co to jest lakier kameleon i jak go stosować????????????????

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

JONY B

Post autor: JONY B » śr kwie 19, 2006 9:37 pm

temat sie aczyna od kameleona dostepnego dla nas
nastepnie ktos pie...li ze kosztuje 7000zl/litr
potem ktos chce malowac ilka razy innymi kolorami do uzyskania kameleona

co wy gadacie!

jedna osoba tylko cos na ten temat wie, bo napisala ze maluje sie na czarny podklad(baze)

1
metalik -lakier ma wtracenia metaliczne
perla - lakier ma wtracenia metaliczne i niemetaliczne czest z dodatkiem kamieni

kameleon to lakier z wtraceniami tylko kamieni szlachetnych

2 nie ma zadnej marki samochodu malowanej lakierem za 7tys zl/litr

cena jego kiedys to bylo 1300zl/litr
dzis 600zl//litr

ale lakiery typu kameleon bardzo szybko przestaly byc modne

dzis w modzie jest laczenie kolorow w rozny sposob
np. czarny i miedziany metalik
ل يشل على تايرين

Awatar użytkownika
cornholio78

Post autor: cornholio78 » śr kwie 19, 2006 9:42 pm

czytasz nieuważnie, albo żartujesz. A ile warstw kameleona się nakłada? jedną?

1. Lakier perłowy charakteryzuje się cząsteczkami miki, których powierzchnia jest pokryta cienką warstwą tlenku metalu.

2. flip flop to wg Ciebie kameleon?

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » śr kwie 19, 2006 10:56 pm

Niestety nie wiem jak sie naklada i ile warstw nalezy polozyc wiem ze aby uzyskac w 2003 roku taki efekt jak na wspomnianej wczesniej Suprze Intercars'u (BTW Czlowiek, ktory lansowal sie tym autem nie jest synem wlasciela) na Escorcie Kombi zaspiewano mi na Warszawskiej Pradze 30k PLN...
Nadal ześwirowany...

Awatar użytkownika
Kaktus

Post autor: Kaktus » ndz kwie 30, 2006 10:00 pm

he he JonyB jak tak wszystko wiesz to powiedz mi gdzie kupić farbę która się świeci a raczej żarzy pod wpływem prądu ?? była prezentowana na tragach Poznańskich jakieś cztery lata temu :D

A wracając na ziemie to miałem kiedyś wielki problem z kupieniem farby odblaskowej takiej jak na rejestracjach zamierzałem udać się do TABALa bo tam robią rejestracje aż w końcu sobie darowałem i pomysł upadł może ktoś wie czy jest ona dostępna ??

ariel393
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ariel393 » sob gru 16, 2006 10:15 pm

Kameleon nic takiego nie zwykłego jednym sie podoba drugim nie. Nakłada sie dwie pełne warstwy tzw podkładu czrnej bazy czy innego świństwa razem z zestawem nastepnie minimalnie dla pokrycia 4 warstwy
2 pełne mokre jakieś 80/90% potem no to już ciężej opisać ale sprubuje 2 warstwy na małym ciśnieniu 1 bar coś koło tego pstolet ma pluć robimy mokrą strukture aby po wyschnięciu kameleon był głatki jesli zrobisz to dużym ciśnieniem to kicha bedą chmuru cienie a i jeszcze uważać trzeba na zakładki bo może w jednym miejscu wyjść grubiej czyli ciemniej nie należy zaczynać malowania od tego samego miejsca. Są koledzy kameleonki za 7 tysiaczków bo takim tydzien temu lakierowałem masz wtedy świadmość że wymalowujesz 1 liter w 30 minut i 7 tys. sie ulatnia pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kaktus

Post autor: Kaktus » sob gru 16, 2006 11:15 pm

no ciekawe rady moze ta technika dziala tez na perle bo czesto mam problem z chmurkami musze to przetestowac :)

ariel393
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: ariel393 » śr gru 20, 2006 8:21 pm

Jesli chodzi o perełe proponuje cały czas wylewać :)2 nic na sucho :)3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”