Opony do defendera
Moderator: Jerry
Re: Opony do defendera
dobra, wiosna idzie i czas nowe buciki w klasie mt zapodac. I teraz pytanie do dobrych ludzi, co najwiekszego wejdzie do nieliftowanego defika? A jakie wejda do liftu +2?
a czytać waść umieszspoco pisze:dobra, wiosna idzie i czas nowe buciki w klasie mt zapodac. I teraz pytanie do dobrych ludzi, co najwiekszego wejdzie do nieliftowanego defika? A jakie wejda do liftu +2?

gdziez tam prowokacja zaraz... nigdzie nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi na dwa nurtujace mnie pytania...
1. jakie najwieksze kola da sie wsadzic do nieliftowanego defa coby nic nie obcieralo (zestaw z felga z odpowiednim et)
2. jakie najwieksze kola warto wsadzic po lifcie +2 aby nic nie wybuchlo za szybko
1. jakie najwieksze kola da sie wsadzic do nieliftowanego defa coby nic nie obcieralo (zestaw z felga z odpowiednim et)
2. jakie najwieksze kola warto wsadzic po lifcie +2 aby nic nie wybuchlo za szybko

135/75/12 może troszkę gruszką ocierać o asfalat , ale bedzie zap.dalał 

SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
- Broncosaurus
Takie mam pytanko, mam felgi stalowe ale niestety 15 calowe. Czy do starej 110 (1985) AT o rozmiarze 31x10,5 r15 będzie OK ?
Offroad nie dla mnie. Auto bez wspomagania i bez liftów.
Offroad nie dla mnie. Auto bez wspomagania i bez liftów.
- Antek
- Kontaktowanie:
Jak najbardziej OK. Swojego czasu, ze względu na większą dostępność piętnastek zamieniało się je w defach zamiast szesnastek. Wiele długich tras przejeździłem defem na 32x11.50R15 

DEF 300 Tdi
Antek pisze:Jak najbardziej OK. Swojego czasu, ze względu na większą dostępność piętnastek zamieniało się je w defach zamiast szesnastek. Wiele długich tras przejeździłem defem na 32x11.50R15

Ale niestety widzę dwa rozmiary - większe i mniejsze jak proponuje 31, ty 32.
Brać 32 ?
na 32 wygląda lepiejstasieks pisze:Antek pisze:Jak najbardziej OK. Swojego czasu, ze względu na większą dostępność piętnastek zamieniało się je w defach zamiast szesnastek. Wiele długich tras przejeździłem defem na 32x11.50R15Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Ale niestety widzę dwa rozmiary - większe i mniejsze jak proponuje 31, ty 32.
Brać 32 ?