Freelander - wady/zalety.
Moderator: Jerry
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Freelander - wady/zalety.
No nie do końca....Blues4x4 pisze:
Ten argument do mnie nie przemawia, bo dotyczy on większości sprowadzanych marek.
W tym kontekście, to jeszcze gorzej świadczy o "badanej" marce.
Swoją drogą uścislij, co to znaczy skatowany Frelek. Skoro już skatowany, to tylko pogarsza statystykę.
Niestety F1 czy P38 w dobrym stanie bardzo trzymają cenę... czego nie można powiedzieć o samochodach producentów "masowych",.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

-
-
- Kontaktowanie:
No między Bogiem a prawdę nie mam nawet zamiaru.TRAWOLT pisze:na podstawie powyższego co wkleiłem, mogę być na tyle bezczelny i napisać,GAZFAN pisze: tak żeby było jasno...
po pytaniu: ile to jest powinieneś napisać o układzie przy 180 a nie 150![]()
że np. 80% aut miało/ma awarię kątówki i już![]()
![]()
dlaczego? z prostej przyczyny o której już napisał Olek, Czesław, Maq, o 14/21, a ja dodam, że:
- jaki jest procent aut z >180tysi. które nie są w ogóle serwisowane ze względu na koszt (o ASO nie wspominając) i stąd na rynku jest wysyp frelków jednonapędowych?
Reasumując: statystyk dla aut naprawianych po stodołach, czy nie naprawianych wcale NIE MA,
tym samym nie jesteś w stanie, mojego założenia obalić żadnymi rzeczowymi argumentami![]()

Ostatnio zmieniony śr gru 28, 2011 3:34 pm przez GAZFAN, łącznie zmieniany 1 raz.

-
-
- Kontaktowanie:
Wszystko kiedyś wybucha.... jak każdy kiedyś umieraczesław&jarząbek pisze: wybucha tylko później.
wybuch kątówki jest pewny jak śmierć i płacenie podatków.
modułowa kontrukcja nie jest zaletą dla użytkownika bo podnosi koszty serwisu w starym samochodzie. moduły są drogie.
niewiedza aso nie jest winą produktu ale ten produkt obciąża wizerunkowo a i eksploatacyjnie też poniekąd.

Dla użytkownika jest zaletą... pod warunkiem że stać go na posiadanie...
To niestety fakt że obciążą.

-
-
- Kontaktowanie:
Kur...wa na prawdę chcesz iść merytorycznie... fiu fiuczesław&jarząbek pisze:w kwestii formalnej...
dyskutujemy fiflak o produkcie nie o uwarunkowaniach rynkowych.
dyskutujemy o produkcie f1 a nie innych produktach lr z analogicznego okresu. tło nas nie interesuje. sam produkt.
i żeby nie skończyć na cyckach i defekacji dorzućmy do ustaleń jeszcze zakres zagadnień do omówienia:
-nadwozie
-wnętrze
-zawieszenie
-hamulce
-elektryka
-silniki
-skrzynie
-układ napędowy
-jeszcze coś?

Nadwozie.. odrzucam dyskusję o estetyce.. bo to gusta...
Ale ma kilka fajnych rozwiązań jak choćby 3 i 5 drzwi... zwłaszcza 3 drzwi gdy można sobie otworzyć auto to fajna sprawa.
opuszczana tylna szyba

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tania demagogia.GAZFAN pisze:Dla użytkownika jest zaletą... pod warunkiem że stać go na posiadanie...czesław&jarząbek pisze: modułowa kontrukcja nie jest zaletą dla użytkownika bo podnosi koszty serwisu w starym samochodzie. moduły są drogie.
cóż to znaczy "stać na posiadanie" ?
defaultowo mam płacić za moduł do rzęcha o wartości 8kzł cenę modułu z nowego auta marki premium o wartości 200k?
nie kupuję takiej filozofii.
na szczęście reguluje to w pewnym zakresie aftermarket wprowadzając zamienniki.
moduły są tanie dla fabryki i dla serwisu fabrycznego.
nie są tanie dla klienta finalnego.
podnoszą koszta użytkowania pojazdu.
niezależnie od marki w zasadzie.
#noichuj
hahah, bardzo usterkowe rozwiazanie.GAZFAN pisze:
opuszczana tylna szybasuper rozwiązanie. .
mechanizm opuszczania baardzo dorgi.
nie oplacalny w naprawie w stosunku cena za nowy alement,a wartosc auta.
dodatkowo w autach z utajona historia serwisowa zdarzaja sie niedomagania w stylu przekoszone nadwozie uniemozliwwiajace prawidlowe dzialanie w/w mechanizmu.
-
-
- Kontaktowanie:
Jasne...czesław&jarząbek pisze:tania demagogia.GAZFAN pisze:Dla użytkownika jest zaletą... pod warunkiem że stać go na posiadanie...czesław&jarząbek pisze: modułowa kontrukcja nie jest zaletą dla użytkownika bo podnosi koszty serwisu w starym samochodzie. moduły są drogie.
cóż to znaczy "stać na posiadanie" ?
defaultowo mam płacić za moduł do rzęcha o wartości 8kzł cenę modułu z nowego auta marki premium o wartości 200k?
nie kupuję takiej filozofii.
na szczęście reguluje to w pewnym zakresie aftermarket wprowadzając zamienniki.
moduły są tanie dla fabryki i dla serwisu fabrycznego.
nie są tanie dla klienta finalnego.
podnoszą koszta użytkowania pojazdu.
niezależnie od marki w zasadzie.
Stać na posiadanie oznacza że stać na "niedrutowanie"
Czesław... tak wymiana czegoś w czymś powoduje podniesienie kosztu używania tego czegoś.
jest aftermarket to proszę bardzo niech to reguluje.

-
-
- Kontaktowanie:
Patrz kurde, człowiek to całe życie na farcie jedzie....LR_Olek pisze:hahah, bardzo usterkowe rozwiazanie.GAZFAN pisze:
opuszczana tylna szybasuper rozwiązanie. .
mechanizm opuszczania baardzo dorgi.
nie oplacalny w naprawie w stosunku cena za nowy alement,a wartosc auta.
dodatkowo w autach z utajona historia serwisowa zdarzaja sie niedomagania w stylu przekoszone nadwozie uniemozliwwiajace prawidlowe dzialanie w/w mechanizmu.

kupione dwa F1 z dawniejszych lat i w obu działa...
oglądane z 6 z ogłoszeń i w każdym działało...

- Marek D.
-
Czesiu - cel się wystawia jak barania torba a Ci na rycerskość się zebrałoGAZFAN pisze:Wszystko kiedyś wybucha.... jak każdy kiedyś umieraczesław&jarząbek pisze: wybucha tylko później.
modułowa kontrukcja nie jest zaletą dla użytkownika bo podnosi koszty serwisu w starym samochodzie. moduły są drogie.
niewiedza aso nie jest winą produktu ale ten produkt obciąża wizerunkowo a i eksploatacyjnie też poniekąd.
To niestety fakt że obciążą.

nie poznaję kolegi

-
-
- Kontaktowanie:
Czemu tak jest, że między wódkę a zakąskę się ludź wpierdalla... ?Marek D. pisze:Czesiu - cel się wystawia jak barania torba a Ci na rycerskość się zebrałoGAZFAN pisze:Wszystko kiedyś wybucha.... jak każdy kiedyś umieraczesław&jarząbek pisze: wybucha tylko później.
To niestety fakt że obciążą.![]()
![]()
nie poznaję kolegi

dziwne w społeczeństwie i na forum publicznym
- seba4x4
-
- Kontaktowanie:
Bo to Polska właśnie....

-
-
- Kontaktowanie:
Zwłaszcza... w środek dyskusji między dwiema osobami... i nie merytorycznie do tematugruszkin pisze:dziwne w społeczeństwie i na forum publicznym

- Damian
-
- Kontaktowanie:
no już już, nie denerwuj się...barania torbo

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
źle napisałem...GAZFAN pisze:Zwłaszcza... w środek dyskusji między dwiema osobami... i nie merytorycznie do tematugruszkin pisze:dziwne w społeczeństwie i na forum publicznym
bo to forum rajdów

-
-
- Kontaktowanie:
Och jej.. chińska kopio kylona.....Damian pisze:no już już, nie denerwuj się...barania torbo

A tak a'propo... W światku LR kto jest dla Ciebie wzorem do skopiowania? Bo jakoś dopasować nie mogę

-
-
- Kontaktowanie:
Nogruszkin pisze:źle napisałem...GAZFAN pisze:Zwłaszcza... w środek dyskusji między dwiema osobami... i nie merytorycznie do tematugruszkin pisze:dziwne w społeczeństwie i na forum publicznym
bo to forum rajdów

- Damian
-
- Kontaktowanie:
GAZFAN pisze:Och jej.. chińska kopio kylona.....Damian pisze:no już już, nie denerwuj się...barania torbo
A tak a'propo... W światku LR kto jest dla Ciebie wzorem do skopiowania? Bo jakoś dopasować nie mogę![]()
oczywiście Ty! któż mógłby inny - to byłoby sprzeniewierzenie majestatu

wcinaj lepiej te kulki, bo dystans oceniam na jeszcze jakieś...no tyle co waży ta rama pomocnicza z F1

Ostatnio zmieniony śr gru 28, 2011 4:31 pm przez Damian, łącznie zmieniany 1 raz.
LR
LR
- Marek D.
-

Ja tylko zwracam uwagę, że chamstwo i drobnomieszczaństwo nie kupuje argumentu o wyższości rozwiązań modułowych. A ta grupa stanowi 90% użytkowników F1. U mnie po wsi jeździ tego z siedem, z czego 6 bez tylnego wału

-
-
- Kontaktowanie:
oj oj.... nie....Damian pisze:GAZFAN pisze:Och jej.. chińska kopio kylona.....Damian pisze:no już już, nie denerwuj się...barania torbo
A tak a'propo... W światku LR kto jest dla Ciebie wzorem do skopiowania? Bo jakoś dopasować nie mogę![]()
oczywiście Ty! któż mógłby inny - to byłoby sprzeniewierzenie majestatu
wcinaj lepiej te kulki, bo dystans oceniam na jeszcze jakieś...no tyle co waży ta rama pomocnicza z F1

Damianie... kulki to był 2005 rok... dawno ciut...
I jak możesz dystans w kilogramach określać.... ? Jednostki Ci się popie...doliły

-
-
- Kontaktowanie:
Marek D. pisze:![]()
Ja tylko zwracam uwagę, że chamstwo i drobnomieszczaństwo nie kupuje argumentu o wyższości rozwiązań modułowych. A ta grupa stanowi 90% użytkowników F1. U mnie po wsi jeździ tego z siedem, z czego 6 bez tylnego wału![]()

bo modułowość nie jest tania... choć jest skuteczna...

- Damian
-
- Kontaktowanie:
aa być może w 2005GAZFAN pisze: Damianie... kulki to był 2005 rok... dawno ciut...
I jak możesz dystans w kilogramach określać.... ? Jednostki Ci się popie...doliły![]()
Gri akurat mi przypomniał jakeśmy we dwóch zakopali się...motorówką na środku rzeki

być może dziś do tego pożałowania godnego incydentu by nie doszło, górą byśmy poszli

LR
LR
Ani tania, ani skuteczna taka jej obrona.GAZFAN pisze:Marek D. pisze:![]()
Ja tylko zwracam uwagę, że chamstwo i drobnomieszczaństwo nie kupuje argumentu o wyższości rozwiązań modułowych. A ta grupa stanowi 90% użytkowników F1. U mnie po wsi jeździ tego z siedem, z czego 6 bez tylnego wału![]()
W sumie, zalatuje mi to chinszczyzną w najtańszym, starym wydaniu. Promowanie takiej formuły wydaje się słuszne w zamkniętym kręgu użytkowników LR-a ze złotą karta w kieszeni ale miałeś nie mieszac do tego fabryki...

Na razie, to obronił się dizajn budy, jak dla mnie.
Się te boćki nalatają... Elwood
-
-
- Kontaktowanie:
Jest skuteczne. Nie jest tania.Blues4x4 pisze:Ani tania, ani skuteczna taka jej obrona.GAZFAN pisze:Marek D. pisze:![]()
W sumie, zalatuje mi to chinszczyzną w najtańszym, starym wydaniu. Promowanie takiej formuły wydaje się słuszne w zamkniętym kręgu użytkowników LR-a ze złotą karta w kieszeni ale miałeś nie mieszac do tego fabryki...![]()
Na razie, to obronił się dizajn budy, jak dla mnie.
lepiej włożyć cały dyfer niż bawić się w regulacje, rozbiórki itd...