na serio, bo jakos nie moge uwierzyc ze ludzi nie stac na paliwo a stac ich na zakup autagosc pisze:Olek ty sie zgrywasz czy tak na serioLR_Olek pisze:no nie moge...koc pisze: I czy mozna na opale latac, czy sie cos psuje?
Powitanie i kilka drobnych pytan
Moderator: Jerry
Re: Powitanie i kilka drobnych pytan
obudź sięLR_Olek pisze:na serio, bo jakos nie moge uwierzyc ze ludzi nie stac na paliwo a stac ich na zakup auta

przykład:
za 8-9 tysi kupujesz już disco albo rendza v8.
Przy średnim, miesięcznym przebiegu 2tyś km, potrzebujesz około 1/4 wartości auta na paliwo co miesiąc. Średnia krajowa pensja nie ogarnia tematu. Za to, żyjąc skromnie, w rok odłożysz na takie auto.

Przy dieslu, niech to będzie nawet połowę taniej, to wciąż jednak sporo kasy. Jest o co walczyć.

łoś też człowiek
specjalnie dla wlascicieli LR wyjasnienie http://pl.wikipedia.org/wiki/MonopolTRAWOLT pisze:rorvik pisze:nie wiedziałeś że na forum są monopole?
![]()
r![]()
a po ile mają wyborową?![]()

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Zasadniczo mam zamiar dac altka i rozrusznik do regeneracji zanim zdechna same. Lubie wiedziec co mam.Discotheque pisze:Jeden kabelek zacisk W w alternatorze wpiety w jedna z diod prostowniczych mostka. A okresowe ochujanie o ile nie jest spowodowane luznym kabelkiem (90% przypadkow) - oznacza ze moga sie szczotki konczyc albo slizg.koc pisze: Nie wiem czy szalenstwo, przestal dzialac na moment, a potem znowu zaczal. Raz. On jest elektryczny, nie na lince? Co mi umrze?:)
--
koc
/czysta tedei/
koc
/czysta tedei/
masz minekoc pisze:Lubie wiedziec co mam.