Pająku, urobisz się z tymi dyszami, a potem kupisz taką jaka jest na rynku. Tolerancja wymiaru nowej dyszy do +/- 0.3 od nominału...
Przy sprężarce zdolnej obsłużyć 5 czy 6 mm nie ma problemu. Gorzej jak masz taką na styk jak moja. 1 faza i normalnie by max 3mm pociągnęła. Po usunięciu wszystkich możliwych progów, zwężeń i utrudnień oraz przebudowie filtrów, doszła do obsługi ciągłym strumieniem 3,5mm. Różnica odczuwalna w pracy, ale dysza 3,5 to marzenie, bo mogę kupić około 3 (czyli od modelarskiego piaskowania do prawie pełnych możliwości pompy) albo około 4, która może być od "na styk wydajności pompy" do chuchania zanieczyszczonym powietrzem o małej prędkości.
Jak chcesz koniecznie popróbować średnice, to zatocz sobie oprawkę pod bezpiecznik "wkrętkowy" ceramiczny starego typu. W czasie około 15 minut piaskowania taka dysza się wyciera u mnie od 2,3-2,7 mm do prawie 4mm. Co kilka minut możesz wyłączyć maszynę, wsadzać wiertła dla porównania średnicy i zanotować sobie, przy której średnicy piaskarka przestawała robić i zamiast obróbki strumieniowo-ściernej generowała już tylko kurzawę.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.