Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
- chiquito83
Re: Jak kupować Disco
a difflock nie byl zalaczony czasem?
Nic nie było załączone, jedynie szosówka. A co to difflock
?

Właściciel powiedział że oglądali go wcześniej jacyś szpecy i powiedzieli że ten trzask przy ruszaniu to jakaś obejma na wałe czy coś takiego, ale co do trzasków przy skręcaniu to sam nie wiedział lub udawał że nie wie.
Blokada centralnego mechanizmu różnicowego. Tylko zanim zapytasz co to jest i do czego służy, najpierw sam sprawdź... bo inaczej się pogrążysz już na samym początku.Pionio pisze:Nic nie było załączone, jedynie szosówka. A co to difflock?
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- chiquito83
przy ruszaniu to moze byc jebn.iecie spowodowane luzami, trzask to nie wiem od czegoPionio pisze:Właściciel powiedział że oglądali go wcześniej jacyś szpecy i powiedzieli że ten trzask przy ruszaniu to jakaś obejma na wałe czy coś takiego, ale co do trzasków przy skręcaniu to sam nie wiedział lub udawał że nie wie.
przy skrecaniu trzaski to hmmm przeguby? ale ja sie nie znam niech sie Olek wypowie

Pionio pisze:Witam. Oglądałem to disko http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7559390 i trochę nim pojezdziłem i jeżeli chodzi o jazdę po drodze to było wporządku. wygląd ok spodobało mi się bardzo. Ale mnie martwi w tym autku to to że jak nim ruszam to słychac delikatny trzask gdzieś z przodu ale tylko przy ruszaniu, przy skręcaniu w prawo i tylko w prawo strasznie nim telepie i jakoś trzeszczy. Nie mam pojęcia co to może być no i za bardzo się nie znam. Może ktoś z Was oglądał ten samochód i wie co to może być, a jak wie to, czy droga taka naprawa by była. Z góry wielkie dzięki.
bez klimatyzacji za tyle pieniedzy?
trzydrzwiowy?
bez airbagow?
zuszkodzonym przegubem albo bog wie czym jeszcze?
Pionio pisze:Nic nie było załączone, jedynie szosówka. A co to difflock?
o kuwa....

nie,nie , a wiesz w ogole jakie mechanizmy ma ten samochod co chcesz go kupic?
zajebisci szpece...obejma na wale...Pionio pisze:Właściciel powiedział że oglądali go wcześniej jacyś szpecy i powiedzieli że ten trzask przy ruszaniu to jakaś obejma na wałe czy coś takiego, ale co do trzasków przy skręcaniu to sam nie wiedział lub udawał że nie wie.

rorvik pisze:Może osłona na moście??
oszywiscie

Miałem pare lat samuraja ale to za małe już jest dla mnie i chce teraz disco bo to ma być jedyne auto w gospodarstwie i ma służyć i do pracy i do jazdy na rybki i po lesie itp. Jeżdziłem paroma terenówkami i to auto mi najbardziej przypadło do gustu. Na klimie i poduchach mi za bardzo nie zależy i tego typu bajerów, a cena jak na mój region jest bardzo przyzwoita. Nie wiem po prostu co mu jest że tak nim telepie, a nie chce zaczynać od jakiś poważnych napraw, jak bym wiedział że to jakaś tylko pierdółka to bym już nim śmigał.
Pionio pisze:Miałem pare lat samuraja ale to za małe już jest dla mnie i chce teraz disco bo to ma być jedyne auto w gospodarstwie i ma służyć i do pracy i do jazdy na rybki i po lesie itp. Jeżdziłem paroma terenówkami i to auto mi najbardziej przypadło do gustu. Na klimie i poduchach mi za bardzo nie zależy i tego typu bajerów, a cena jak na mój region jest bardzo przyzwoita. Nie wiem po prostu co mu jest że tak nim telepie, a nie chce zaczynać od jakiś poważnych napraw, jak bym wiedział że to jakaś tylko pierdółka to bym już nim śmigał.
cena jest za wysoka, pomysl ze za mniejsze pieniadze znajdziesz z kpl. wyposazeniem...
i nie popsutego
bo popsuty zakup jako jedyne auto w domu,to porazka
ile km robisz miesiecznie?
Masz racje, dam sobie spokój z tym disco i poczekam jeszcze może ktoś wystawi coś w podobnej cenie i może się uda że też bliskoto. A kilometrów to robie miesięcznie około 1800-2000.Pozdrawiam.
to musisz bardzo o niego dbac i musi cie byc stac na kazda naprawe,bo jak cos zaniedbasz....to zostaniesz z popsutym samochodem bez mozliwosci poruszania.Pionio pisze:Masz racje, dam sobie spokój z tym disco i poczekam jeszcze może ktoś wystawi coś w podobnej cenie i może się uda że też bliskoto. A kilometrów to robie miesięcznie około 1800-2000.Pozdrawiam.
nie mozesz sknerzyc na czesci nowe i kombinacje z druciarstwem tez odpadaja,albo ze zrobisz pozniej...
Zawsze dbam o samochód i wymieniam wszystko na czas, no prawie zawsze
może wiesz coś o jakimś disco godnym polecenia w cenie tego co już kompletnie z niego zrezygnowałem?

szukajcie az znajdziecie...Pionio pisze:Zawsze dbam o samochód i wymieniam wszystko na czas, no prawie zawszemoże wiesz coś o jakimś disco godnym polecenia w cenie tego co już kompletnie z niego zrezygnowałem?

A więc szukać nadal będę i jak znajdę to napewno się pochwalę
czirs!

to nam wtedy o tym opowieszPionio pisze:A więc szukać nadal będę i jak znajdę to napewno się pochwalęczirs!

- Broncosaurus
a ja kupilem disco i nawet nie czytalem tego watku - howgh
OneTen
Discofery 300tdi
Discofery 300tdi
bardzo się z tego cieszymy - ...hau

Ignorancji, nieróbstwu i niechlujstwu stanowcze nie KARWA nie
- Grzegorz.P
- jestem tu nowy...
Cześć,
Zaczynam dopiero w tej dziedzinie, więc nie krzyczcie jak pytam o proste sprawy.
Poczytałem wcześniej różne strony o Disco ale dalej nie kumam.
W zestawieniu wyposażenia Disco II mam takie wpisy, których nie potrafię rozszyfrować:
R380 Gearbox (Wyczytałem, że to manualna, a na zdjęciach wybrańca mam automat
? może tak być?)
....
Automatic transmission (ten wpis wyklucza się z pierwszym, jeśli dobrze kumam?)
....
Uprated transmission
4WD
Non cooled no switch
Gearbox Ratio Group No.2
(A tych 3 powyższych nie potrafię zinterpretować)
Pozdrawiam,
Grześ.P
Zaczynam dopiero w tej dziedzinie, więc nie krzyczcie jak pytam o proste sprawy.
Poczytałem wcześniej różne strony o Disco ale dalej nie kumam.
W zestawieniu wyposażenia Disco II mam takie wpisy, których nie potrafię rozszyfrować:
R380 Gearbox (Wyczytałem, że to manualna, a na zdjęciach wybrańca mam automat

....
Automatic transmission (ten wpis wyklucza się z pierwszym, jeśli dobrze kumam?)
....
Uprated transmission
4WD
Non cooled no switch
Gearbox Ratio Group No.2
(A tych 3 powyższych nie potrafię zinterpretować)
Pozdrawiam,
Grześ.P
A co sądzicie o tym egzemplarzu?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6748613
Sprzedawca nie godzi się na odwiedziny żadnego warsztatu poza Ostrowem ze względu - jak twierdzi - na brak czasu.
Auto jest ponoć w bardzo dobrym stanie bo kupił je dla siebie. 
Sprzedawca nie godzi się na odwiedziny żadnego warsztatu poza Ostrowem ze względu - jak twierdzi - na brak czasu.

LR Discovery 1996, 2" lift + 265/75 R16
Subaru Libero 1990 KJ8 E12 SDX
Subaru Libero 1990 KJ8 E12 SDX
Skontaktuj się z @mixon - on macał to auto. Tutaj raport z oględzin: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p2237570Niuftia pisze:[...]
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
Niuftia pisze:A co sądzicie o tym egzemplarzu?
Sprzedawca nie godzi się na odwiedziny żadnego warsztatu poza Ostrowem ze względu - jak twierdzi - na brak czasu.Auto jest ponoć w bardzo dobrym stanie bo kupił je dla siebie.
juz byl opisywany kilka stron wczesniej...
jak zwykle opis kretynski

ABS, 4x4, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka, blokada skrzyni biegów, kierownica wielofunkcyjna, blokada dyferencjału
oslabiajace...