Wypowiem się w kontekście wypraw/podróży, które auto lepsze? - to, które Ciebie zniewoli duperolą/awarią w momecie nie zakładanym/lecz oczekiwanym czy auto, które dowiezie i wróci a potem czeka wizyta w warsztacie w kontekście koniecznych wymian. Pierwsze LR drugie Toyota. I piszę o autach doinwestowanych.wizja pisze:no właśnie.. jak nie urok to przemarsz wojsk
a może jest jeszcze inna propozycja dla takiego lajkonika jak ja? Nissan Patrol GR?
Miałby być:
- do podróży
- dużo miejsca za przednimi fotelami żeby móc spać (;po wywaleniu kanapy)
- mało awaryjny
Chciałbym Disco, ale jak mówicie jest awaryjny... i bądź tu mądry.
Przekonajcie mnie proszę do LR Disco 2
Moderator: Jerry
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
- Antek
- Kontaktowanie:
Nawiązując do kontekstu wypraw/podróży, to autami z logo LR zrobiłem w sumie sporo kilometrów. Zaliczyłem m.in kilka tras do Afryki i sporo krótszych europejskich. Nigdy nie miałem poważnej awarii uniemożliwiającej kontynuowanie podróży. Oczywiście każdorazowo przed wyjazdem na wyprawę i po powrocie auto trafiało do serwisu. Te same kierunki zrobiłem też Patrolem. Przewagą japończyka był jedynie brak licznych drobnych upierdliwych usterek typowych dla anglika ... no i brak duszy 

DEF 300 Tdi
- carlos 110
-
generalnie to se walnę truizma, ale lr jakby nie było zapierdziela na wyprawach bezproblemwo - drobne usterki tylko umilają czas przygody, a nie martwisz się że Ci jakaś uszczelka pod głowicą walnie albo i co?, zaś wychładzający się silnik w ciepłych krajach to nie lada zaleta w stosunku do grzejących się mniejszych toyot np.
dysko dodatkow ma jeszcze trochę komfortu mimo, że to pieprzone akwarium
dysko dodatkow ma jeszcze trochę komfortu mimo, że to pieprzone akwarium

Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi