Zderzaki , progi
Moderator: Zbowid
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Zderzaki , progi
Witam !
Czym najlepiej pomalowac zderzaki i progi, tak zeby w miare dlugo wytrzymaly trudy slizgania sie i opierania po przeszkodach terenowych.
Wiem ze predzej czy pozniej wszystko sie zmeczy, ale moze cos wytrzyma dluzej.
Zazwyczaj zauwzylem ze ludzie maluja proszkowo, czy jest cos lepszego , co nie zabije cenowo ?
Czym najlepiej pomalowac zderzaki i progi, tak zeby w miare dlugo wytrzymaly trudy slizgania sie i opierania po przeszkodach terenowych.
Zazwyczaj zauwzylem ze ludzie maluja proszkowo, czy jest cos lepszego , co nie zabije cenowo ?
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: Zderzaki , progi
Marcin-Kraków pisze:Witam !
proponuję ocynk ogniowy w HMS-ie, robią dobrze cynku nie żałują (przybędzie im parę kilo), nim zedrzesz na przeszkodach już dawno bedziesz miał ze dwa nowe auta
cynkowałem u nich parę rzeczy więc zdanie mam wyrobione, kumpel wozi do nich od lat i twierdzi to samo co ja, warstwa cynku którą nakładają nie należy do tych najcieńszych
Czwarte serce 

Teraz całkiem poważnie pytamZbowid pisze:No tak się składa, że akurat wiem![]()
1L farby Blacka kosztuje 300 dolarów ale na jeden metr kwadratowy zużywane jest około 2,5L - więc łatwo wyliczyći nie zapomnij pomnożyć przez ilość metrów poszycia

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
No można, ale na Twoje i nasze potrzeby mamy polski wyrób - poliuretan z tzw. reemisją - malowane nim są wozy bojowe - niewidoczne dla noktowizorów i podczerwieni do 350 m - skuteczna siła rażenia ogniem 700m
czyli mogę podejść bliziutko. Nie wiem czy to nie jest tajemnica więc się nie rozpisuję dalej ale jakby coś to na pv.

Zbowid

Re: Zderzaki , progi
Ja zastosowałem się do porad kolegi wiadomo którego.Marcin-Kraków pisze:Witam !

Wypiaskowane progi pomalowałem podkładem poliuretanowym, a na to czarny, polski poliuretan. Nazywa się bodajże polren. Coś około 40zł puszka 1L. Do jednego i drugiego ten sam utwardzacz. Starałem się z nim nie przedobrzyć, żeby za twardo nie wyszło.
Malowałem pistoletem WAN, który gdzieś odkurzyłem w garażu.

Wyregulowałem sobie tak, żeby ładnie kryło, ale nie płynęło ( znaczy się pojęcie mam o tym takie sobie

W każdym razie, żadne malowanie jak do tej pory tak dobrze mi nie wyszło.

Dostają już w kość drugi rok. Łażę po nich butami, od spodu ciągle ubłocone, liftem nie raz targane.
Jak je umyję, są wciąż jak nowe. No, może trochę zmatowiały.

Polecam.