Pewnie jakiś silnik Iveco, na zdjęciach niewiele widać, ale to raczej nie 200-tka, no i dlatego niski przebieg (a pewnie i tak licznik kręcony)LR_Olek pisze:karwa to juz kpina...
jakis historyczny przedprototyp silnik 2800![]()
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9361403
Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
Disco Romulus 

...
ale przecież lojalnie uprzedza właściciel w opisie na dole:
"-ŻYCIE JEST TYLKO JEDNO !
-WYMIANA NAPĘDU Z LASEROWYM USTAWIENIEM"
może Wy po prostu jesteście zazdrośni, bo nie macie napędu z laserowym ustawieniem, hęę?!

ale przecież lojalnie uprzedza właściciel w opisie na dole:
"-ŻYCIE JEST TYLKO JEDNO !
-WYMIANA NAPĘDU Z LASEROWYM USTAWIENIEM"
może Wy po prostu jesteście zazdrośni, bo nie macie napędu z laserowym ustawieniem, hęę?!

Sip - Dop
...jajco holenderskie blues...
Witam forumowiczów, czy ktoś podpowie a może nawet pomorze to będę posiadaczem Disco.
Raczej czytam forum i jest to pierwszy wątek. Mam na oku takie dwa egzemplarze :
http://moto.gratka.pl/tresc/land-rover- ... 2b198389,1
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9093530
Co sądzicie, jest któryś z nich godny uwagi, a może ktos by pomógł przy oględzinach
?
Raczej czytam forum i jest to pierwszy wątek. Mam na oku takie dwa egzemplarze :
http://moto.gratka.pl/tresc/land-rover- ... 2b198389,1
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9093530
Co sądzicie, jest któryś z nich godny uwagi, a może ktos by pomógł przy oględzinach

Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2009 7:55 am przez mgili, łącznie zmieniany 1 raz.
- Antek
- Kontaktowanie:
a może tak zacząć rozmowę w nowym towarzystwie od najprostrzego "dzień dobry" ?
DEF 300 Tdi
...mgili pisze:Witam forumowiczów, czy ktoś podpowie a może nawet pomorze to będę posiadaczem Disco.
Co sądzicie, jest któryś z nich godny uwagi, a może ktos by pomógł przy oględzinach?

jednak przede wszystkim dobry wieczór Państwu...
a skąd jesteś, z Pomoża?

Sip - Dop
Cytat:
EXTRA JEEP DO JAZDY W EXTREMALNYCH WARUNKACH

Taka jest moja koncepcja,
Tak ja to widzę...
Tak ja to widzę...
Nie wiem dlaczego, ale takie zwyklaki zielone jakoś mi się wyjątkowo podobają.
Prawie jak białe.

Prawie jak białe.

łoś też człowiek
Hej,
czy ktos poświeci mi w weekend troche czasu żeby zaznajomić mnie przed kupnem własnego, ze swoim LR Disco 300Tdi - i pokazać elementy na ktore trzeba zwrocic uwagę ?
Jakoś mam wrażenie, że czytanie forum nie za wiele mi pomaga. Ciagle wiele niewiadomych.
Nie chciałbym sie władować na mine przy kupnie - ale to zapewne jak każdy
Najlepsza lokalizacja to okolice Warszawy, Piaseczno itd.
A moze ktos sie wybiera na AirShow w Radomiu to może być i tam...
Pozdro
czy ktos poświeci mi w weekend troche czasu żeby zaznajomić mnie przed kupnem własnego, ze swoim LR Disco 300Tdi - i pokazać elementy na ktore trzeba zwrocic uwagę ?
Jakoś mam wrażenie, że czytanie forum nie za wiele mi pomaga. Ciagle wiele niewiadomych.
Nie chciałbym sie władować na mine przy kupnie - ale to zapewne jak każdy

Najlepsza lokalizacja to okolice Warszawy, Piaseczno itd.
A moze ktos sie wybiera na AirShow w Radomiu to może być i tam...
Pozdro
Ja szczenikiem 

Robert75 pisze:Cytat:
![]()
![]()

Robert75 pisze:Cytat:
![]()
![]()
Elektroniczny wtrysk
Poduszki powietrzne x 0,

i po człona ta wielka lama cofania przyfanzolona do zderzaka?
fura na niemieckich blachach a w opisie "zarejestrowany w Polsce"
Bo on jest jednocześnie zarejestrowany w Polsce i gotowy do rejestracji (koszt 250 zl)LR_Olek pisze:fura na niemieckich blachach a w opisie "zarejestrowany w Polsce"

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
A tak z "ciekawości"
przeglądam ostatnio ogłoszenia "dyscotek" rocznik '03-'04 (chodzi o te po ostatnim "fejsliftingu"). Poniżej ogłoszenie http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 07465.html i jakoś coś mi tu nie pasuje.
1. Robiona zapewne lewa strona (pęknięta listwa pod lampą, brak listwy na drzwiach)
2. lekko opuszczony zderzak (prawdopodobnie wymieniany + brak spryskiwaczy reflektorów - czy spryskiwacze to był od roczników '01 standard?)
3. coś mi śmierdzi wewnątrz - czy były modele bez klimatronika? oraz gdfzi w nim się wlew paliwa otwiera? Może w rocznikach o których napisałem wcześniej wygląda to jakoś inaczej?
A może to taka wersja uboga bardziej? Występowały takie?
Tak tylko pytam, coby wiedzieć jak mnie najdzie na kolejny zakup

1. Robiona zapewne lewa strona (pęknięta listwa pod lampą, brak listwy na drzwiach)
2. lekko opuszczony zderzak (prawdopodobnie wymieniany + brak spryskiwaczy reflektorów - czy spryskiwacze to był od roczników '01 standard?)
3. coś mi śmierdzi wewnątrz - czy były modele bez klimatronika? oraz gdfzi w nim się wlew paliwa otwiera? Może w rocznikach o których napisałem wcześniej wygląda to jakoś inaczej?

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
borkows pisze:A tak z "ciekawości"przeglądam ostatnio ogłoszenia "dyscotek" rocznik '03-'04 (chodzi o te po ostatnim "fejsliftingu"). Poniżej ogłoszenie http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 07465.html i jakoś coś mi tu nie pasuje.
karwa, to jakas zmota... jest...
spryski swiatel w disco to byly od zarania dziejow w standardzie a nie od '01.
i panel klimy od trzysety
ale ja sie nie znam

Przez grzeczność nie zaprzeczęLR_Olek pisze:karwa, to jakas zmota... jest...borkows pisze:A tak z "ciekawości"przeglądam ostatnio ogłoszenia "dyscotek" rocznik '03-'04 (chodzi o te po ostatnim "fejsliftingu"). Poniżej ogłoszenie http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 07465.html i jakoś coś mi tu nie pasuje.
spryski swiatel w disco to byly od zarania dziejow w standardzie a nie od '01.
i panel klimy od trzysety
ale ja sie nie znam

‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August
dlatego uprzedzilem ze sie na II nie znam 

To jest wersja S - czyli biedaszyb, raczej nie jest motana, ten typ tak ma, zbiornik otwierasz przyciskiem pod włącznikiem halogenów. Nie ma poduch z tyłu (SLS) nie ma ACE. Dobry materiał na tjuningborkows pisze:A tak z "ciekawości"przeglądam ostatnio ogłoszenia "dyscotek" rocznik '03-'04 (chodzi o te po ostatnim "fejsliftingu"). Poniżej ogłoszenie http://otomoto.pl/land-rover-discovery- ... 07465.html i jakoś coś mi tu nie pasuje.

Kto za młodu głupi nie był, ten na starość nie zmądrzeje
Disko II TD5
Disko II TD5
Wywalenie dobrodziejstw typu ACE, poduchy sporo kosztują
golas- na wyjazdy jest w sam raz
golas- na wyjazdy jest w sam raz
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
wlew paliwa to się otwiera z lewej strony kierownicy - nie widać tu przycisków (mam 2003 V8 to chyba wiem
) natomiast ten panel to jakby z innego samolotu - niby radio to samo ale też mu brakuje - a gdzie reszta ? No i gdzie jest włączanie blokady dyfra ? Bo na tabliczce to i owszem - ale tylko reduktor ?
ale tyż się nie znam

ale tyż się nie znam

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Więc dlatego pytam, bo mi też jakiś się dziwny wydaje ... w moim z '01 "przedliftingowym", też nie ma poduch
, spryskiwacze się "wzięły i zweryfikowały" bo i tak były nie używane (za dużo płynu uciekało a ja nie mam serca dolewać co tydzień), i konsola też wygląda tak inaczej ... Ale może to jak napisał @tryna

To jest wersja S - czyli biedaszyb
Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
poduchy i ace były do wyboru - to nie jest problem (to zaleta)
- a CDL to przy tym roczniku mieć powinien - tylko z tabliczki nie wynika ?

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Oglądałem DII po fejsie z DL, jak i bez niego, widać to również było jako opcja.emkg pisze:poduchy i ace były do wyboru - to nie jest problem (to zaleta)- a CDL to przy tym roczniku mieć powinien - tylko z tabliczki nie wynika ?
Panel klimy jak najbardziej koszerny, wystarczy popatrzeć do Rave do tego roku modelowego w wersjach na birmę i bangladesz

Kto za młodu głupi nie był, ten na starość nie zmądrzeje
Disko II TD5
Disko II TD5