Dłuższe szpilki do jeepa...
Moderator: Albert_N
- Gniewny
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Dłuższe szpilki do jeepa...
Koledzy... otóż mam problem z alufelgami, okazały się być dużo grubsze od fabrycznych i brakuje mi szpilek przez co zrywa mi nakrętki, nakręca się tylko ok 5mm i przy próbie dokręcenia poprostu gwint się zrywa i nakrętka do wyrzucenia. Ja wiem, że najłatwiej to byłoby wymienić felgi, ale nie o to chodzi
. Próbowałem namierzyć jakieś szpilki co byłby dłuższe i je wmotać w miejsce fabrycznych, ale generalnie w jeepnietym rozmiarze nic nie znalazłem. Może jakieś pomysły? Może ktoś coś takiego przerabiał? Potrzebne szpilki ok 1cm dłuższe niż standardowe 41mm w Jeepie Cherokee XJ. GC WJ ma dłuższe ale przez pierwsze pół cm nie ma gwintu i po zamiatane, mozna by było od innego autka, ale przeliczyć koszt szpilek + kpl nakrętek to wychodzi masakratyczna suma, także kombinuje by choć nakrętki zostawić, ewentulanie mam kpl nakrętek 12x1,5 i tu można było by poszukać szpilek o takim gwincie, kto się orientuje jaka marka ma szpilki o tym rozmiarze i żeby miały te 5 cm długości?

Samurai, Nissan PickUp, Jeep Cheeroke XJ, Toyota Tacoma -> Jimny