Czy epoksyd wymaga pokrycia kolejną warstwą?
Moderator: Zbowid
Czy epoksyd wymaga pokrycia kolejną warstwą?
Witam. Czy na podkład epoksydowy nałożony na podłogę (wewnątrz auta) mogę bezpośrednio przyklejać maty wygłuszające? Czy lepiej dać na epoksyd farbę poliuretanową i dopiero maty?
Re: Czy epoksyd wymaga pokrycia kolejną warstwą?
Możesz bezpośrednio na epoksyd. Przykrywanie poliuretanem jeżeli później ma być mata czy coś innego jest bez sensu...
Zbowid

Dzięki za odp
To się podepnę z pytaniem.
Wymalowałem ramę "epoksydem Zbowida", na to dałem jeszcze farbę poliuretanową. Teraz zapaćkać to jeszcze bitexem, czy już zostawić tak, jak jest?
Wymalowałem ramę "epoksydem Zbowida", na to dałem jeszcze farbę poliuretanową. Teraz zapaćkać to jeszcze bitexem, czy już zostawić tak, jak jest?
GR long 
Urzędy w Polsce to wielki ciężar, dlatego kładzie się go na barki osłów

to ja się zapytam jak już wszyscy pytają, czy całą budę można spryskać epoksydem ? a następnie pokryć to jakimś kolorkiem ? czy epoksyd tworzy tzw skórkę pomarańcza i będzie lipa, no i czy 5litrów mieszaniny starczy na zakonserwowanie całej budy samuraia (miękki dach).
inter356
inter356
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Odpowiadam po kolei 
- jak już dałeś epoksyd i poliuretan to nie musisz więcej nic dawać...ale oczywiście możesz
- możesz cały samochód pomalować epoksydem i poliuretanem - skórka pomarańczy to wada wykonawcy/aplikatora a nie farby
- takie rozwiązanie będzie dużo trwalsze niż standardowe rozwiązania

- jak już dałeś epoksyd i poliuretan to nie musisz więcej nic dawać...ale oczywiście możesz

- możesz cały samochód pomalować epoksydem i poliuretanem - skórka pomarańczy to wada wykonawcy/aplikatora a nie farby

Zbowid

- wojtek_kom
-
Przy okazji podziękowania za pomoc!!! Wiszę flaszkęZbowid pisze:Odpowiadam po kolei
- jak już dałeś epoksyd i poliuretan to nie musisz więcej nic dawać...ale oczywiście możesz![]()
- możesz cały samochód pomalować epoksydem i poliuretanem - skórka pomarańczy to wada wykonawcy/aplikatora a nie farby- takie rozwiązanie będzie dużo trwalsze niż standardowe rozwiązania
![]()

Nissan-y
Ok. Jak będzie chwilka, to maznę biteksem - tak dla zasadyZbowid pisze: jak już dałeś epoksyd i poliuretan to nie musisz więcej nic dawać...ale oczywiście możesz![]()

Dzięki
GR long 

To nie jest "zasada" tylko absurd
Brak podstaw technicznych...sorry 

Zbowid

heh..
Jak nie zasada, to kwas...
Ale poliuretanową kupiłem z sklepie żeglarskim - czarną na połysk i wqfia mnie to, bo świeci się jak psu pod ogonem
Jak nie zasada, to kwas...
Ale poliuretanową kupiłem z sklepie żeglarskim - czarną na połysk i wqfia mnie to, bo świeci się jak psu pod ogonem

GR long 

Luzuj kolego, niech sie i swieci - ja mam tak samo. Poupalaj trochę i gwarantuję, że żadnego połysku widać nie będzieRX01 pisze: Ale poliuretanową kupiłem z sklepie żeglarskim - czarną na połysk i wqfia mnie to, bo świeci się jak psu pod ogonem

Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
A Ty skąd wiesz?? Upalałeś i nie ma połysku??kfs pisze:Luzuj kolego, niech sie i swieci - ja mam tak samo. Poupalaj trochę i gwarantuję, że żadnego połysku widać nie będzieRX01 pisze: Ale poliuretanową kupiłem z sklepie żeglarskim - czarną na połysk i wqfia mnie to, bo świeci się jak psu pod ogonem

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
A Ty się mi tu rzeźbiarzu nie cwaniakuj
nie zapominaj w jakich warunkach stoi teraz i widać doskonale jak to się zachować może - tylko nasz błysk w oku na widok suzuk pozostaje niezmienny, reszta już nie jest taka wieczna;-) proponuje po najlepszym na rynku poliuretnie w połysku pojechać na mokro papierkiem ściernym (no powiedzmy 400) tak dla symulacji paru godzin zabawy w miszaninach wodno - błotnych... O efekt mogę się założyć o drugą butelkę rudej i jakąś mamdziwną pewność że tym razem nie przegram 

Samurai Santana 93' - dawno i nieprawda
P11.144
P11.144
Dziwnym zbiegiem okoliczności, chwilowo pierwszej też nie przegrałeśkfs pisze:A Ty się mi tu rzeźbiarzu nie cwaniakujnie zapominaj w jakich warunkach stoi teraz i widać doskonale jak to się zachować może - tylko nasz błysk w oku na widok suzuk pozostaje niezmienny, reszta już nie jest taka wieczna;-) proponuje po najlepszym na rynku poliuretnie w połysku pojechać na mokro papierkiem ściernym (no powiedzmy 400) tak dla symulacji paru godzin zabawy w miszaninach wodno - błotnych... O efekt mogę się założyć o drugą butelkę rudej i jakąś mamdziwną pewność że tym razem nie przegram

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172