Oklejanie ochronne 4x4 - Warszawa (ale niekoniecznie).
Moderator: Zbowid
Oklejanie ochronne 4x4 - Warszawa (ale niekoniecznie).
Witam wszystkich forumowiczów bo jest to mój pierwszy post.
Teraz do sedna, czy ktoś może mi polecić sprawdzony zakład, który oklei ochronnie SUV'a ?
Chodzi mi o oklejenie różnych elementów nadwozia różnymi grubościami folii, te elementy które najbardziej narażone są w terenie grubszą folią, inne o mniejszej grubości (folia transparentna) itd.
Szukam kogoś, kto się na tym zna, nie będzie eksperymentował tylko porządnie doradzi, odpowiednio dobierze folie, zrobi to z głową i estetycznie.
Pozdrawiam i dziękuję
Sławek
Teraz do sedna, czy ktoś może mi polecić sprawdzony zakład, który oklei ochronnie SUV'a ?
Chodzi mi o oklejenie różnych elementów nadwozia różnymi grubościami folii, te elementy które najbardziej narażone są w terenie grubszą folią, inne o mniejszej grubości (folia transparentna) itd.
Szukam kogoś, kto się na tym zna, nie będzie eksperymentował tylko porządnie doradzi, odpowiednio dobierze folie, zrobi to z głową i estetycznie.
Pozdrawiam i dziękuję
Sławek
Re: Oklejanie ochronne 4x4 - Warszawa (ale niekoniecznie).
za duże wymagania, skreśl paręTrutta pisze:Witam wszystkich forumowiczów bo jest to mój pierwszy post.
Pozdrawiam i dziękuję
Sławek

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
he he, jak nikt nic nie podpowie to zacznę powoli skreślać
, co proponujesz na pierwszy ogień ?
(jak z 5 skreślę "parę" to się okaże, że sam się będę za to musiał wziąć
)

(jak z 5 skreślę "parę" to się okaże, że sam się będę za to musiał wziąć

-
-
Ja to bym nie oklejał, najzwyczajniej kup siekierę, a jak jesteś leń to piłę spalinową i te gałęzie, o które możesz zahaczyć wycinaj. A już najtaniej to nie jeździj tam gdzie są gałęzie. Wyjdzie taniej i co ważniejsze estetyczniej bo nie będziesz miał oblepionego samochodu.
Pomogłem.

Pomogłem.

Nie zapłacisz tyle...Trutta pisze:... porządnie doradzi, odpowiednio dobierze folie, zrobi to z głową i estetycznie...

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
To żeś mu doradziłMarcingalloper pisze:Ja to bym nie oklejał, najzwyczajniej kup siekierę, a jak jesteś leń to piłę spalinową i te gałęzie, o które możesz zahaczyć wycinaj.

Dzika Koza
-
-
No co. Uczę innych na swoich błędach. Ja już w krzaki nie jeżdżę.Michał4x4 pisze:To żeś mu doradziłMarcingalloper pisze:Ja to bym nie oklejał, najzwyczajniej kup siekierę, a jak jesteś leń to piłę spalinową i te gałęzie, o które możesz zahaczyć wycinaj.![]()
Od zjazdu z asfaltu też już odchodzę, za dużo później mycia nadkoli z błota i piasku

PS: też kiedyś miałem pomysł z oklejeniem, jak popytałem o ceny szybko zrezygnowałem.
Tak coś czułem, że zostanę obśmiany... ale nie myślałem, że aż tak szybko i wylewnie. 
Ja wychodzę z założenia,że cena to pojęcie względne, zależy jaki % wartości auta stanowi. Będę znał będę analizował

Ja wychodzę z założenia,że cena to pojęcie względne, zależy jaki % wartości auta stanowi. Będę znał będę analizował

Ostatnio zmieniony ndz sty 11, 2015 10:55 pm przez Trutta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
-
Przetrzymaj.Trutta pisze:Tak coś czułem, że zostanę obśmiany... ale nie myślałem, że aż tak szybko i wylewnie.
Z praktyki wiem że jak wytrzymasz do trzeciej strony kasztanienia to wtedy możesz już liczyć na jakąś pierwszą, co prawda przypadkową odpowiedź.
Ale jest tu taki jeden kolega co ładnie psika taką farbką i jej już nawet halabarda Don Kichota nie zedrze

Wbrew pozorom doceniam dobry humor, nawet moim kosztem
. Też myślałem aby z asfaltu nie zjeżdżać aby potem mieć mniej mycia, ale nie da się - jak nie podjadę to będę musiał łazić a potem prać ubranie, tak czy tak robota będzie.

-
-
A kto tu dowcipkujeTrutta pisze:Wbrew pozorom doceniam dobry humor, nawet moim kosztem. Też myślałem aby z asfaltu nie zjeżdżać aby potem mieć mniej mycia, ale nie da się - jak nie podjadę to będę musiał łazić a potem prać ubranie, tak czy tak robota będzie.

Bagażnik kup i rower woź, zawsze buty czyściejsze. Teren zobaczysz a i auta nie ubrudzisz.

Możliwe, że taniej wyjdzie rzucić nowy lakier jak będziesz sprzedawałTrutta pisze:Tak coś czułem, że zostanę obśmiany... ale nie myślałem, że aż tak szybko i wylewnie.

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Warszawa firma GG Studio
sprawdzone ,szybko skutecznie
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
-
U to widzę że już od standardów odchodzimy.
Pierwsza strona i już taka odpowiedź.

Pierwsza strona i już taka odpowiedź.

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Mnie tez sie moze przydac.gri74 pisze:Warszawa firma GG Studio
Aktualne auto podrapałem w krzaczorach po 2 tygodniach od wyjechania z salonu 

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Zglaszales to firmie lizingowej?Adamo pisze:Aktualne auto podrapałem w krzaczorach po 2 tygodniach od wyjechania z salonu

Nie, bo auto nie jest w LeasinguSzarbia pisze:Zglaszales to firmie lizingowej?Adamo pisze:Aktualne auto podrapałem w krzaczorach po 2 tygodniach od wyjechania z salonu

Jak niechcesz zmieniac koloru to tylko jedno rozwiazania
3m scotchgard
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 111UcDvvBk
od 1:38 patrz.
Widzialem na kilku autach i robi zajebiscie. Mozesz kupic przyciete juz do wiekszosci modeli. Tani nie jest ale nic lepszego nie znam.
3m scotchgard
od 1:38 patrz.
Widzialem na kilku autach i robi zajebiscie. Mozesz kupic przyciete juz do wiekszosci modeli. Tani nie jest ale nic lepszego nie znam.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
he he dowcipasy, zaczynam żałować, że dopiero z takiego głupiego powodu trafiłem na to forum
8 lat bezpowrotnie stracone...
(od tylu turlam się 4x4)
@gri74 - dzięki za podpowiedź, przedzwonię do nich, trochę mnie tylko przeraża, że w portfolio mają tylko jeden samochód
@Wojtek_W - zastanawia mnie tylko co się dzieje na krawędziach folii, ona ma swoją grubość i na czarnym lakierze IMO będzie się mocno odcinać jeżeli nie będzie podwinięta albo pociągnięta tylko do połowy maski. Tu autko jest jasne i ten efekt jest prawie niewidoczny

8 lat bezpowrotnie stracone...

@gri74 - dzięki za podpowiedź, przedzwonię do nich, trochę mnie tylko przeraża, że w portfolio mają tylko jeden samochód

@Wojtek_W - zastanawia mnie tylko co się dzieje na krawędziach folii, ona ma swoją grubość i na czarnym lakierze IMO będzie się mocno odcinać jeżeli nie będzie podwinięta albo pociągnięta tylko do połowy maski. Tu autko jest jasne i ten efekt jest prawie niewidoczny
Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2015 9:48 am przez Trutta, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale co Ci nie pasuje?Trutta pisze:he he dowcipasy, zaczynam żałować, że dopiero z takiego głupiego powodu trafiłem na to forum![]()
8 lat bezpowrotnie stracone...(od tylu turlam się 4x4)
Masz wyzej idealne i przetestowane rozwiazanie.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
@Wojtek_W
pociągnąłeś w cytacie wszystko, a tam są dwie różne rzeczy
dowcip pasuje w 100%, a foliowanie... tak jak napisałem wyżej (faktycznie, koloru nie mam zamiaru zmieniać)
pociągnąłeś w cytacie wszystko, a tam są dwie różne rzeczy

dowcip pasuje w 100%, a foliowanie... tak jak napisałem wyżej (faktycznie, koloru nie mam zamiaru zmieniać)
Widzialem to w kilku auatch osobowych i terenowych. PIP Commander mial na ten przyklad zrobona cala maska. NIe poznalbys czy lakier czy oklejone. Tak samo blotniki i drzwi.
Jesli kleja tym takie auta jak na filmie to znaczy,ze jest ok. A wlasciciel takich aut tez bywaja wymagajacy
Tak czy inaczej widzialem i polecam. Nie jestes w stanie porysowac tego kluczykiem czy galezia w normalnych warunkach.
Jesli chcesz bardziej ekonomiczny spoosb to kolega-doktorek z forum mial u siebie w Pathfinderze dociete na boki auta magnetyczne plachty. Robilo robote
Jesli kleja tym takie auta jak na filmie to znaczy,ze jest ok. A wlasciciel takich aut tez bywaja wymagajacy

Tak czy inaczej widzialem i polecam. Nie jestes w stanie porysowac tego kluczykiem czy galezia w normalnych warunkach.
Jesli chcesz bardziej ekonomiczny spoosb to kolega-doktorek z forum mial u siebie w Pathfinderze dociete na boki auta magnetyczne plachty. Robilo robote

OK. a podpowiesz jeszcze kto to zrobi w sposób profesjonalny?
Kupione bylo na ebay'u i klejone w lokalnej agencji reklamowej. Ale sammu tez bez problemu sie uda
U nas juz na Allegro do dostania
http://allegro.pl/sklep/15051124_gjk-st ... ory=545178
Na jakims forum jest gosc co sprzedaje juz przyciete na konkretne marki aut. Ale nie moge znalezc namiarow . Hubi (Hubert) bys musial goglowac.
Chyba ten
http://ptclub.pl/viewtopic.php?p=175454
U nas juz na Allegro do dostania
http://allegro.pl/sklep/15051124_gjk-st ... ory=545178
Na jakims forum jest gosc co sprzedaje juz przyciete na konkretne marki aut. Ale nie moge znalezc namiarow . Hubi (Hubert) bys musial goglowac.
Chyba ten
http://ptclub.pl/viewtopic.php?p=175454