Zawiecha...de Carbon vs Koni
Moderator: Jerry
Zawiecha...de Carbon vs Koni
Jak w temacie drogie Mobilki. Opcja "szukaj" mi nie pomogła. Może nie właściwe słowa wpisuje może nie ma tego czego szukam...ale do sedna
Przymierzam się do zakupu zawiechy i potrzebuje pomocy. Z tego co poczytałem to de Carbony są dużo tańsze od Koni. Z przodu dobrze by było aby były + pare kg więcej ze względu na zderzak i przyszłoroczną wyciągarkę. Ceną się narazie nie sugeruje.
Także proszę o pomoc i wypowiedź tych co brykają na tym zawieszeniu.
Obecnie mam jakieś skopane i dobite OME - pozostałość po poprzednim właścicielu.
Pozdro
Przymierzam się do zakupu zawiechy i potrzebuje pomocy. Z tego co poczytałem to de Carbony są dużo tańsze od Koni. Z przodu dobrze by było aby były + pare kg więcej ze względu na zderzak i przyszłoroczną wyciągarkę. Ceną się narazie nie sugeruje.
Także proszę o pomoc i wypowiedź tych co brykają na tym zawieszeniu.
Obecnie mam jakieś skopane i dobite OME - pozostałość po poprzednim właścicielu.
Pozdro
Re: Zawiecha...de Carbon vs Koni
albo ja nie jestem swiadom ze decarbon czy koni maja tez sprezyny w ofercie, ale ty nie wiesz o czym piszesz... 

Mistrzow uprasza sie o spokoj
Wiem, że są sprężyny, ale wytłumacz mi czemu przykładowo za de carbony płacisz 2500 a Koni 3 tyś. Chodzi mi o amortyzatory i sprężyny. No chyba, że jakoś niewyraźnie rozmawiamtybero pisze:albo ja nie jestem swiadom ze decarbon czy koni maja tez sprezyny w ofercie, ale ty nie wiesz o czym piszesz...
de carbon robi amorki
mam w swoim od 4 lat i jest gites
na koni się nie wyznaję bo nie maiłem
koniec przekazu
mam w swoim od 4 lat i jest gites
na koni się nie wyznaję bo nie maiłem
koniec przekazu

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
- Damian
-
- Kontaktowanie:
bo Koni są lepszeDima pisze:Wiem, że są sprężyny, ale wytłumacz mi czemu przykładowo za de carbony płacisz 2500 a Koni 3 tyś. Chodzi mi o amortyzatory i sprężyny. No chyba, że jakoś niewyraźnie rozmawiamtybero pisze:albo ja nie jestem swiadom ze decarbon czy koni maja tez sprezyny w ofercie, ale ty nie wiesz o czym piszesz...
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Wyczerpująca odpowiedź....ale czemu są lepsze, bo co? tłumienie? Czy zapłace za napisz KONI 3 tyś, a na dobrą sprawe będzie to de carbon w innym opakowaniu...Damian pisze:bo Koni są lepszeDima pisze:Wiem, że są sprężyny, ale wytłumacz mi czemu przykładowo za de carbony płacisz 2500 a Koni 3 tyś. Chodzi mi o amortyzatory i sprężyny. No chyba, że jakoś niewyraźnie rozmawiamtybero pisze:albo ja nie jestem swiadom ze decarbon czy koni maja tez sprezyny w ofercie, ale ty nie wiesz o czym piszesz...
w takim razie zapłacisz za opakowanie
de carbony to robi chyba Delphi ...

de carbony to robi chyba Delphi ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- SzczesnyLR
tak delphi robi te węglowe amory
a jak ma się urwać to i tak nic nie poradzi
a jak ma się urwać to i tak nic nie poradzi
alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
za ta cene to juz bym wolal King Springi i Bilsteiny B6.
de carbony nie mialy dobrej opinii przez ostatnie lata, glownie ze wzgledu na trwalosc.
no a koni....swierzo na rynku, drozsze, wiec malo kto sprawdzal...
de carbony nie mialy dobrej opinii przez ostatnie lata, glownie ze wzgledu na trwalosc.
no a koni....swierzo na rynku, drozsze, wiec malo kto sprawdzal...
Mistrzow uprasza sie o spokoj
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Koni to Koni
mało miejsca na domysły w sprawie jakości
mało miejsca na domysły w sprawie jakości
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
proste, no bo decarbony są jakieś takie pomarańczowate a koni są czerwionutkieDima pisze:ale wytłumacz mi czemu przykładowo za de carbony płacisz 2500 a Koni 3 tyś

LR Rendzi stajla 

No własnie ze względu na trwałość pytam. Ostatnio znajomemu de carbon strzelił (sprężyna)w dość nieciekawym błocie. Dlatego wole zapytać zanim popłyne na 3 tyś.
błądziszDima pisze:Ostatnio znajomemu de carbon strzelił (sprężyna)
... jak już Ci to Tybero wyżej napisał

LR Rendzi stajla 

Tu rozmówcy chyba chodzi o te zestawy de carbon'a ze skorpionem.
Jeżeli tak, to działa to fajnie
Jeżeli tak, to działa to fajnie

zapewne, tylko, że z samą firmą Scorpion Racing się porobiło to nazwa SR znikła i Dima się zagubiłToroo pisze:Tu rozmówcy chyba chodzi o te zestawy de carbon'a ze skorpionem.

Dima znajcie me dobre serce

zestaw 1 - sprężyny SR + amortyzatory de carbon np.: http://www.rayo4x4.pl/sklep/?p=products ... i--rrc--90
zestaw 2 - sprężyny SR + amortyzatory Koni Heavy Track np.: http://www.rayo4x4.pl/sklep/?p=products ... i--rrc--90
jak widać w obu zestawach są te same sprężyny
o zestawie nr. 1 co nie co napisał Jpi
zestaw nr. 2 miałem w disko i mam w rrc - nie miałem żadnych problemów
co do amorków de carbonów są zwolennicy i przeciwnicy - ponoć dość twarde, ale zdarzały się wybuchy - z plotek
co do amorków Koni, to raz, że firma taka bardziej znana (jakość), dwa mają trzystopniową regulację tłumienia, więc płacisz więcej za napis + bajer

o wybuchach nie słyszałem, ale ich jakby mniej na rynku, albo zmowa milczenia, albo ja się nie znam

wybór należy do klienta

a jak klient bogaty to niech dołoży i se kupi wzmacniane amortyzatory Koni Heavy Track z dopiskiem Raid - kiedyś były coś koło 800 pln/sztuka

LR Rendzi stajla 

Na tego posta czekałem:D
Dzięki, no troche się zgubiłem ale już w miare ogarniam. Właśnie mnie te ploty o wybuchach nieco odstraszają, dlatego wole się wywiedzieć zanim kupie.
Podziękował.
Dzięki, no troche się zgubiłem ale już w miare ogarniam. Właśnie mnie te ploty o wybuchach nieco odstraszają, dlatego wole się wywiedzieć zanim kupie.
Podziękował.
[quote="Dima"Właśnie mnie te ploty o wybuchach nieco odstraszają[/quote]
ale plotki mogą być prawdziwe lub zmyślone np. przez konkurencję

ale plotki mogą być prawdziwe lub zmyślone np. przez konkurencję

LR Rendzi stajla 

de Carbony przeżyły w moim dwóch właścicieli
koazackie wertepy, maramuresz, wałcze, terenowiadę, kilka innych pierdół oraz przy kominowe turlanie
i jak na razie odpukać nic
z zestawu to tylko lakirung ze sspringów odłazi
koazackie wertepy, maramuresz, wałcze, terenowiadę, kilka innych pierdół oraz przy kominowe turlanie
i jak na razie odpukać nic
z zestawu to tylko lakirung ze sspringów odłazi
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
znajomy to raczej mało miarodajnyDima pisze:No własnie ze względu na trwałość pytam. Ostatnio znajomemu de carbon strzelił (sprężyna)w dość nieciekawym błocie. Dlatego wole zapytać zanim popłyne na 3 tyś.

Zaś amor pękł bo najpierw został skrzywiony.

Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
Damian pisze:bo Koni są lepszeDima pisze:Wiem, że są sprężyny, ale wytłumacz mi czemu przykładowo za de carbony płacisz 2500 a Koni 3 tyś. Chodzi mi o amortyzatory i sprężyny. No chyba, że jakoś niewyraźnie rozmawiamtybero pisze:albo ja nie jestem swiadom ze decarbon czy koni maja tez sprezyny w ofercie, ale ty nie wiesz o czym piszesz...
a ja wole old man emu
- paradox
-
De Carbon dobre som....u mnie pozyly ze...
trzy miechy...
Jakies standardy od defa...a ze trzy lata...
Wychodzi ze decarbon to loteria...
trzy miechy...
Jakies standardy od defa...a ze trzy lata...

Wychodzi ze decarbon to loteria...
RR Vogue 300tdi...bylo
smetna cyseta...jest
smetna cyseta...jest
...LR_Olek pisze:a ja wole old man emu

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
hehe i wyszło na jaw, Olkowi bachory zbrzydły, to się na starych zgredów z interesem jak szyjka strusia przerzuciłBaron pisze:...LR_Olek pisze:a ja wole old man emua ja young woman muuuuu

LR Rendzi stajla 

...
aleć on przeca jasno komunikuje:
* obiekt zainteresowania: man
* strona czynna/bierna (dla mniej domyślnych kto komu): J emu

* obiekt zainteresowania: man
* strona czynna/bierna (dla mniej domyślnych kto komu): J emu
Sip - Dop