w sensie: niech nie udowadnia że jest lepszy tylko udowodni że jest tak samo dobry jak w 1972

Moderator: Jerry
O wlasnych silach tez nie trzebaGAZFAN pisze:takich rzeczy nie robi się na czas.
eh, jeszcze Cie kiedys sprowokuje do powiedzenia prawdy....GAZFAN pisze:Jest lepszy.
I dlatego nie musi tego udowadniać
z takim podejsciem mozna zorganizowac pokonanie darien fiatem CC... np na linie pod helikopterempamejudd pisze: O wlasnych silach tez nie trzeba
Mysle ze RR tez moglby w tej klasie startowacKoro pisze:z takim podejsciem mozna zorganizowac pokonanie darien fiatem CC... np na linie pod helikopterempamejudd pisze: O wlasnych silach tez nie trzeba
masz dużo czasu
10 Jana Zamoyskiego, Kraków, Lesser Poland Voivodeship, Poland
Address is approximate
a nie MAŁOPOLSKIE?Damian pisze:dobrze napisali, tak brzmi nazwa województwa...
eee inna klasa wagowa...pamejudd pisze:Mysle ze RR tez moglby w tej klasie startowacKoro pisze:z takim podejsciem mozna zorganizowac pokonanie darien fiatem CC... np na linie pod helikopterempamejudd pisze: O wlasnych silach tez nie trzeba
lesser poland - małopolskatomquat pisze:a nie MAŁOPOLSKIE?Damian pisze:dobrze napisali, tak brzmi nazwa województwa...
dobra, ze starych czasów: współpracowałem z wojewodą i jak wysłałem (zgodnie z zaleceniami) pisemko do Stanów jako "subcarpathian" to pytali o reformę administracjiDamian pisze:lesser poland - małopolskatomquat pisze:a nie MAŁOPOLSKIE?Damian pisze:dobrze napisali, tak brzmi nazwa województwa...
greater poland - wielkopolska
zupełnie jak na fiflakowym pejsbuku historycznymDamian pisze:lesser poland - małopolska
greater poland - wielkopolska
ja nie mówię, że tak nie jest. Ja twierdzę, że jest to ŹLE. Już sam fakt, że jedne są tłumaczone a drugie nie.Damian pisze:nie wiem co tam fiflakowi translatory piszą, ale po anglicku ma być lesser poland i już
w łacinie polonia minoris
a podkarpackie to podkarpackie
Zgubiłem się w tym telemarketingu.GAZFAN pisze: W dniu, w którym pierwszy Land Rover zjechał z linii produkcyjnej, ludzie z fantazją we krwi poznali się na tym idealnym dla młodych odkrywców samochodzie. Po raz pierwszy odległe obszary planety stały się dostępne dla naukowców, ekologów, fanów natury i starych dobrych poszukiwaczy przygód, który mogli dzięki swoim Land Roverom dostać się w najbardziej niegościnne obszary świata.
no. i google też pokazuje jak chcetomquat pisze:ja nie mówię, że tak nie jest. Ja twierdzę, że jest to ŹLE. Już sam fakt, że jedne są tłumaczone a drugie nie.Damian pisze:nie wiem co tam fiflakowi translatory piszą, ale po anglicku ma być lesser poland i już
w łacinie polonia minoris
a podkarpackie to podkarpackie
Dla tych i dla tych.Kostuch pisze:Zgubiłem się w tym telemarketingu.GAZFAN pisze: W dniu, w którym pierwszy Land Rover zjechał z linii produkcyjnej, ludzie z fantazją we krwi poznali się na tym idealnym dla młodych odkrywców samochodzie. Po raz pierwszy odległe obszary planety stały się dostępne dla naukowców, ekologów, fanów natury i starych dobrych poszukiwaczy przygód, który mogli dzięki swoim Land Roverom dostać się w najbardziej niegościnne obszary świata.
To w sumie LR jest idealny dla "młodych odkrywców" czy "starych dobrych poszukiwaczy przygód"?
rozumiem, że to wolne koło, pozwalające na najeżdżanie przedniego koła na tylne, wybiera się za pomocą dźwigni szybkości napędów prędkości?Innym tworzonym znakiem handlowym Land Rover była wysokiej klasy terenowa skrzynia biegów. Aby uniknąć sztywnego połaczenia między przednią a tylną osią – powodującej w konsekwencji ścieranie się opon – inżynierowie zamontowali wolne koło między skrzynią biegów a przednim wałem napędowym, pozwalając tym samym na to, by przednie najeżdżało na tylne, jeżeli zachodziłaby taka konieczność. To był bardzo przemyślany ruch – amerykańskie Willys pochodzące z tego samego okresu polegały tylko na prostszym rozwiązaniu, powodującym straszne ścieranie się kół na zakrętach, które Land Rover pokonywał bez problemów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość