Nakrętki dla suzy do felg UAZa? (Jakieś inne?) - dodałem :)

rozmiary, odsadzenie, odwracanie

Moderator: Albert_N

do-zbanowania

Nakrętki dla suzy do felg UAZa? (Jakieś inne?) - dodałem :)

Post autor: do-zbanowania » śr lip 02, 2008 3:13 pm

Witam. Do mojej suzy kupiłem sobie 2 felgi vitary (z dziurkami w kształcie kółek) i 2 felgi UAZa na tył, bo przecież na bęben wejdą... A jakież było moje zdziwinie gdy okazało się, że moje vitarkowe nakretki przelatują przez UAZowe otwory? :roll: :o
No i pytanie do znawców:
Istnieją nakretki (potrzebuje 10 sztuk) na szpilkę suzy z łbem stożkowym na felge UAZa? Jeśli tak to proszę o pomoc :)
Pozdrawiam.

Dodaję: mam jeszcze nakrętki po osobówce. Przykręcane kluczem oznakowanym 16/costam... Mniejsze niż 22 a większe niż 19. Czy mogę takimi nakrętkami przykręcić te koła? Dodam, że chyba przy dokręcaniu bedą ocierać te kształtki nakrętki, znaczy stożek wejdzie głębiej nieco... I boje się, że przy takim czymś moga mi spaść, albo coś się stanie... :-?

Awatar użytkownika
kuszi

Post autor: kuszi » pt gru 19, 2008 9:40 am

Pasuja nakretki od matiza, sa drobne ale trzymaja. przykrecilem kiedys kolka do vitarki z gaza 69 i jeden rajd przejezdzilem. nie bylo zadnego problemu chociaz czas eksploatowania byl krotki.
gaz 69, 99% oryginal
suzuki vitara 1.6 8v automat, light lift.......

Awatar użytkownika
TomaszRT

Post autor: TomaszRT » pt gru 19, 2008 9:45 am

Karwa dramat i druciarstwo :)3
'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'

do-zbanowania

Post autor: do-zbanowania » pt gru 19, 2008 12:54 pm

Suzy już nie mam, ale podeszły bez problemu nakrętki z dużym stożkiem (podobne do tych do alufelg).
Trzymały idealnie felgi UAZowe, gwint ten sam, dopasowane na felgę UAZa... Koszt jednej to około 5 zł.

Awatar użytkownika
KAMES 76
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Nakrętki dla suzy do felg UAZa? (Jakieś inne?) - dodałem :)

Post autor: KAMES 76 » śr lut 11, 2009 9:07 am

jezeli mowisz o krztalcie dziurek to musisz miec nak. tgzw. sweryczne !! ej chlopy jak wam kola poodpadają to zaczniecie myslec !! nie ma- ze pasuje ,ma by tak jak producent zaleca- to jest kolo a nie antena cb :)3
jestem na etapie modernizacji zabawek -tylko kieszen boli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi”