Do czego nadaje się Discovery III ???
Moderator: Jerry
Re: Do czego nadaje się Discovery III ???
niech już ta wiosna przyjdzie wreszcie ...

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Grzesiu, z całym szacunkiem do Twojej mega wiedzy serwisowej w kontekście tych aut, ale śmiem twierdzić że w temacie warunków na wyprawach chłopaki powyżej mają jednak trochę więcej do powiedzenia...
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
kupić, dupnąć szklany garaż i podziwiać, pod żadnym pozorem nie jeździćczesław&jarząbek pisze:sranie w banie. z zabitym wodą filtrem powietrza każdy wóz umrze.Damian pisze: ni ma
ale ten gość jest na disco3.co.uk i tam opisał całą historię
wjechał, w połowie brodu elektryka zwariowała, wóz umarł i został pozostawiony na dobę w wodzie, zalało wszystkie moduły na podłodze i ubezpieczyciel uznał szkodę całkowitą.
niezmiennie w mocy zostaje ponadczasowa myśl darka s:
największym wrogiem każdego land rovera jest jego właściciel.
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
RudeBoy pisze:A ja się z tym pozwolę kompletnie nie zgodzić.andrzej:) pisze: No i tu jest sedno sprawy. Nawet w takim wranglerze upakowanych jest zylion komputerow. I nietrudno zgadnac, ze najczesciej sie psuje .... elektronika
Elektronika psuje się niezwykle rzadko. Tyle, że jak się zjebie to jesteśmy w dupie bo kowal z pobliskiej chaty nie pomoże...
ot choćby pedały "gazu" na potencjometrze, banalna naderwana (nie urwana bo taką prędzej czy później dostrzeżesz) jakaś wiązka i awarii możesz szukać do końca świata
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Damian pisze:Grzesiu, z całym szacunkiem do Twojej mega wiedzy serwisowej w kontekście tych aut, ale śmiem twierdzić że w temacie warunków na wyprawach chłopaki powyżej mają jednak trochę więcej do powiedzenia...

Damian .. uwierz mi
nie chce mi się polemizować tutaj na wiele tematów , bo i tak każdy wie swoje , więc po co otwierać dyskusję, która do niczego nie doprowadzi

ale za to Czesław lubi polemiki

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Zasadniczo bert masz rację. Najlepszy będzie prosty esiok co to jedyne kable ma do świateł.bert pisze: ot choćby pedały "gazu" na potencjometrze, banalna naderwana (nie urwana bo taką prędzej czy później dostrzeżesz) jakaś wiązka i awarii możesz szukać do końca świata
I jak bym miał się na jaką Kołyme wybierał pewnikiem wybrał bym takiego esioka.
Ale dopóki kręcimy się po europie i moje życie nie zależy od tego, że auto jedzie pozwalam sobie na odrobinę luksusu...

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
dla mnie to.... rób co chceszRudeBoy pisze:Zasadniczo bert masz rację. Najlepszy będzie prosty esiok co to jedyne kable ma do świateł.bert pisze: ot choćby pedały "gazu" na potencjometrze, banalna naderwana (nie urwana bo taką prędzej czy później dostrzeżesz) jakaś wiązka i awarii możesz szukać do końca świata
Ale dopóki kręcimy się po europie i moje życie nie zależy od tego, że auto jedzie pozwalam sobie na odrobinę luksusu...

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
czyli zwykła wycieczka z nutką przygodyRudeBoy pisze:Zasadniczo bert masz rację. Najlepszy będzie prosty esiok co to jedyne kable ma do świateł.bert pisze: ot choćby pedały "gazu" na potencjometrze, banalna naderwana (nie urwana bo taką prędzej czy później dostrzeżesz) jakaś wiązka i awarii możesz szukać do końca świata

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- brodafidela
-
czyli, że co ?
DII, już nie jest najgorsze ?
Fajnie...
od razu lepiej się planuje kolejny wypad..

DII, już nie jest najgorsze ?
Fajnie...
od razu lepiej się planuje kolejny wypad..

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
fakju biczgri74 pisze: ale za to Czesław lubi polemiki

#noichuj
- Damian
-
- Kontaktowanie:
gri74 pisze:Damian pisze:Grzesiu, z całym szacunkiem do Twojej mega wiedzy serwisowej w kontekście tych aut, ale śmiem twierdzić że w temacie warunków na wyprawach chłopaki powyżej mają jednak trochę więcej do powiedzenia...![]()
Damian .. uwierz mi
nie chce mi się polemizować tutaj na wiele tematów , bo i tak każdy wie swoje , więc po co otwierać dyskusję, która do niczego nie doprowadzi![]()
ale za to Czesław lubi polemiki
a i szkoda
czasem byś mógł, zamiast tych prześmiewczych, zdawkowych zdań

ja D3 nadal nie skreślam na przyszłość...obserwuję.
LR
LR
dokładnie...klucz13 pisze: czyli zwykła wycieczka z nutką przygody
Jednak wciąż wielką bekę mam z tych forumowych mędrców. Tych co te swoje zajebiste wyprawówki 4 lata budują pompując w nie kasę równowartości budżetu małej gminy. Szufladeczki równiutkie, namiociki, bajerki, bojlerki, zadaszonka i krzesełka z 1k... I najdalej gdzie te auta jadą to na allegro...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
daj ludziom mieć przyjemność z tego co robią, przynajmniej tak długo jak długo nie narzucają Ci swoich JEDYNYCH MOŻLIWYCH DO PRZYJĘCIA RACJIRudeBoy pisze:dokładnie...klucz13 pisze: czyli zwykła wycieczka z nutką przygody
Jednak wciąż wielką bekę mam z tych forumowych mędrców. Tych co te swoje zajebiste wyprawówki 4 lata budują pompując w nie kasę równowartości budżetu małej gminy. Szufladeczki równiutkie, namiociki, bajerki, bojlerki, zadaszonka i krzesełka z 1k... I najdalej gdzie te auta jadą to na allegro...

zwyczajnie u niektórych Kolumbiada kończy się na radości z wydawania kasy
- Damian
-
- Kontaktowanie:
fakt niezaprzeczalny jest taki, że im więcej jest kasy na wóz, tym mniej czasu na wyjazdy
osobiście znam też przypadek zbudowania wozu na bogato za furmankę szelestów, a potem okazuje się że zarówno żona jak i dzieci wolą jednak inny sposób spędzania czasu niż mycie się w misce z wodą i niemożność zalogowania się na fejsa
osobiście znam też przypadek zbudowania wozu na bogato za furmankę szelestów, a potem okazuje się że zarówno żona jak i dzieci wolą jednak inny sposób spędzania czasu niż mycie się w misce z wodą i niemożność zalogowania się na fejsa

LR
LR
osobiście znam podobny przypadek, który niemal za kończył się rozwodem... finalnie zakończył się rezygnacją z wycieczek...Damian pisze: osobiście znam też przypadek zbudowania wozu na bogato za furmankę szelestów, a potem okazuje się że zarówno żona jak i dzieci wolą jednak inny sposób spędzania czasu niż mycie się w misce z wodą i niemożność zalogowania się na fejsa
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- brodafidela
-
te problemy dotyczą wszystkich, którzy w dzisiejszych czasach maja dzieci...Damian pisze:fakt niezaprzeczalny jest taki, że im więcej jest kasy na wóz, tym mniej czasu na wyjazdy

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
bo u nas jak kotleś wyda stówkę na sportowe auto to njświędsze przekonanie że z kluczykami dostaje umiejętności co najmniej Senny , tak samo z syfami, 50 na syfa 40 na szpej wszelaki w ponad połowie zbędny i po doposażeniu auto to on nagle się staje się odkrywcą wszystkiego co nie odkryte tylko ma mały problem pokonania kałuży o głębokości 20cm. i długości 20m. choć stoi na 42 calachRudeBoy pisze:dokładnie...klucz13 pisze: czyli zwykła wycieczka z nutką przygody

a co bachory mają do gadaniabrodafidela pisze:te problemy dotyczą wszystkich, którzy w dzisiejszych czasach maja dzieci...Damian pisze:fakt niezaprzeczalny jest taki, że im więcej jest kasy na wóz, tym mniej czasu na wyjazdy

- brodafidela
-
no właśnie...klucz13 pisze:a co bachory mają do gadaniabrodafidela pisze:te problemy dotyczą wszystkich, którzy w dzisiejszych czasach maja dzieci...Damian pisze:fakt niezaprzeczalny jest taki, że im więcej jest kasy na wóz, tym mniej czasu na wyjazdy
osobiście znam też przypadek zbudowania wozu na bogato za furmankę szelestów, a potem okazuje się że zarówno żona jak i dzieci wolą jednak inny sposób spędzania czasu niż mycie się w misce z wodą i niemożność zalogowania się na fejsamoże jeszcze będą kontrolować częstość bzykania się
dla ich dobra działasz wbrew nim...

przynajmniej dopóki możesz..
aaaa co do tematu to DII jest dość kiepskim autem z kolei DIII koszmarnym, najzwyklejszy suw jak awdi, bawarka czy kia tylko rozbujana megalomania właścicieli nie pozwala im tego dostrzec

- brodafidela
-
dobrze, że tego nie wiedziałem, jak ruszałem...klucz13 pisze:aaaa co do tematu to DII jest dość kiepskim autem z kolei DIII koszmarnym, najzwyklejszy suw jak awdi, bawarka czy kia tylko rozbujana megalomania właścicieli nie pozwala im tego dostrzec![]()

- Damian
-
- Kontaktowanie:
z wiekiem coraz gorzej wychodzą ci prowokacjeklucz13 pisze:aaaa co do tematu to DII jest dość kiepskim autem z kolei DIII koszmarnym, najzwyklejszy suw jak awdi, bawarka czy kia tylko rozbujana megalomania właścicieli nie pozwala im tego dostrzec![]()

LR
LR
Damian pisze: z wiekiem coraz gorzej wychodzą ci prowokacje
klucz i tak pozostanie dla mnie gwiazdą jednej akcji

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Klucz widzę że mądra z Ciebie a reszta to idioci. I niech tak zostanie. A ja wbrew temu co głosisz mam zaplanowane przejechać D3 15k. km w tym roku na różnych wyprawach. Na koniec roku napiszę co mi się zjebało o ile coś mi się zjebie.
Damian, jestem przekonany że za jakiś czas przesiadziesz się do D3/4
Damian, jestem przekonany że za jakiś czas przesiadziesz się do D3/4

Disco vol.3
W sumie to dobrze, że to auto nadaje się jednak do czegoś więcej niż wyprzedzanie na podwójnej ciągłej itp.