Masa uszczelniajacva do defendera.
Moderator: Zbowid
Masa uszczelniajacva do defendera.
No właśnie. Mój defender z 2004 r. był uszczelniony jakąś masą, która nawet teraz jest plastyczna. Teraz wrócił od lakiernika, który usunął tę masę w znacznej części i pojawiły się szczeliny, wręcz szpary w między podłoga i karoserią, w okolicach drzwi itp. Chciałbym to ponownie "zakitować" tym samym środkiem, ale nie mam pojęcia jak się nazywa i gdzie go kupić.
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
Re: Masa uszczelniajacva do defendera.
Czy chodzi ci o uszczelki do drzwi? 

Nie, taka plastyczna masa jak nietwardniejący silikon. Uszczelniono tą masą połączenie podłogi z nadkolami, górną krawędź ramki czołowego okna, narożniki krawędzi otworów drzwiowych. Nie wiem co to jest, może jakaś taśma uszczelniająca, bo jest też wewnątrz kabiny, uszczelnia m in. podwyższenie na którym mocowana jest tylna kanapa.
byle silikon dekarski spełni taką rolę i jeszcze kolor będzie do wyboru 

Dzięki, bingo, silikon dekarski, tego określenia brakowało miFlor pisze:byle silikon dekarski spełni taką rolę i jeszcze kolor będzie do wyboru

- Jaaareeek !
-
silikon dekarski to wnętrza jest słaby bo długo i intensywnie śmierdzi

A co do wnętrza
Nie wiem co wpisać w wyszukiwarkę, wg. mnie nie powinna to być pierwsza lepsza masa uszczelniająca.

Masa butylowa, tylko ciezko u nas kupic, reflektory sa tym fabrycznieszam1953 pisze:A co do wnętrzaNie wiem co wpisać w wyszukiwarkę, wg. mnie nie powinna to być pierwsza lepsza masa uszczelniająca.
klejone.
sj 425 606468554
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
z firmy wutrh produkt o nazwie klej i szczeliwo - po zastygnięciu guma - da się malować
Dzięki za podpowiedzi, taśmy oraz masy butylowe to jest to 
Np. takie jak tutaj: http://www.intra.biz.pl/_butyl_dwustronnie_lepny.html

Np. takie jak tutaj: http://www.intra.biz.pl/_butyl_dwustronnie_lepny.html