli butwieje) i jednicześnie zabezpieczyć podłogę przed korozją. I coś wymyśleć takiego żeby woda z podłogi wysychała w miarę szybko.
I można tym boll'sem wymalować podłogę w środku? I jak to sie spisuje? Trenował ktoś coś takiego? I bez wykładziny można jeździć czy z wykładziną? Dać może jakąś wełnę mineralną na podłogę?
Była Vitara, Jimnik, Terrano II, Terracan, KIA Sportage Grand a teraz SS Kyron.