wszystkie serie i modele...
Moderator: Jerry
-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » pn maja 02, 2011 8:19 am
Witam,chciałbym moją holenderską ciężarówkę dwuosobową zmienić na pięcioosobową.Wszystkie formalności obcykałem tylko problem mam z kupnem gratów tj.tylnej kanapy w kolorze beżowym i plastików. W wyszukiwarce szukałem i nie znalazłem.Może ktoś z Was mi podpowie kto lub gdzie mógłby to mieć do odsprzedania czy odstąpienia za dobre flaszkie ,lub gdzie w Polsce ktoś rozkręca na części i sprzedaje...

?poprawka tytułu

Ostatnio zmieniony śr maja 04, 2011 7:00 pm przez
perkoz34, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jpi
-

-
Kontaktowanie:
allegro
wpisać land rover discovery
potem części i masz
w Wałczu mają dużo zdemontowanych
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
-
TRAWOLT
-

autor: TRAWOLT » wt maja 03, 2011 11:19 am
Jpi konkurencja Ci rośnie - nie będziesz jedyny z wodogłowiem

LR Rendzi stajla

-
jpi
-

-
Kontaktowanie:
TRAWOLT pisze:Jpi konkurencja Ci rośnie - nie będziesz jedyny z wodogłowiem

pewnie nie ma wodogłowia, ale doniesiono mi iż na drodze pomiędzy Krakowem a Kudową widziano takie dziwactwo, czyli jest nas 2 na całą Polskę

LR disco 200
5 o'clock offroad team
-
BartekM
- jestem tu nowy...

autor: BartekM » śr maja 04, 2011 5:06 pm
perkoz34 pisze:Witam,chciałbym moją holenderską ciężarówkę dwuosobową zmienić na pięcioosobową.Wszystkie formalności obcykałem tylko problem mam z kupnem gratów tj.tylnej kanapy w kolorze beżowym i plastików. W wyszukiwarce szukałem i nie znalazłem.Może ktoś z Was mi podpowie kto lub gdzie mógłby to mieć do odsprzedania czy odstąpienia za dobre flaszkie ,lub gdzie w Polsce ktoś rozkręca na części i sprzedaje...

?
Miły kolego napisz dokładnie jakie formalności należy załatwić i jaki jest ich koszt- papierki , przeglądy tablice itd. Przymierzam się do podobnej operacji ,,odciężarowienia" sprzętu. Ja sprzęt mam już zamontowany i kompletny - pozostała papierologia. Z góry dzięki.
SUZUKI SAMURAI - EWOLUCJA - DISCOVERY 300 TDI 1997
-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » śr maja 04, 2011 6:56 pm
musisz wstawić kanapę,pasy i szyby na to wszystko mieć rachunek z warsztatu, który ma uprawnienia,na montaż tego.Idziesz na przegląd gdzie diagnosta stwierdza że pojazd jest zdatny do przewozu pięciu osób dając odpowiedni papier.Wydział komunikacji zmienia dowód rej..Być może fura zostać ciężarówką ale nie dwu a pięcioosobową.Dla mnie nie robi różnicy.Żeby przerobić zupełnie na osobowy to jest więcej pierdolenia bo wydaje mi się że bez opinii rzeczoznawców się nie obędzie,także raczej ojszczam to.

-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » śr maja 04, 2011 7:19 pm
Na razie szukam gratów, jak wyprowadzę temat to dam znać,bo puki co to czysta teoria

-
benes

Ja mam pięcioosobową ciężarówkę z oryginalnymi "desantówkami" z tyłu. Też się zastanawiałem czy oby nie przerejestrować na 7 osób... tylko czy występuje ciężarówka z 7 miejscami??
-
Rabarbar
-

autor: Rabarbar » pt maja 06, 2011 9:45 am
perkoz34 pisze: ...bo puki co to czysta teoria

Wszystko, co wyżej napisałeś wystarcza do zmiany samochodu z ciężarowego na osobowy. Nie ma z tym absolutnie żadnego zachodu. Wstawiasz oryginalne fotele oraz pasy i przykręcasz wszystko w oryginalnych punktach mocowania przewidzianych przez producenta. Na stację diagnostyczną wjeżdżasz z fakturą zamontowania gratów przez upoważniony warsztat (u mnie był to lakiernik), płacisz bodajże 170 zł za przegląd i masz samochód osobowy.
Moja dyskoteka była w momencie zakupu 2 osobową ciężarówką a obecnie jest 7 osobowym pojazdem osobowym. Cały proces został skutecznie zweryfikowany w praktyce.
Disco 300 '98 Automat
-
borodziej
- jestem tu nowy...

autor: borodziej » pt maja 06, 2011 10:54 am
Rabarbar pisze:perkoz34 pisze: ...bo puki co to czysta teoria

Wszystko, co wyżej napisałeś wystarcza do zmiany samochodu z ciężarowego na osobowy. Nie ma z tym absolutnie żadnego zachodu. Wstawiasz oryginalne fotele oraz pasy i przykręcasz wszystko w oryginalnych punktach mocowania przewidzianych przez producenta. Na stację diagnostyczną wjeżdżasz z fakturą zamontowania gratów przez upoważniony warsztat (u mnie był to lakiernik), płacisz bodajże 170 zł za przegląd i masz samochód osobowy.
Moja dyskoteka była w momencie zakupu 2 osobową ciężarówką a obecnie jest 7 osobowym pojazdem osobowym. Cały proces został skutecznie zweryfikowany w praktyce.
U mnie było identycznie. Jedyna różnica, że nikt nie chciał ode mnie żadnych papierów za montaż.
-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » czw maja 12, 2011 4:40 pm
odświeżam temat,poszukuję brązowej tylnej kanapy,pasów, szyb jak komuś nie potrzebne leżą to chętnie odkupię

-
bert
-

-
Kontaktowanie:
benes pisze:Ja mam pięcioosobową ciężarówkę z oryginalnymi "desantówkami" z tyłu. Też się zastanawiałem czy oby nie przerejestrować na 7 osób... tylko czy występuje ciężarówka z 7 miejscami??
z siedzeniami wzdłużnymi nic już nie powojujesz. Kto ma zarejestrowane to jeżdzi na starych zasadach. Obecne nie dopuszczają siedzeń wzdłużnych.
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
-
palestyna
- jestem tu nowy...

-
Kontaktowanie:
autor: palestyna » czw maja 12, 2011 9:15 pm
perkoz34 pisze:Witam,chciałbym moją holenderską ciężarówkę dwuosobową zmienić na pięcioosobową.Wszystkie formalności obcykałem tylko problem mam z kupnem gratów tj.tylnej kanapy w kolorze beżowym i plastików. W wyszukiwarce szukałem i nie znalazłem.Może ktoś z Was mi podpowie kto lub gdzie mógłby to mieć do odsprzedania czy odstąpienia za dobre flaszkie ,lub gdzie w Polsce ktoś rozkręca na części i sprzedaje...

?poprawka tytułu

tylko pamiętaj żeby minęło co najmniej 12 miesięcy od sprowadzenia go do polski jeżeli nie to też mogą ci naliczyć akcyzę

-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » czw maja 12, 2011 9:36 pm
przy mojej skuteczności załatwiania tej kanapy to prędzej rude zeżre mnie tę furmankie niż ją umebluję
-
jpi
-

-
Kontaktowanie:
perkoz34 pisze:odświeżam temat,poszukuję brązowej tylnej kanapy,pasów, szyb jak komuś nie potrzebne leżą to chętnie odkupię

Kolega Hans z Lubicza pod Toruniem ma
luknij na pw
LR disco 200
5 o'clock offroad team
-
perkoz34
-

autor: perkoz34 » wt maja 31, 2011 9:13 pm
witam,odświeżam temat. Otóż sprawa formalna przejścia na pięcioosobową ciężarówkę nie wygląda najfajniej.Ew. zweryfikujcie to, bo o ile dla wydziału komunikacji to nie jest problem to dla urzędu skarbowego jest.Jeśli ktoś to przerabiał to niech się odezwie,bo ja to wiem od gościa od przeglądów technicznych.