Klejenie bagażnika typu box

oraz piaskowanie i zabezpieczenie antykorozyjne

Moderator: Zbowid

klucz13

Kontaktowanie:

Klejenie bagażnika typu box

Post autor: klucz13 » śr lut 08, 2006 12:57 am

Omsknoł mi się box na narty i oprócz wielkiego huku wzioł i pękł , nie jest to wprawdzie pękniecie uniemożliwiające używanie ale chciałbym to wzmocnić (podklejć) i mam takie pytanie czym to zrobić jakaś żywica z matą czy inne propozycję bo tworzywo dość specyficzne Z góry dzięki
ps.
Należy kasztanić tylko konstruktywnie :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Bałabuszka
Kontaktowanie:

Post autor: Bałabuszka » śr lut 08, 2006 1:49 am

Loctite ma coś tam do regeneracji plastików, widziałem pękniety zderzak po regenracji, śladu nie pozostało. www.loctite.pl
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)

Awatar użytkownika
misio

Re: Klejenie bagażnika typu box

Post autor: misio » śr lut 08, 2006 3:35 pm

klucz13 pisze:Omsknoł mi się box na narty i oprócz wielkiego huku wzioł i pękł , nie jest to wprawdzie pękniecie uniemożliwiające używanie ale chciałbym to wzmocnić (podklejć) i mam takie pytanie czym to zrobić jakaś żywica z matą czy inne propozycję bo tworzywo dość specyficzne Z góry dzięki
ps.
Należy kasztanić tylko konstruktywnie :)21
jeżeli tylko wzmocnić w niewidocznym miejscu to jest taki fajny klej na bazie żywicy epoksydowej....
trzyma super :)2
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr lut 08, 2006 7:07 pm

misio pisze: jeżeli tylko wzmocnić w niewidocznym miejscu to jest taki fajny klej na bazie żywicy epoksydowej....
I ma fajną nazwę :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
misio

Post autor: misio » śr lut 08, 2006 11:07 pm

klucz13 pisze:
misio pisze: jeżeli tylko wzmocnić w niewidocznym miejscu to jest taki fajny klej na bazie żywicy epoksydowej....
I ma fajną nazwę :)21
:)21 no dobra zmobilizowałeś mnie :)21
klej nazywa się Plastic Welding System, jest dwuskładnikowy, capi niemiłosiernie :)21 , po wyschnieciu ma kolor biały, załączam zdjęcie:
Obrazek
Suzuki sj413 `85 nie motane :)21

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr lut 08, 2006 11:11 pm

Dzięki ale obawiam się że może nie robić bo to badziewie to jakiś ABS chyba, ale spróbuję może jeszcze jakiś pomysły ,chętnie podłozył bym matę

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » czw lut 09, 2006 1:31 pm

klucz13 pisze:Dzięki ale obawiam się że może nie robić bo to badziewie to jakiś ABS chyba, ale spróbuję może jeszcze jakiś pomysły ,chętnie podłozył bym matę
Zobacz www.pulsar-glue.net
Maja kleje do ABS i innych plastyków - coś dobierzesz.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Farby i lakiery”