Cortaninem robiłem około 12 lat temu całego VW GARBUSA patrząc na to w jakim dziś jest stanie to cortanin się spisał świetnie.
Brunox pomalowałem kilka parchów na blachach około rok temu i nie wygląda aby się pogarszało.
Ostatnio czyniłem próbę z polrustem,Co to jest ?! Jak to działa ? Przez odcięcie dostępu powietrza i wilgoci ? Rozlałem też trochę na beton i po 2 dniach okazało się że na betonie też zczerniało(a niby czernieje jak jest rdza)
Z tym że jak poderwałem krawędź to okazalo rię że zerwałem taką gumową płachtę, to jakaś lipa ?
No i wreszcie wychwalany przez Was fertan,też na wodzie tak jak polrust,napiszcie o nim ,ponoć jest bardzo wodnisty i wszędzie dotrze a on też tylko przetwarza się w warstwę lipnej gumy czy penetruje i wiąże jak np cortanin i brunox.

Napiszcie co właściwie wybrać na wnętrze ramy którą najpierw mam zamiar wygrzać opalić i obić aby poodpadała korozja z wnętrza
A co na blachy karoseryjne ?
I kiedy i na co,po czym,przed czym dać tekurilę ? Warto ją dawać ? ( przy okazji proszę o podanie proporcji baza / utwardzacz ,bo straciłem gdzieś opisy od tych tekuril

Jest w zbliżonych tematach napisane wiele,może zbyt wiele i zbyt zawile więc myślę że warto napisać taki wątek jasno i czysto dla każdego kto chciałby sobie to zrobić a po przeczytaniu forum wie wszystko i nic bo jest podane wiele nazw,zbyt wiele i zbyt wiele wersji .