Alu 16"
Moderator: Albert_N
Alu 16"
Witam Wszystkich już mnie odbanowano
. Doradźcie co wrzucić na 16 oryginalne patrolowskie. Mam drugi komplet takich kół i leży a mógłby byc wykorzystany...pytanie: Czy lepiej wrzucić na nie jakieś dobre zimówki, a teraz jeździć na 33 bfg mk2. Czy żeby nie niszczyć zbytnio BFG kupić coś taniego z nalewek na lato latem jeźdżę 50/50 szutry i szosa...dobre koło niekopne jest mi potrzebne dopiero zimą bo mieszkam na zadupiu totalnym. Szkoda mi trochę BFG w taką pogodę bo mi sie serce kraje, że się topią na asfalcie. Jeśli jestem przewrażliwiony i BFG się nie stopią to wrzucę jakieś zimówki gdyby się mk2 miały ślizgać na oblodzonej szosie...ale jeśli mają się niszczyć bez sensu bo teraz autem jeżdżę na co dzień jak wspomniałem ze wzgl. na dojazdy 50 procent piachu i leśnych dróg a 50 szosy a nawet wiecej czasem, a poradzą sobie zimą wystarczająco to moze teraz na 16 tki alu wrzuce jakąś kopię simka albo coś żeby już wyglądało tak samo ale nie będzie szkoda? Jakie największe opony mogę wrzucić na te 16 tki alu w razie "W"? Aha moje obecne felgi są mocno szerokie i odsadzone...jest sens dawac jakies podkładki pod te alu żeby nadal był tak szeroki na kołach mój diabeł?

Re: Alu 16"
Jeśli nie dopisałem czegoś co pomoże dokonać "diagnozy" to poprawcie mnie i dopiszę w miarę moich laickich możliwości...a zależy mi bardzo na odpowiedzi hm?
-
-
Panie !
stać Cię na konia a nie stać na bat ?
zakładaj gudridże i nie smędź
ja cały rok cisne na simeksopodobnych
i wcale tak nie znikają jak się wydaje
stać Cię na konia a nie stać na bat ?
zakładaj gudridże i nie smędź
ja cały rok cisne na simeksopodobnych
i wcale tak nie znikają jak się wydaje

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
a na 16 tki alu co największego założę hm? Nie będę szczędził tylko co wsadzić wiedzieć muszę...i czy coś wsadzic typu flansze żeby odsadzić felgi tak jak mam obecnie z tymi co noszą BFG a są bardzo głębokie i mocno wystają...i moze to bzdura ale mi to się tak widzi, ze chciałbym aby zamienniki czyli alu też tak robiły
tylko czy to mozliwe

-
-
sprawdź jakie masz ET na tych stalowych
i se daj dystanse (skoro już musisz) pod te alu o wartości rzeczonego ET
co do wielkości to niech wypowiedzą się inni
i se daj dystanse (skoro już musisz) pod te alu o wartości rzeczonego ET
co do wielkości to niech wypowiedzą się inni
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Dobra...a jak to sprawdzić? Jutro napiszę co tam wszędzie przeczytam na felach jak cos będzie i na oponach...i na tych alu też
no a jak sprawdzić ET ;/
Dokładam pytanie...na 16 tkach alu już wiem, że zrobię zimówki szosowe. Teraz na aucie są BFG KM2 na głebokiej feldze... i teraz pytanie: Jaki rozmiar felg muszę kupić żeby zmieścić Super Swamper TSL Bogger takiego 33 cale bo dziś na moich BFG z bagna wyjechać nie mogłem...maź zalepiła bieżnik i muszę mieć coś "łopatowego". Myślicie, że starczy Simex jakiś duży (cena) czy jak już zachorowałem to brać boggera...no i jaka felga? Dajcie szybko cynę. Z góry dzięki
aha i jakie ciśnienie w simkach i jakie w boggerach, żeby je na max wykorzystac?
aha i jakie ciśnienie w simkach i jakie w boggerach, żeby je na max wykorzystac?
No zlitujcie się do jasnej D.U.P.Y...poradźcie cos już nawet nic się nie pultam...już nawet Patryk główny morderca i chrzciciel kotów na forum pochylił się nad moim zapytaniem. A reszta chłopa co?