Kto się już załapał ??
Moderator: Marcin-Kraków
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Re: Kto się już załapał ??
Brat jakoś tydzień temu na S-ce koło gniezna - 800zl +6pkt
157km/h na 120
157km/h na 120
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
- minizbowid
-
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Mój brat, ale superbem - uważaj zatem... 

- minizbowid
-
Zaprawde powiadam, stac sie tak mogło. Superby są zdradliwe jeśli chodzi o odczucie prędkości, sam sie czesto łapie jak na lokalnej drodze łapie 120 na 50
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

czy tam odwrotnie

- Misiek Cypr
-
Znów mnie suszyli ze dwa razy dzisiaj i nic. Ale dochodzę do wniosku, że prędzej czy później się nadzieję, bo czasem sie człowiek zagapi. Ostatnio jakis tam mundurowy, zaprzeczał jakoby chcieli wszystkich kierowców tym systemem przyskrzynić, a wiecie jak to z plotkami oficjalnie zdementowanymi? 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- minizbowid
-
Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

- minizbowid
-
Wczoraj z Michał (suzi) z Lblem uzgodnili, że łatka skodziarza została do mnie przypięta i nic z tym już nie zrobię 

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Miękko wszedłeś w etap akceptacjiminizbowid pisze: ↑pn sty 31, 2022 7:13 pmWczoraj z Michał (suzi) z Lblem uzgodnili, że łatka skodziarza została do mnie przypięta i nic z tym już nie zrobię![]()

A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- Misiek Cypr
-
Bo to źle wygląda, jak żaba błota się wypiera 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Powinien jeszcze napisać, kole której to było i czy na pewno jeszcze wczoraj 

Zbowid

a kto to zapisuje która godzina byłą
Piotra nie było to i nie wiadomo kiedy i kto
ale bał się kamerke odkleić 

Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Na autoblogu sie redaktóry pokłóciły w sprawie przejść..
Pierwszy artykuł napiętnował typa, który nie zatrzymał się przed przejściem, na którym stał pieszy z lewej strony drogi.
W drugim artykule już inaczej na to patrzą, zresztą zgodnie z moim odczuciem. Odczuciem, bo pewności mieć nie mogę, a to trochę dziwne biorąc pod uwagę fakt, że kiedyś byłem instruktorem i na przepisach KRD znalem się nieźle...
https://spidersweb.pl/autoblog/mandat-z ... -pieszemu/
Głupie to wszystko okrutnie, zamiast przepisy upraszczać to je tak zmieniają, żeby zawsze można było kogoś uwalić i dać prawnikom, sędziom itp zarobić...
Odpowiedzialność za naciąganie przepisów przez milicję? Żadna zapewne..
Pierwszy artykuł napiętnował typa, który nie zatrzymał się przed przejściem, na którym stał pieszy z lewej strony drogi.
W drugim artykule już inaczej na to patrzą, zresztą zgodnie z moim odczuciem. Odczuciem, bo pewności mieć nie mogę, a to trochę dziwne biorąc pod uwagę fakt, że kiedyś byłem instruktorem i na przepisach KRD znalem się nieźle...
https://spidersweb.pl/autoblog/mandat-z ... -pieszemu/
Głupie to wszystko okrutnie, zamiast przepisy upraszczać to je tak zmieniają, żeby zawsze można było kogoś uwalić i dać prawnikom, sędziom itp zarobić...
Odpowiedzialność za naciąganie przepisów przez milicję? Żadna zapewne..
Ileż ja miałem sytuacji... ostatnio na przejściu dla pieszych w mieście, po jednej stronie zatrzymuje się przy przejściu kobieta, po drugiej mężczyzna, ja zatrzymuje się by umożliwić im przejście a oni nie chcieli przechodzić tylko sobie pogadać i tak gadają sobie stojąc, po dwóch stronach jezdni a ja jak ten głupi oczom nie wierzę...
innym razem... byłem w aucie na parkingu, stanęły dwie kobiety przy przejściu na chodniku i rozmawiają, po kolei zatrzymują się auta, niektórzy trąbią, niektórzy machają rękami, inni zlewają i jadą, one nic, stoją i rozmawiają nieświadome czegokolwiek.
innym razem... byłem w aucie na parkingu, stanęły dwie kobiety przy przejściu na chodniku i rozmawiają, po kolei zatrzymują się auta, niektórzy trąbią, niektórzy machają rękami, inni zlewają i jadą, one nic, stoją i rozmawiają nieświadome czegokolwiek.
PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Ze 2 razy widziałem jakieś gnojki na hulajnogach, co specjalnie podjeżdżały do przejścia, jak samochody się zatrzymały, to w tył zwrot i chodu.Videlec pisze: ↑śr lut 23, 2022 11:07 amIleż ja miałem sytuacji... ostatnio na przejściu dla pieszych w mieście, po jednej stronie zatrzymuje się przy przejściu kobieta, po drugiej mężczyzna, ja zatrzymuje się by umożliwić im przejście a oni nie chcieli przechodzić tylko sobie pogadać i tak gadają sobie stojąc, po dwóch stronach jezdni a ja jak ten głupi oczom nie wierzę...
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

- minizbowid
-
Uwielbiam takie podpuszczanie, sam czasami stosujeKrees pisze: ↑śr lut 23, 2022 11:21 amZe 2 razy widziałem jakieś gnojki na hulajnogach, co specjalnie podjeżdżały do przejścia, jak samochody się zatrzymały, to w tył zwrot i chodu.Videlec pisze: ↑śr lut 23, 2022 11:07 amIleż ja miałem sytuacji... ostatnio na przejściu dla pieszych w mieście, po jednej stronie zatrzymuje się przy przejściu kobieta, po drugiej mężczyzna, ja zatrzymuje się by umożliwić im przejście a oni nie chcieli przechodzić tylko sobie pogadać i tak gadają sobie stojąc, po dwóch stronach jezdni a ja jak ten głupi oczom nie wierzę...

Shadow C2 aka Chujamba
DR800S

DR800S

Rozjadę cię kiedyśminizbowid pisze: ↑śr lut 23, 2022 12:23 pmUwielbiam takie podpuszczanie, sam czasami stosujeKrees pisze: ↑śr lut 23, 2022 11:21 amZe 2 razy widziałem jakieś gnojki na hulajnogach, co specjalnie podjeżdżały do przejścia, jak samochody się zatrzymały, to w tył zwrot i chodu.Videlec pisze: ↑śr lut 23, 2022 11:07 amIleż ja miałem sytuacji... ostatnio na przejściu dla pieszych w mieście, po jednej stronie zatrzymuje się przy przejściu kobieta, po drugiej mężczyzna, ja zatrzymuje się by umożliwić im przejście a oni nie chcieli przechodzić tylko sobie pogadać i tak gadają sobie stojąc, po dwóch stronach jezdni a ja jak ten głupi oczom nie wierzę...
innym razem... byłem w aucie na parkingu, stanęły dwie kobiety przy przejściu na chodniku i rozmawiają, po kolei zatrzymują się auta, niektórzy trąbią, niektórzy machają rękami, inni zlewają i jadą, one nic, stoją i rozmawiają nieświadome czegokolwiek.![]()

Mnie to w_kurwia. Nielogiczne, nieprzewidywalne zachowanie na drodze zawsze jest ujowe.
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Było coś o wysepce rozdzielającej pasy ruchu i traktowaniu tego jako dwa przejścia - tak to traktować jako jedno nawet przy 4 pasach ruchu przepuścić. Ale to dawno temu byłogoralski pisze: ↑śr lut 23, 2022 8:55 amNa autoblogu sie redaktóry pokłóciły w sprawie przejść..

- goralski
-
- Kontaktowanie:
To też fajne (znowu z autobloga)
https://youtu.be/QRlwrRrIHmY
Widać, że motocyklista lubi zapierdaIać, ale trudno jednak się tego spodziewać, zwłaszcza w taką pogodę...
Jak to mówią - uj że zginąłeś, ale przepisowo!
https://youtu.be/QRlwrRrIHmY
Widać, że motocyklista lubi zapierdaIać, ale trudno jednak się tego spodziewać, zwłaszcza w taką pogodę...
Jak to mówią - uj że zginąłeś, ale przepisowo!

nie jeździ się tak, nie wyprzedza się kolumny
nie ma dnia żeby podobnej akcji nie widzieć. kwadrans temu tępa dzida z tipsami wykluczającymi chwytność przednich łap wyjechała mi pod koła. Z podporządkowanej. Niespiesznie, bez stresu wpitoliła się pod mój wóz i gdyby nie ćwierć wieku przyglądania się kretynkom w ałdi to bym rozbił sobie świeżo umytego dzipa. Jak zrobiłem figury na trzech kołach aby uniknąć zderzenia którego zagrożenia ona nawet nie odnotowała..
zatem - nie wyprzedzamy kolumny, patrzymy na tipsiary i busy kurierów, nie przesadzamy z uprzejmością
nie ma dnia żeby podobnej akcji nie widzieć. kwadrans temu tępa dzida z tipsami wykluczającymi chwytność przednich łap wyjechała mi pod koła. Z podporządkowanej. Niespiesznie, bez stresu wpitoliła się pod mój wóz i gdyby nie ćwierć wieku przyglądania się kretynkom w ałdi to bym rozbił sobie świeżo umytego dzipa. Jak zrobiłem figury na trzech kołach aby uniknąć zderzenia którego zagrożenia ona nawet nie odnotowała..
zatem - nie wyprzedzamy kolumny, patrzymy na tipsiary i busy kurierów, nie przesadzamy z uprzejmością
Dziś ja: 70km/h w zabudowanym, 200pln i 2pkt.
Zgarnęli mnie koledzy moich kolegów, za późno wspomniałem, ale śmiechu było co nie miara
Płatność na miejscu kartą, no to jest pomysł
Zgarnęli mnie koledzy moich kolegów, za późno wspomniałem, ale śmiechu było co nie miara

Płatność na miejscu kartą, no to jest pomysł

PIV 3,2DiD
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
W piątek zacząłem latać do roboty skuterem- w sumie podczas jazdy porównując wskazania licznika z limitami mnie się myśl nasunęła, że łatwo się prawka pozbyć... I to na kiblu, a co mają powiedzieć właściciele ścigaczy...
Jak żyć?
Jak żyć?
ja pomykam tramwajem do pracy , czas dojazdu 33min , do przystanku 3min i z przystanku 8min , po drodze piekarnia i świeże pieczywko
, autem do pracy 25-30min , a powrotu podobny jak tramwajem ale bywa że samochodem dłużej , a w Łodzi mamy darmową gazetę w tramwaju w pn, sr i pt , więc jak całą przeczytam to trzeba wysiadać
, i jeszcze jedna zaleta idzie wiosna i na dziewczyny można sobie śmiało popatrzeć
, przymierzałem się do hulajnogi elektrycznej ale temat rozchodziłem , bedzie rower 

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
6 pkt i 900
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra