co sądzicie o tym pistolecie?
Moderator: Zbowid
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
co sądzicie o tym pistolecie?
witam,
jako za "chwile" bede malował Uaza, chciałem sie poradzić odnośnie czyszczenia. Z przeglądu forum wiem już że szczotka na wiertare sie nie nadaje, najlepiej papier ścierny, na szlifire, ale nei wszedzie jest dostęp wiec zastanawiam sie czy taki pistolet by zdał egzamin??
http://allegro.pl/item291456862_hit_pis ... owosc.html
lub taki?
http://allegro.pl/item290889152_super_t ... ps_11.html
jako za "chwile" bede malował Uaza, chciałem sie poradzić odnośnie czyszczenia. Z przeglądu forum wiem już że szczotka na wiertare sie nie nadaje, najlepiej papier ścierny, na szlifire, ale nei wszedzie jest dostęp wiec zastanawiam sie czy taki pistolet by zdał egzamin??
http://allegro.pl/item291456862_hit_pis ... owosc.html
lub taki?
http://allegro.pl/item290889152_super_t ... ps_11.html
UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
- mazurkas007
-
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
Na wypiaskowanie tym samochodu to ci życia braknie
nawet sobie nie myśle całego

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
jasna sprawa, jeśli użyje piasku to pozostanie warstwa kurzu, przypominajacego konsystecja mąke (też mi sie wydajeDobrze ci się wydaje - pamiętaj aby umyć dokładnie powierzchnie PRZED przystąpieniem do prac. Inaczej cały syf wbijesz w "czyszczoną" powierzchnię

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
Jakiego pisaku bo chyba nie z rzekikonrad1983nr1 pisze:jasna sprawa, jeśli użyje piasku to pozostanie warstwa kurzu, przypominajacego konsystecja mąke (też mi sie wydajeDobrze ci się wydaje - pamiętaj aby umyć dokładnie powierzchnie PRZED przystąpieniem do prac. Inaczej cały syf wbijesz w "czyszczoną" powierzchnię) zakupiłem, ten drugi, zobaczymy, dokładnie wypiaskować mam zamiar w miejscach gdzie wychodzi korozja i na krawedziach blach, reszte tylko matowić

Do matowienia lakieru to sobie kup szlifierkę oscylacyjno-rotacyjną we wiodącym markecie budowlanym i wystarczy jak robisz tylko błotniki.
Że sie ludziom chce tak babrać

LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
zależy czym "piaskujesz"Elwood pisze:Maks to 6 bar i to tylko po randach i wzmocnieniach.klucz13 pisze:3-5 atm. to jest ciśnienie do piaskowania
- szlaka pomiedziowa
- korund
- szkiełokowanie
- piasek z rzeki (są tacy samobójcy)
- śrutowanie o różnej gradacji
Do każdej czynności masz inne ciśnienia
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
ciśnienie 4 bar wydaje sie najbardziej bezpiecznym, poza tym jeżeli wchodzimy w takie szczegóły, to istotniejszym czynnikiem jest odległość dyszy od traktowanej powierzchni i wprawna ręka.
Żeby nie narobić szkód piaskujemy tylko i wyłacznie powierzchnie wzmocnione czyli te, które nie sa podatne na odkształcenia, nie piaskujemy absolutnie żadnych płaszczyzn.
Żeby nie narobić szkód piaskujemy tylko i wyłacznie powierzchnie wzmocnione czyli te, które nie sa podatne na odkształcenia, nie piaskujemy absolutnie żadnych płaszczyzn.
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
Powiedz to gościom z Petrochemii albo ze stoczniElwood pisze:ciśnienie 4 bar wydaje sie najbardziej bezpiecznym, poza tym jeżeli wchodzimy w takie szczegóły, to istotniejszym czynnikiem jest odległość dyszy od traktowanej powierzchni i wprawna ręka.

LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz