Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
- brodafidela
-
Re: Jak kupować Disco

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
no ponoć miał być zezłomowany, ale może handlarz "uratował" i "odrestaurował"brodafidela pisze:Berta trzeba zapytać ...

Pszecie pisze uczciwie ze DIESEL -> to o so cho ?
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Dzień Dobry!
to mój pierwszy post więc proszę starych wyjadaczy o wyrozumiałość.
Znalazłem takie oto ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/discovery-ii-td5 ... 94016.html
Szukam auta przede wszystkim do rodzinnych wypadów również po bezdrożach ale bez typowego
offroadowego hardcoru
- być może z czasem spróbuję za namową wkręconych kolegów prawdziwego
offroadu także dobrze by było żeby auto można było stopniowo przystosować.
Na co dzień samochód również do użytku w firmie gdyż dużo jeżdżę po różnych budowach itp. Także
wygląda na to że na nasze drogi i okolice budów auto idealne
Możecie jeszcze coś podpowiedzieć? Czy przy tym konkretnym egzemplarzu zwaracać uwagę na inne
kwestie nie wymienione w pierwszym poście wątku?
Dodam że na pewno zdecyduję się przed zakupem na wizytę w serwisie tym bardziej że serwis mam pod nosem.
Pozdrawiam!
R
Szukam auta przede wszystkim do rodzinnych wypadów również po bezdrożach ale bez typowego
offroadowego hardcoru

Na co dzień samochód również do użytku w firmie gdyż dużo jeżdżę po różnych budowach itp. Także

Możecie jeszcze coś podpowiedzieć? Czy przy tym konkretnym egzemplarzu zwaracać uwagę na inne
Dodam że na pewno zdecyduję się przed zakupem na wizytę w serwisie tym bardziej że serwis mam pod nosem.
Pozdrawiam!
R
Ten sprzedający nie ma najlepszej "prasy" na tym forum i tyle w temacie ... ale pomyśl 177 kkm w aucie z '01 r., które dodatkowo ma hak zamontowany ... Jakiś germański fan albo inny holender miał go pewne tylko do kościoła a hak jako ozdoba robił.
Osobiście to bym chętnie oddał do tego sprzedawcy swój śmietnik żeby mi tak wyczyścili ... ciekawe ile biorą za taką usługę??
Osobiście to bym chętnie oddał do tego sprzedawcy swój śmietnik żeby mi tak wyczyścili ... ciekawe ile biorą za taką usługę??
Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
- pamejudd
-
rajan76 pisze:Dzień Dobry!
offroadowego hardcoru- być może z czasem spróbuję za namową wkręconych kolegów prawdziwego
Pozdrawiam!
R
Ceny ostatnio spadaja...
Ostatnio zmieniony śr maja 16, 2012 3:52 pm przez pamejudd, łącznie zmieniany 1 raz.
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w mojej okolicy 700 za suv'aborkows pisze:Osobiście to bym chętnie oddał do tego sprzedawcy swój śmietnik żeby mi tak wyczyścili ... ciekawe ile biorą za taką usługę??

#noichuj
stare, ale akualne jak widaćborkows pisze:Ten sprzedający nie ma najlepszej "prasy" na tym forum i tyle w temacie ... ale pomyśl 177 kkm w aucie z '01 r., które dodatkowo ma hak zamontowany ... Jakiś germański fan albo inny holender miał go pewne tylko do kościoła a hak jako ozdoba robił.
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 934377,415
- pamejudd
-
wojo02 pisze:stare, ale akualne jak widaćborkows pisze:Ten sprzedający nie ma najlepszej "prasy" na tym forum i tyle w temacie ... ale pomyśl 177 kkm w aucie z '01 r., które dodatkowo ma hak zamontowany ... Jakiś germański fan albo inny holender miał go pewne tylko do kościoła a hak jako ozdoba robił.
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 934377,415
...i bedzie jeszcze dlugo

wolvesahead.org
wolvesahead.org
- jarekstryszawa
-
- Kontaktowanie:
"3,5 tony nacisku na hak"- sprzedawca zna się na rzeczy...
http://moto.allegro.pl/land-rover-disco ... 60474.html
co sądzicie o tym? Pozdrawiam
o [cenzura]miki1551 pisze:http://moto.allegro.pl/land-rover-disco ... 60474.html

mój po dzwonie lepiej wygląda
miki1551 pisze:http://moto.allegro.pl/land-rover-disco ... 60474.html
super dynamiczny silnik

a do tego niektóre rozwiązania powalają na kolana ... ale może spełniają swoją rolę, np taka belka do przytwierdzenia rejestracji na dachu

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]
- czarny_gawron
- jestem tu nowy...
Powitać.
Panowie/panie tak się zastanawiam czy automat sprawdza się w terenie...?
W głowie mam obraz zakopania się w jakimś tam błotku, manualem przepinam jedynka wsteczny i teoretycznie wychodzę, a jak ma się analogiczna sytuacja w automatycznej skrzyni. Jest jakoś to rozwiązane, może są jakieś sztuczki?
Z tego co już wyczytałem wiem że automaty nie przepadają za brodzeniem, coś jeszcze może?
Pytam bo, może będe posiadaczem takiej skrzyni, więc wolę się wyszystkiego dowiedzieć trochę wcześniej..
Dziękuję i Pozdr.
W głowie mam obraz zakopania się w jakimś tam błotku, manualem przepinam jedynka wsteczny i teoretycznie wychodzę, a jak ma się analogiczna sytuacja w automatycznej skrzyni. Jest jakoś to rozwiązane, może są jakieś sztuczki?
Z tego co już wyczytałem wiem że automaty nie przepadają za brodzeniem, coś jeszcze może?
Pytam bo, może będe posiadaczem takiej skrzyni, więc wolę się wyszystkiego dowiedzieć trochę wcześniej..
Dziękuję i Pozdr.
--
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
czyli nic nie da się wybrać sensownego od tego sprzedającego ?borkows pisze:Ten sprzedający nie ma najlepszej "prasy" na tym forum i tyle w temacie ... ale pomyśl 177 kkm w aucie z '01 r., które dodatkowo ma hak zamontowany ... Jakiś germański fan albo inny holender miał go pewne tylko do kościoła a hak jako ozdoba robił.
(pomijam przebiegi i ceny... chodzi o sam stan techniczny)
- KRISTOFFER
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Jeżdżę maaaatami i jak dobrze go przygotujesz to nie będzie problemu, odpowietrzenie wysoko połączenie z resztą porządnie poskładane, pozycjoner po upalaniu czyszczony.Co do techniki mielenia to każdy ma swoją ,w każdym bądź razie manualem na trawersach czy też podjazdach i zjazdach tego nie zrobisz co dobrym automatem.Jest jeden tylko problem jak pojedziesz na wyprawę a klęknie no to będziesz miał problem.czarny_gawron pisze:Powitać.
Dziękuję i Pozdr.
- czarny_gawron
- jestem tu nowy...
Dzxiękuję.
Inne zródła potwierdzają to co piszesz. Czyli już nie skreślam dyskotek z automatem;)
Pozdr.
Inne zródła potwierdzają to co piszesz. Czyli już nie skreślam dyskotek z automatem;)
Pozdr.
--
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
- amster123
- Kontaktowanie:
Weź jeszcze ze trzy komplety klocków, parę litrów płynu hamulcowego, i przygotuj zimne kompresy do chłodzenia skrzyni.KRISTOFFER pisze:Jest jeden tylko problem jak pojedziesz na wyprawę a klęknie no to będziesz miał problem.
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
- pamejudd
-
... bo?amster123 pisze:Weź jeszcze ze trzy komplety klocków, parę litrów płynu hamulcowego, i przygotuj zimne kompresy do chłodzenia skrzyni.KRISTOFFER pisze:Jest jeden tylko problem jak pojedziesz na wyprawę a klęknie no to będziesz miał problem.
wolvesahead.org
wolvesahead.org
- czarny_gawron
- jestem tu nowy...
Coś więcej jak możesz...amster123 pisze:Weź jeszcze ze trzy komplety klocków, parę litrów płynu hamulcowego, i przygotuj zimne kompresy do chłodzenia skrzyni.KRISTOFFER pisze:Jest jeden tylko problem jak pojedziesz na wyprawę a klęknie no to będziesz miał problem.
A i jeszcze pytanie, jako iż mieszkasz w mojej okolicy może pojedziesz ze mną oglądnąć jedną dyskotekę, widzę po blogu że nie do jednego auta 4x4 już wsiadałeś.. dość blisko Nas, postaram się odwdzięczyć:)
--
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
- amster123
- Kontaktowanie:
Bo na kilkukilometrowych zjazdach biegami nie pohamujesz - usmażysz klocki, zagotujesz płyn hamulcowy i skrzynia Ci wybuchnie z przegrzaniapamejudd pisze:... bo?amster123 pisze: Weź jeszcze ze trzy komplety klocków, parę litrów płynu hamulcowego, i przygotuj zimne kompresy do chłodzenia skrzyni.

Gdzie to disco do looknięcia?
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
- czarny_gawron
- jestem tu nowy...
Kołbiel rzut beretem, a rzut beretem z ciężką gruszką jest LJ70 w łochowie.. oba dziś wstępnie oglądane, ale doświadczenie raczej mam marne:) zobaczę czy ogólnie jest sens interesować się bardziej.
Pozdr.
Pozdr.
--
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
- amster123
- Kontaktowanie:
Czy ten w Kołbieli to ciemne fałosiem ze zderzakiem HD, łynczem i na BFG MT?
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
- pamejudd
-
Alez coz wasc opowiadasz? Nie dosc ze mieszkam w pagorkach i bez hamowania silnikiem rady bym nie dal, to jeszcze jezdze czesto w jeszcze wieksze gory i tam tez hamulcow uzywam sporadycznie. Od niemal 60 kkm tak robie i nie mam klopotow ze skrzynia... zadnych...amster123 pisze: Bo na kilkukilometrowych zjazdach biegami nie pohamujesz - usmażysz klocki, zagotujesz płyn hamulcowy i skrzynia Ci wybuchnie z przegrzaniaNic już Ci nie pozostanie jak tylko czekać aż jeszcze klęknie EDC.
A co do grzania, to mozna zamontowac dodatkowe chlodzenie skrzyni. Z tym ze ludzie z ktorymi rozmawialem mowia ze poza ekstremalnymi przypadkami np. afrykanskich wyjazdow latem, taki zabieg nie jest potrzebny.
Jak dla mnie zdecydowanym minusem automatu jest duze opoznienie w przerzucaniu R->D, nawet jesli robi sie to niehigienicznie (czyli bez postoju na N) i teoretycznie wiekszy problem w przypadku powaznej awarii na odludziu. To wszystko raczej.
wolvesahead.org
wolvesahead.org
- czarny_gawron
- jestem tu nowy...
Ciemne, BFG tak, ale bidoklep:) znaczy się diesel...98amster123 pisze:Czy ten w Kołbieli to ciemne fałosiem ze zderzakiem HD, łynczem i na BFG MT?
--
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96
Pozdrawiam Czarny
760 B 23 ET M46 '84r.
LJ 70 VX '89
ex. KTM EGS 125 '96