usówanie rys na terenówce
Moderator: Zbowid
usówanie rys na terenówce
witam
po kilku przejazdach przez las niezawzajac na krzaki
moje auto jest pokryte rysami
kupilem sobie polerke do polerowania samochodu ale niewiem jak sie dotego zabrac jaka paste i gdzie kupic?
rozumie ze nakladamy paste lecimy gabka na polerce a potem ta polerka taka delikatna czy jak
kupilem sobie polerke do polerowania samochodu ale niewiem jak sie dotego zabrac jaka paste i gdzie kupic?
rozumie ze nakladamy paste lecimy gabka na polerce a potem ta polerka taka delikatna czy jak
- kjablonski
Może chce sprzedać auto ;)kjablonski pisze:a co zrobisz jak już do podkładu dojdziesz :roll:
ile razy chcesz polerować lakier ... to nie włosy , nie odrasta
Jak Ci zależy na lakierze, to oklej auto, a przed sprzedażą zdejmiesz folię, wypolerujesz, nawoskujesz i będzie.
W przeciwnym wypadku odpuść polerowanie, najwyżej daj wosk na te rysy, nie będzie tak widać ;)
EDIT: Matko jedyna "usówanie" ;)
Re: usówanie rys na terenówce
proste pasta na szlifierke oscylacyjna i plewasz woda zeby lakieru nie przypalicmilas pisze:witam
- alien256
-
- Kontaktowanie:
Kup papier scierny 2000 albo jeszcze drobniejszy, przematuj na mokro miejsca zarysowań-bez przesadyzmu ! Delikatnie ! rysy te co nie są do podkładu zejdą mocniejsze zostaną ! Nastepnie Pasta Farecla i polerka z gabką poleruj z dużą ilością wody jak nie masz maszyny do polerowania to pasta tempo też- Delikatnie ! jak przesadzisz to zetrzesz rysy razem z lakierem ! Na to mleczko Bola z woskiem i powinno być ok
Tam gdzie rysy są głębokie -do podkładu zrób zaprawki np zapałką farba z utwardzaczem ! Wszystkie potrzebne rzeczy kupisz w mieszalni lakierów samochodowych
Tam gdzie rysy są głębokie -do podkładu zrób zaprawki np zapałką farba z utwardzaczem ! Wszystkie potrzebne rzeczy kupisz w mieszalni lakierów samochodowych
N4x4D
- kjablonski
- krzysiek-gdansk
- Bogdan 4x4
-
Po pierwsze primo - jak auto ma słuzyć do zabawy w terenie, to po kiego ... go polerować i woskować?
Raz na jakiś czas umyć i już.
Po drugie - jeśli komuś w terenie przeszkadza porysowany lakier - to niech lepiej nie wjeżdża w teren (i sprzeda auto).
Po trzecie - warto zabezpieczyć te zadrapania, któe sięgają do blachy - żeby nie rdzewiało, a reszta to tylko uroku dodaje,
And last but not least - jak ktoś chce faktycznie wypolerować auto, a nigdy tego nie robił, to lepiej niech da do zakładu lakierniczego, gdzie wstępnie zrobią potrzebne zaprawki-poprawki i wypolerują profesjonalnie.
Kosztuje to z 200-300zł, ale jak chce się np. auto sprzedać, to klient kupuje oczami i z ładniejszym lakierem łatwiej sprzedać.
Ja kiedyś chciałem wypolerować placka, kupiłem polerkę oscylacyjną, baterię past różnego kalibru, ujebałem się z tym przez pół dnia - a efekt był żałosny...
Raz na jakiś czas umyć i już.
Po drugie - jeśli komuś w terenie przeszkadza porysowany lakier - to niech lepiej nie wjeżdża w teren (i sprzeda auto).
Po trzecie - warto zabezpieczyć te zadrapania, któe sięgają do blachy - żeby nie rdzewiało, a reszta to tylko uroku dodaje,
And last but not least - jak ktoś chce faktycznie wypolerować auto, a nigdy tego nie robił, to lepiej niech da do zakładu lakierniczego, gdzie wstępnie zrobią potrzebne zaprawki-poprawki i wypolerują profesjonalnie.
Kosztuje to z 200-300zł, ale jak chce się np. auto sprzedać, to klient kupuje oczami i z ładniejszym lakierem łatwiej sprzedać.
Ja kiedyś chciałem wypolerować placka, kupiłem polerkę oscylacyjną, baterię past różnego kalibru, ujebałem się z tym przez pół dnia - a efekt był żałosny...
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
A po piąte przez dziesiąte - mozesz po każdym wyjeździe do lasu odstawić auto np. tutaj:
http://www.renowacjalakieru.pl/
http://www.renowacjalakieru.pl/
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Re: usówanie rys na terenówce
sprobuj trysnąć bezbarwnym lakierem takim do lakierowania 30minut po metaliku, do nabycia w mieszalniach lakierów za 15zeta i dopiero pastą polerską za jakies 2dni,. Ja troche swoją Ferke ostatnio podmalowałem z wierzchu, troche rdzy, odpryski lakieru i kiszka, mam zupełnie odwrotny problem. Rysy mi sie zamalowały troszeczke
musze szybko dorobić nowe...

Daihatsu Feroza 1,6 93' --> Ford Maverick 2,0 02'