Jaki jest dobry akumulator do dyskoteki ?
Moderator: Jerry
- marek_z_gor
- Kontaktowanie:
Re: Jaki jest dobry akumulator do dyskoteki ?
pytanie mam, ktoś ma moze pomysł co moze pobierać prąd około 3A po przekręceniu stacyjki do pozycji zapłon, podczas gdy przekaźnik od świec zarowych jest odłączony?, zaznaczam ze wszystkie urzadzenia z pozycji kierowcy są wyłączone i lampka oswieltenia również, cos zre mi prąd i akumulator nie doładowuje mi się podczas jazdy
ass, grass, or gas... nobody rides for free
kuźwa, korzystając z uprzejmości pawła z landziupli odkręciłem odstojnik ( pełen lodu ) wymieniłem filtr paliwa a autko jedzie na pół gwizdka jakby, powietrze w przewodzie doprowadzającym paliwo do filtra, skąd to cholerne powietrze się bierze ?
, ( odstojnik przykręciłem drogi raz i mocniej )

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

pezet pisze:Nie zapalił, bo nie mógł zakręcić silnikiem.
Tam pod lasem w nocy jest chyba minus 20, więc nie ma co nawet próbować
a czemu nie mogl zakrecic silnikiem?
masz olej 20w50 ?
sprzegla nie wdepnales?
miales penisowe kable rozruchowe?
masz zdupcony rozrusznik?
LR_Olek pisze:viking pisze:miał jazdę typu jedzie, dusi, gaśnie, znowu jedzie, dusi i tak w kółko. To chyba już najwyższa pora, żeby zmienić aku.
a co ma akumulator do "jedzie dusi,gasnie jedzie"?
To ja mam zmienić aku, nie kumpel. Ty podobno umiesz czytać ze zrozumieniem ...
zielone LR Disco 300 TDi '97
viking pisze:LR_Olek pisze:viking pisze:miał jazdę typu jedzie, dusi, gaśnie, znowu jedzie, dusi i tak w kółko. To chyba już najwyższa pora, żeby zmienić aku.
a co ma akumulator do "jedzie dusi,gasnie jedzie"?
To ja mam zmienić aku, nie kumpel. Ty podobno umiesz czytać ze zrozumieniem ...
tylko ze swoje stwierdzenie To chyba już najwyższa pora, żeby zmienić aku, poprzedziles tekstem ... jedzie dusi,gasnie jedzie
to tak jakby akumulator mial cos do tego

Rozrusznik - nufka z recyklinguLR_Olek pisze:pezet pisze:Nie zapalił, bo nie mógł zakręcić silnikiem.
Tam pod lasem w nocy jest chyba minus 20, więc nie ma co nawet próbować
a czemu nie mogl zakrecic silnikiem?
masz olej 20w50 ?
sprzegla nie wdepnales?
miales penisowe kable rozruchowe?
masz zdupcony rozrusznik?

Olej?

Sprzęgło wdepłem.
Kable za 70 zyli. Grube jak palec

Ale przecież dramatu nie robie.
Przez kilka lat nic mu się nie działo, to może mu się chociaż raz nie chcieć

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
działa.LR_Olek pisze:czesław&jarząbek pisze:mnie udupiło zi dżerman indżiniering. w elteku ostatniej nocy przewody wtryskowe wysokiego ciśnienia...popękały![]()
a były jeszcze oryginalne wulcwagenowskie, nie chińskie.
i linka gazu sie udupcyła.
stalingrad normalnie.
a tranzit jak żarzy w tych temperaturach?
słabo ogarnia likwidację wzorków na szybach bo trzymany bez garażu i zawilgocony, ale poza tym spoko.
#noichuj
TDS w RR o dziwo odpala a w nocy było -21stC, a parch na dobrych akumulatorach odpala po 5 sekundach kręcenia rozrusznikiem produkując przy niewyobrażalne ilości dymu.

- SzczesnyLR
to chyba świece nie świecąN2O pisze:TDS w RR o dziwo odpala a w nocy było -21stC, a parch na dobrych akumulatorach odpala po 5 sekundach kręcenia rozrusznikiem produkując przy niewyobrażalne ilości dymu.

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Niby wymieniłem, być może akumulatory są za słabe i w efekcie na świece 24 voltowe dochodzi około 21-22V, co może być za małym napięciem aby je dobrze rozgrzać. Pozatym przy tym silniku widać, że przez 21 lat nikt nic nie robił, wtryski jeszcze fabryka. Jest zrobiony ręczny system włączania świec i nie ma dogrzewania tak jak to jest fabrycznie. Kompresję chyba ma bo ogólnie odpala.

- SzczesnyLR
a ja myślałem że system 2aku tylko do rozrusznika jest
ale na parchach się nie znam
w ogóle się nie znam

ale na parchach się nie znam

w ogóle się nie znam

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
Na prawdę fajny patent na zimę taka instalacja 24V, nawet jak napięcie spada poniżej 20V to jeszcze kręci, powoli ale kręci. Jest jeszcze wada w postaci konieczności stosowania przetwornicy jeśli chce się mieć radio na 12V.
Instalacja 24V to tylko w 160-kach z silnikiem SD33 lub SD33T i w niektórych safari(Y60) TD42.
Rozrusznik ma jedyne 3,5kW.
Klepak do rozruchu na 24V to chyba w Starze był.

Instalacja 24V to tylko w 160-kach z silnikiem SD33 lub SD33T i w niektórych safari(Y60) TD42.
Rozrusznik ma jedyne 3,5kW.
Klepak do rozruchu na 24V to chyba w Starze był.

po tygodniu postoju załatwiłem se garaż do roboty
auto zaciągnięte, maskę udało się otworzyć, pompka przełożona (choć z kombinację z przewodami paliwowymi)
auto odpalone, to co jedziemy pojeździć? pewnie! pod sklep po napoje i kiełbachy, drewno na rozpałkę i jedziemy
ujechałem z 15 km i zaczyna się dławić, aż definitywnie stanął
pewnie ropa zamarzła, wysiadam chcę maskę do góry ... zamarzł zamek znów
to se pojeździłem
i wróciłem na krawacie ... za parchem
o dziwo po postoju maska się otworzyła, przewody puste, je.ba.ny odstojnik, a wydawało mi się, że coś tam wody z niego spuszczałem, kuźwa

auto zaciągnięte, maskę udało się otworzyć, pompka przełożona (choć z kombinację z przewodami paliwowymi)
auto odpalone, to co jedziemy pojeździć? pewnie! pod sklep po napoje i kiełbachy, drewno na rozpałkę i jedziemy
ujechałem z 15 km i zaczyna się dławić, aż definitywnie stanął

pewnie ropa zamarzła, wysiadam chcę maskę do góry ... zamarzł zamek znów

to se pojeździłem

o dziwo po postoju maska się otworzyła, przewody puste, je.ba.ny odstojnik, a wydawało mi się, że coś tam wody z niego spuszczałem, kuźwa

LR Rendzi stajla 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
że tak spytam...czym wy wszyscy jezdziliście w latach 90tych, że was tak ten przymrozek dwudniowy czołga?

#noichuj
ja jeździłem benzynowymi i nie musiałem wiedzieć co to odstojnik

LR Rendzi stajla 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
odstojnik zawsze był w pompie paliwa.
na dobrych imprezach offroadowych zawsze się piło ze szklanego odstojnika z gaza.

na dobrych imprezach offroadowych zawsze się piło ze szklanego odstojnika z gaza.

#noichuj
Jak to czym - pewnie Polonezem.czesław&jarząbek pisze:że tak spytam...czym wy wszyscy jezdziliście w latach 90tych, że was tak ten przymrozek dwudniowy czołga?

w beznzynach nigdy nie miałem problemu zimączesław&jarząbek pisze:odstojnik zawsze był w pompie paliwa.
w sumie w disco też nie ... bo nie miała odstojnika

w rrc tamtej zimy odstojnik zamarzł, tej też - to chyba będzie nowa świecka tradycja

jeszcze kaszlaki i kanciaki pewnieN2O pisze:Jak to czym - pewnie Polonezem.

LR Rendzi stajla 

czesław&jarząbek pisze:odstojnik zawsze był w pompie paliwa.
a grilla robilo na atrapie z s2

czesław&jarząbek pisze:że tak spytam...czym wy wszyscy jezdziliście w latach 90tych, że was tak ten przymrozek dwudniowy czołga?
fiat 127
duzy fiat
polonezy x3
lada niva

Mój pojazd to transformers...
Jak zrobiło się "chłodno", natychmiast pozbył się tylnego tłumika. Zrozumiałem, że woli spalinami ogrzewać odstojnik niż marnować je na efekt cieplarniany. Starał się, ale i tak stanął...na przejeździe kolejowym.
Parafinowy glut nie wybacza
. Na szczęście nic nie jechało i nie musiałem sprawdzać ile do setki ma na samym rozruszniku
.
Jak zrobiło się "chłodno", natychmiast pozbył się tylnego tłumika. Zrozumiałem, że woli spalinami ogrzewać odstojnik niż marnować je na efekt cieplarniany. Starał się, ale i tak stanął...na przejeździe kolejowym.

Discovery itd... My Friend
trzyseta moja
trzyseta moja
55 Ahadrianzwa pisze:Dżeku powiedz jaką masz tą zółtą optime, 55Ah czy 75Ah ?
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
-
-
miałem taki w stareńkim Fordzie Tranzycie, młodszy był odemnie o 3 lataczesław&jarząbek pisze:odstojnik zawsze był w pompie paliwa.

ale z odstojnika nie piłem

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Kaszlak palił ale olej w skrzyni okrutnie gęstniał.czesław&jarząbek pisze:że tak spytam...czym wy wszyscy jezdziliście w latach 90tych, że was tak ten przymrozek dwudniowy czołga?
Warczybyrg cwajtakt. Palik jak świec nie zalało.
Ford Fiesta 1.8D Palił zawsze do czasu padnięcia świec. Po wymianie palił jak producent przykazał.
VW passat 1.6D. Palił bo miał czerwoną optime.
Vitara pali ale układ kierowniczy zamarzł.
Disco nie pali. Doładowałem aku zobaczymy wieczorem.
‘Nie jestem panem waszych sumień’ Zygmunt II August