Farba khaki
Moderator: Zbowid
lariernicy mówią coby podkład był tej samej firmy co lakier, ja naprzykład spod i podłogę od środka przed lakierem zrobłem barankiem, zabrakło w sklepie czarnego baranka dokończyłem szarym i na szarym lakier sie "zważył" !? tak że trzeba uważać i popytać fachowców od lakierowania. [b]Przemekslaw [/b]daj namiary gdzie można za 45 akryl zrobić i jakiej to marki lakier?
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Wiec tak..lakier akrylowy kosztuje ok. 40-50 zlotych za litr(tak uslyszalem od sprzedajacego) tylko ze zrezygnowalem z niego poniewaz nie maja zielonego koloru
..zadnych odcieni
..kupuje natomiast jakas inna farbe (pustynna zielen) ladny odcien..(30,60zl/l)
+ utwardzacz (nie wiem ile)..Co do tego lakieru akrylowego to jest to Firma "Hromatex"..jakbys chcial cos wiecej wiedziec to napisz co...z uszanowaniem pozdro:-)

Witam
Namierzylem wkoncu farbe z cieszyna Celux - emalia poliuretanowa specjalne, kolor khaki. Chetnie bym ją zamówił, bo jest to jak mawiaja znawcy bardzo dobra i wytrzymala na wszystko farba, problem jenak w tym ze farba jest sprzedawana w 20 litrowych bankach, za okolo 760-780 zl. Moze ktos z Warszafki akurat zabiera sie za malowanie uaza/gaza i chcialby kupic ze mna na społke taki duzy baniak?
Pozdrawiam
Lukasz
Namierzylem wkoncu farbe z cieszyna Celux - emalia poliuretanowa specjalne, kolor khaki. Chetnie bym ją zamówił, bo jest to jak mawiaja znawcy bardzo dobra i wytrzymala na wszystko farba, problem jenak w tym ze farba jest sprzedawana w 20 litrowych bankach, za okolo 760-780 zl. Moze ktos z Warszafki akurat zabiera sie za malowanie uaza/gaza i chcialby kupic ze mna na społke taki duzy baniak?
Pozdrawiam
Lukasz
KleryK pisze:"Shidap" Marek WielogołaskiJA'JACEK pisze:L-66 skąd Wy te numery bierzecie ?
Poszukaj telefonu w książce...JA'JACEK pisze:Sprzedaż Hurt. i detal Marek Wielgołaski
03-715 Warszawa, ul. Okrzei 7
NITROMAL-C Khaki p/mat ciemna
1314161-E1C-9010
BN-75/6115-30 UN 1263
Oddział Cieszyn ul. Chemików 16
tel. (033) 851 71 00
Oddział Wrocław ul. Kwidzyńska 8
tel. (071) 327 37 00
03-715 Warszawa, ul. Okrzei 7 - woj. mazowieckie
tel. (022) 8182868, fax (022) 8182868
A może tu popytaj bo ta cena to jakaś taka..........duża.
Chyba że inflacja jakaś galopująca nastała

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Niestety nr katalogowego niemam (kolor to chyba ral 6006). O farbie dowiedzialem sie z tego posta:

Pozdrawiam
Lukasz
Potem jeszcze troche popytalem i wynika ze jak to napisal Zbowid rzeczywiscie jest zajebisteZbowid pisze:W Cieszynie możecie kupić również farbe o nazwie Celux - emalia poliuretanowa specjalna ( zielona, czarny, brązowa) - kolorystyka zgodna z wymogami NATO + rozcieńczalnik Multicryl 20. Farba pochłania promieniowanie ultraczerwone i służy do kamuflażu. ZAJE.BISTA.
Namiary na Polifarb macie wyżej - jak ktoś ma problemy z farbami to chętnie pomoge...

Pozdrawiam
Lukasz
To jak zbowid napisał, ze zajebista to ja jestem zainteresowany, ale dopiero w listopadzie/grudniu._CaShu_ pisze: Potem jeszcze troche popytalem i wynika ze jak to napisal Zbowid rzeczywiscie jest zajebiste![]()
Ile litórw potrzeba na UAZA ?
Podwozie i wnętrze komory silnika chcę sobie maznąć na biało epoksydem, zeby było jasno leżeć pod spodem, więc do pomalowania zewnętrza i kabiny potrzebuje ile litrów? z siedem? tak rzuciłem

Jaki dać pod to podkład - myślełem o unikorze R - pan w chemicznym na grzybowskiej polecał, a mam do niego zaufanie (bo sam się nie znam:D)
samochód będzie piaskowany, a potem wspoawywane będą blachy w miejsca zżarte przez rdzę ( przegrzanie farby w okolicach spawów)
Będzie się to trzymało czy polecacie coś innego?
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
UAZ -expect the unexpected....
Po pierwsze to Pan z chemicznego się nie zna - Unikor to farba alkidowa i lepiej nie nakładać nanią epoksydu - efekt jak pozłacanie tombaku. Lepiej stosować od razu podkład epoksydowy. Większość podkładów ma wydajność praktycznąokoło 5 m kw. z 1L farby. Na Uaza wystarczą ci dwa trzy litry. Polecam malowanie minimum dwukrotne - malowanie pędzlem to około 30 - 40 mikrometrów przy jednym przejściu - wartość minimalna powinna być minimum 80 mikro a najlepiej ze 120 - takie grubości dają w fabrykach na nowe autka. Ja uznaję tylko grubości powyżej 120 mikro - czyli trzykrotne malowanie - nie ma konieczności czekania aż wyschnie tylko można "wet to wet" ( mokro na mokro w obrębie tej samej farby).Majkello pisze:
Jaki dać pod to podkład - myślełem o unikorze R - pan w chemicznym na grzybowskiej polecał, a mam do niego zaufanie (bo sam się nie znam:D)
samochód będzie piaskowany, a potem wspoawywane będą blachy w miejsca zżarte przez rdzę ( przegrzanie farby w okolicach spawów)
Będzie się to trzymało czy polecacie coś innego?
Jeżeli chodzi o spawanie to lepiej przepiaskować miejsca napraw w celu odsłonięcia stanu rzeczywistego , dokonać napraw a później piaskować całość - unikniesz w ten sposób np niedociągnięć przy spawaniu - nieciągła spoina, nieszczelna spoina itd itp. Pamiętaj, że po piaskowaniu masz zaledwie dwie do trzech godzin do pomalowania całości - w przeciwnym wypadku powierzchnia pokrywa się rdzą nalotową która może być niewidoczna ale na pewno jest. Po pomalowaniu na taki stan ona będzie "rozwijała się" podpowłokowo i du pa z całego przedsięwzięcia. Jaby coś to cynk na pv to Ci jeszcze wyjaśnię i ewentualni pomogę z farba!

Zbowid

Przy spawaniu możesz miejsca przeznaczone do spawania możesz obkleić taśmą i później zerwać i dokonać wstawek i ewentualnie czyścić tylko małe fragmenty lub w ogóle jeżeli były wcześniej wypiaskowane.
Są też specjalne grunty ochrony czasowej( shopprimery) które są spawalne i nie ma problemu - nie są drogie ale trochę trudno dostepne w detalu
Są też specjalne grunty ochrony czasowej( shopprimery) które są spawalne i nie ma problemu - nie są drogie ale trochę trudno dostepne w detalu
Zbowid

Farba khaki
kolor khaki domieszają wam w każdej mieszalni lakierów samochodowych co prawda bedzie to akryl ale dodają do niej paste matującą i dostaje sie pół mat lub całkowity mat, a odcień dowolny jaki sobie zamażycie wam wymieszają. No zgadzam sie że nie jest to najtańszy lakier bo koło 80zł za litr ale czego sie nie robi dla swego autka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jak znajdziesz dobry sklep to Celux z Cieszyna możesz zamówić w mniejszej ilości np. 5L plus 1L utwardzacz czyli wychodzi około 360zł (60zł/L)_CaShu_ pisze:Witam
Pozdrawiam
Lukasz
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie: