Jakie Sprężyny założyć w RR P38 2,5 TDS
Moderator: Jerry
- damian 007
- jestem tu nowy...
Jakie Sprężyny założyć w RR P38 2,5 TDS
Witam
Panowie może ktoś już to przerabiał, założyłem konwersję zawieszenia BRIT Parts, i ogólnie wszystko super tylko że sprężyny z przodu z tyłu chyba też są od początku sklapnięte na dwóch zwojach . Szukam po prostu mocniejszych sprężyn żeby stał od 3 do 5 cm wyżej bo w tej pozycji jak śmigam polnymi drogami to dobija bo amorki nie nadążają wybierać dziur, za mała przerwa jest miedzy poduszką gumową a mostem.
Pozdrawiam
Damian
Panowie może ktoś już to przerabiał, założyłem konwersję zawieszenia BRIT Parts, i ogólnie wszystko super tylko że sprężyny z przodu z tyłu chyba też są od początku sklapnięte na dwóch zwojach . Szukam po prostu mocniejszych sprężyn żeby stał od 3 do 5 cm wyżej bo w tej pozycji jak śmigam polnymi drogami to dobija bo amorki nie nadążają wybierać dziur, za mała przerwa jest miedzy poduszką gumową a mostem.
Pozdrawiam
Damian
Re: Jakie Sprężyny założyć w RR P38 2,5 TDS
Trzeba było założyć zestaw w wersji HD, a amortyzatory też wymień bo te od poduszek jakoś nie bardzo sobie dają radę ze sprężynami.

a najlepiej nie kupywac blueboxa 

- damian 007
- jestem tu nowy...
Amorki już zmienione, dają radę. 

to teraz musisz isc sie wyspowiadac ze swojego czynu i prosic o wybaczenie za jezdzenie z bez eas
- damian 007
- jestem tu nowy...

Ja stawiłem opor i ma komplet nowych poduszek oraz uszczelniony blok zaworów - rozbiórka w drobny mak i wymiana wszelkich uszczelnien jakie tam znalazlem. I robi.... Już drugi miesiąc

Czyli warto było.
Mięczakom wymieniającym na sprężyny -
środkowy paluszek 

Czyli warto było.
Mięczakom wymieniającym na sprężyny -

Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- damian 007
- jestem tu nowy...
WitamQL pisze:Ja stawiłem opor i ma komplet nowych poduszek oraz uszczelniony blok zaworów - rozbiórka w drobny mak i wymiana wszelkich uszczelnien jakie tam znalazlem. I robi.... Już drugi miesiąc![]()
![]()
Czyli warto było.
Mięczakom wymieniającym na sprężyny -środkowy paluszek
Jakie to polskie jak jest już ktoś kto myśli inaczej to palec .
Pozdrawiam

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
co to jakaś nowość?damian 007 pisze:Witam
Pozdrawiam
Damian
opowiedz nam o tym
- damian 007
- jestem tu nowy...
Co tu opowiadać normalny komplet do konwersji sprzedawany chyba przez LANDSTORE.
Ja tylko jeżdżę nie jestem mechanikiem i w ogóle robi tylko życzę sobie żeby był wyższy.
Najważniejsze że wszystko pasiło łącznie z elektroniką, nic nie puka nie stuka jest jak być powinno
zmiana taka że co rano stoi
nie leży 
Znalazłem dziś ludzi którzy sprzedają sprężynki IRONMANN +2", może ktoś coś słyszał jak to pracuje.
Pozdrawiam
Ja tylko jeżdżę nie jestem mechanikiem i w ogóle robi tylko życzę sobie żeby był wyższy.
Najważniejsze że wszystko pasiło łącznie z elektroniką, nic nie puka nie stuka jest jak być powinno
zmiana taka że co rano stoi

Znalazłem dziś ludzi którzy sprzedają sprężynki IRONMANN +2", może ktoś coś słyszał jak to pracuje.
Pozdrawiam
gdzie sprzedają te ironmanny? 

co ?czesław&jarząbek pisze:
to obrażać też już tu nie wolno ?
to co tu wolno ?
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- damian 007
- jestem tu nowy...
Witam ponownie
Sprężynki założone auto podniosło się przód o 5 cm tył o 6 .
Prowadzenie jak przystało na prawdziwego kanapowca
Pozdrawiam
Jak by ktoś był zainteresowany to daje namiary na firmę która sprzedaje
i doradza co kupić.
GAMA4X4
UL. LIPOWA 3A
62-002 ZŁOTKOWO K/POZNANIA
Sprężynki założone auto podniosło się przód o 5 cm tył o 6 .
Prowadzenie jak przystało na prawdziwego kanapowca

Pozdrawiam
Jak by ktoś był zainteresowany to daje namiary na firmę która sprzedaje
i doradza co kupić.
GAMA4X4
UL. LIPOWA 3A
62-002 ZŁOTKOWO K/POZNANIA