Zaryzykuj proszęczesław&jarząbek pisze:Wojtek_W pisze: Opisz ostatni pakiet odszczurzania jaki robiles.
nie udźwigniesz.
obwody ci pierdolną.
są ludzie którzy mają fantazję wydać równowartość tego parcha z twojego avatara żeby mieć ładne disco jeden.
DISCOVERY II - wyprawówka
Moderator: Jerry
Re: DISCOVERY II - wyprawówka
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w swoim moedlowym procesie zakupowym nawet nie dotrwałeś w oględzinach pojazdu do wjazdu na halę i szczegółowej weryfikacji.RudeBoy pisze: Proces decyzyjno-zakupowy, który przedstawiłeś nie różni się niczym od kupowania innego auta.
Jeżeli się mylę to rozjaśnij mi tą różnicę w kontekście tego co napisałeś wcześniej.
ogarniasz?
#noichuj
Za dużo fantazjujesz za mało konkretów.czesław&jarząbek pisze: w swoim moedlowym procesie zakupowym nawet nie dotrwałeś w oględzinach pojazdu do wjazdu na halę i szczegółowej weryfikacji.
ogarniasz?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
No dalej.
Ja nie neguje ze są ludzie co potrafią wydać worek kapusty. Poprostu wcześniej pakiet odszczurzania był przedstawiony jako konieczny do cieszenia się autem. Bezlitośnie próbuje się dowiedzieć co się w takim pakiecie zawiera. Plus minus oczywiście, bo wiadomo ze każdy przypadek jest indywidualny
Ja nie neguje ze są ludzie co potrafią wydać worek kapusty. Poprostu wcześniej pakiet odszczurzania był przedstawiony jako konieczny do cieszenia się autem. Bezlitośnie próbuje się dowiedzieć co się w takim pakiecie zawiera. Plus minus oczywiście, bo wiadomo ze każdy przypadek jest indywidualny
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Wojtek, nie możesz się tego dowiedzieć gdyż nie jesteś godzien posiadać LR-a.
Nie nadajesz się i odpadłeś już na starcie.
Wobec tego wiedza ta jest ci niepotrzebna.
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ależ proszzzz...Wojtek_W pisze:Zaryzykuj proszęczesław&jarząbek pisze:Wojtek_W pisze: Opisz ostatni pakiet odszczurzania jaki robiles.
nie udźwigniesz.
obwody ci pierdolną.
są ludzie którzy mają fantazję wydać równowartość tego parcha z twojego avatara żeby mieć ładne disco jeden.
disco jeden. rocznik jakiś odległy. ceny orientacyjne. kolejność przypadkowa.
-zakup 12k
-blacharka 12k
-lakiernik 4k
-remont silnika 8k
-sprzęgło i reduktor 3k
-pompa wtryskowa+wtryski 3k
-zawieszenie 2k
-drugi komplet felg 1,5k
-drugi komplet opon 3.5k
-dystanse 0,8k
-bagażnik 1,5k
-migotki na bagażnik 0,5k
-wydech 0,5k
-eksploatacja typu oleje, krzyżaki, gałki, filtry, wężyki, pierdy 3k
-tapicer 3k
-grzana przednia szyba 1.5k
-klimatyzacja 2k
-webasto z telestartem 3k
-progi 1k
-zderzak 1,5k
-osłony podwozia 1k
-wyciąkarka z syntetykiem 3k
-blokady przód/tył 12k
-kompresor 1k
-hilift, zblocze, podstawowa drobnica 1k
dodaj sobie sam. do tego kilka pierdół i wóz można nazwać ogarniętym i odszczurzonym. zakup w totalnej nieświadomce "ze środowiska". gdyby była przeprowadzona weryfikacja przedzakupowa wielu wydatków możnaby uniknąć.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
po co ta agresja dziewczynki?RudeBoy pisze:Wojtek, nie możesz się tego dowiedzieć gdyż nie jesteś godzien posiadać LR-a.
nie ma obowiązku jazdy na chińskim skuterze. chcesz wywarzać wszystkie otwarte wcześniej drzwi za własne pieniądze to wyważaj.
nikomu nic do tego ale czasem taniej wychodzi...odrobina zaufania

właśnie sobie wyobrażam fiflaka jak z sardonicznym grymasem sięga po telefon aby mi wysapać do słuchawki...aaanieeemówieeeemmm

#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
tak to se możesz...wiesz...w domu do starejWojtek_W pisze:No dalej.

#noichuj
Ale to nie u fiflak będzie w przyszłości moje DII ogarniał tylko taki jeden szczupły z Tychówczesław&jarząbek pisze:po co ta agresja dziewczynki?RudeBoy pisze:Wojtek, nie możesz się tego dowiedzieć gdyż nie jesteś godzien posiadać LR-a.
nie ma obowiązku jazdy na chińskim skuterze. chcesz wywarzać wszystkie otwarte wcześniej drzwi za własne pieniądze to wyważaj.
nikomu nic do tego ale czasem taniej wychodzi...odrobina zaufania
właśnie sobie wyobrażam fiflaka jak z sardonicznym grymasem sięga po telefon aby mi wysapać do słuchawki...aaanieeemówieeeemmm

Więc bądź człowiekiem. Chyba że pradawnym zwyczajem zaraz usłyszę, że srasz na nowych klientów

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
Do starej to się mówi wyżej. Dupa wyżejczesław&jarząbek pisze:tak to se możesz...wiesz...w domu do starejWojtek_W pisze:No dalej.

Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
ależ proszzzz...
-zakup 12k
-blacharka 12k
-lakiernik 4k
-remont silnika 8k
-sprzęgło i reduktor 3k
-zawieszenie 2k
-drugi komplet felg 1,5k
-drugi komplet opon 3.5k
-dystanse 0,8k
-bagażnik 1,5k
-wydech 0,5k
-tapicer 3k
-klimatyzacja 2k
-progi 1k
-zderzak 1,5k
-osłony podwozia 1k
-blokady przód/tył 12k
-kompresor 1k
dodaj sobie sam. do tego kilka pierdół i wóz można nazwać ogarniętym i odszczurzonym. zakup w totalnej nieświadomce "ze środowiska". gdyby była przeprowadzona weryfikacja przedzakupowa wielu wydatków możnaby uniknąć.
Bardzo trzeba chcieć posiadać DI żeby to dźwignąć
Przy tym ogarnięty DII z końca produkcji to tani samochodzik.
-zakup 12k
-blacharka 12k
-lakiernik 4k
-remont silnika 8k
-sprzęgło i reduktor 3k
-zawieszenie 2k
-drugi komplet felg 1,5k
-drugi komplet opon 3.5k
-dystanse 0,8k
-bagażnik 1,5k
-wydech 0,5k
-tapicer 3k
-klimatyzacja 2k
-progi 1k
-zderzak 1,5k
-osłony podwozia 1k
-blokady przód/tył 12k
-kompresor 1k
Bardzo trzeba chcieć posiadać DI żeby to dźwignąć

Fortune favours the brave
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
poćwicz cytowanie
ludzie mają różne potrzeby. dla wielu racjonalne jest posiadanie zajebistej jedynki a nie dwójki, czy trójki.
nie ma dwóch takich samych przypadków.
ludzie mają różne potrzeby. dla wielu racjonalne jest posiadanie zajebistej jedynki a nie dwójki, czy trójki.
nie ma dwóch takich samych przypadków.
#noichuj
No i okczesław&jarząbek pisze: disco jeden. rocznik jakiś odległy. ceny orientacyjne. kolejność przypadkowa.
-zakup 12k
-blacharka 12k
-lakiernik 4k
-remont silnika 8k
-sprzęgło i reduktor 3k
-zawieszenie 2k
-drugi komplet felg 1,5k
-drugi komplet opon 3.5k
-dystanse 0,8k
-bagażnik 1,5k
-wydech 0,5k
-tapicer 3k
-klimatyzacja 2k
-progi 1k
-zderzak 1,5k
-osłony podwozia 1k
-blokady przód/tył 12k
-kompresor 1k
Tylko,ze sie chyba nie zrozumielismy.
Bo to co wymienisz wyzej to wedlug mnie sporo wykracza poza pakiet , a czesc by mozna nazwac raczej gruntowna odbudowa i szpejowaniem a nie odszczurzeniem. Czyli wychodzi,ze pakiet, doszpejowanie i odszczurzenie to w duzej czesci to samo. Moge z taka odpowiedzia zyc.

Zreszta pomimo tego co sie probuje czasami uskuteczniac uwazam disco za taki sam samochod jak kazdy inny. No ok. Moze troche bardziej awaryjny. Ale nie sadze,zeby wymagal dodatkowego odszcurzania ponad to co robi sie z innymi autami.

Inna sprawa,ze to co wypisujesz to jakis mokry sen machanikow i jednostkowe przypadki a nie regula. Na szczescie.

Nie kwestionuje,ze takie rzeczy sie wykonuje, bo mam mam wsrod swoich kolegow duzo bardziej odjechane przypadki. Ostatnio jeden taki zmienil dailydiver z nowej hybrydy Lexusa na Jensena Interceptora.

Ale to co piszesz to opcja dla bogatego fanatyka z lekka nutka szalenstwa a nie koniecznosc. Bo to nie jest tak jak pisales,ze takie zabiegi trzeba wykonac na zadbanym egzemplarzu i ladowac w niego na start kilkadzisiat tysiecy, zeby sie nim cieszyc. A w innym przypadku to sie jest ignoratemt i druciarzem.

No chyba,ze az tak odplynalem i w przypadku LR to jest koniecznosc inaczej sie zajebie za granica powiatu. Ale watpie.
Oczywiscie mozna tez zawsze napisac ,ze ktos nie udzwignie filozofii, nie jest godny marki i popala mu sie obwody...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Twoje swiete prawo.
Moze to i lepiej zreszta.
Zeby tez nie bylo

Moze to i lepiej zreszta.

Zeby tez nie bylo
To byl tylko taki "slow poke",zebys sie ogarnal.czesław&jarząbek pisze:tak to se możesz...wiesz...w domu do starejWojtek_W pisze:No dalej.

- Damian
-
- Kontaktowanie:
boszszsz
ale coś się tak uczepił tego pakietu startowego
gruntowna odbudowa = odszczurzenie
wydane pieniądze na ten cel są miarą dbałości/świadomości/niechlujstwa użytkownika
wydane pieniądze na ten cel są miarą dbałości/świadomości/niechlujstwa użytkownika
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Chcecie mi powiedzieć, że 11-letnie DII wymaga gruntownej odbudowy aby nadawało się do opuszczenia granic województwa?
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
- Damian
-
- Kontaktowanie:
jak kupowałem swoje, wówczas 12-letnie, to wymieniłem płyny, dociągnąłem łożyska, kupiłem parę gratów do skrzynki przetrwania i kilka dni później pojechałem na Bałkany.
zapomniałbym - dzień po zakupie odpadło mi kółko pasowe od pompy wody
zapomniałbym - dzień po zakupie odpadło mi kółko pasowe od pompy wody

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Damian pisze:boszszsz
eeee...
No zobacz i wez mi glupiemu wytlumacz
Kwota 25k na zakup sugeruje,ze egzemplarz jest w miare przytpomny a nie wyciagnietych z lopianow pod plotem.czesław&jarząbek pisze:+ 8-10 blacharkaŁoren pisze: DI 15kpln zakup czegoś w miare rokującego + 10 odszczurzenie + 15 uzbrojenie = 40 kpln + czas doprowadzenia do stanu rozsądnego+ 3 spawanie ramyŁoren pisze:DII 25 kpln zakup sensownego egzemplarza (02-04) + 5 pakiet startowy(full) + 15 uzbrojenie = 45kpln
+10 odszczurzenie
Robimy mu jak Loren napisal pakiet i zbroimy. I dla mnie git.
A tu czeslaw wyskakuje z jakas dycha na odszczurzanie wzglednie nowego auta po pakiecie i szpeju. Z rama moze i tak jest, bo nie znam modeli, ale ta dycha to mnie mocno dziwi. Wiec uprzejmie sie probowalem dowiedziec. Najpierw byly foszki, pozniej tekstu o nieudzwignieciu tematu a pozniej lista rzeczy jakie by trzeba gruzowi od turka fundowac.
C'mon!
Tylko mnie to upewnia,ze to jakies voodoo dziwne a odpwiedz "bo trzeba" albo "taki model" mnie rozbawia poprostu.
Dorabianie na sile ideologii jakis. Auto jak auto. A ja bez zadnych zlosliwosci czy uszczypliwosci probowalem sie dowiedziec w co by jeszzce dyszke mozna utopic i czemu to sie ma nazywac odszczurzaniem.
Jaki skutek widac.
Inna spraw,ze ja akurat nie uwazam jakis drobnych ognisk korozji w kilkunastoletnim aucie za Bog wie jaka wade. NIe bede tez z tego powodu robil kompletnego remontu za kilkanascie k. I nie ma to moim zdaniem za duzo wspolnego z niechlujstwem.
Nie my chcieliśmy tylko Ty chciałeś mi wystawić FV na 10k za nie wiem coczesław&jarząbek pisze:teraz już nie. jak chcieliśmy to miałeś własną koncepcję.

A wystarczyło żebyś napisał: "panie nie da się tak ogólnie powiedzieć ale może się uzbierać z 10k jak średni egzemplarz kupisz"

Nie wiem czy się Wam będzie chciało ale co powinno znaleźć się w pakiecie startowym w przypadku kupna DII TD5.
Oczywiście poza standardem filtrowo-olejowo-płynowym.
- nowa wiązka pompowtrysków
- weryfikacja pompy oleju
- wymiana uszczelnień i podkładek pompowtrysków
- regulacja luzu pompowtrysków
- ...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć
-
-
- Kontaktowanie:
Gdyby nie zajęcia domowe to właśnie tak bym poczyniłczesław&jarząbek pisze: właśnie sobie wyobrażam fiflaka jak z sardonicznym grymasem sięga po telefon aby mi wysapać do słuchawki...aaanieeemówieeeemmm

Ale podziwiam Twoją swobodę w marnowaniu czasu

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:

serio czytanie ze zrozumieniem to aż taki problem?
serio?
odszczurzenie to odszczurzenie. znormalizowany pakiet startowy przeszedł do historii lata temu. możesz go sobie planować w zadbanym wozie ze ściśle udokumentowanymi serwisami. i musi być zajebisty/zajebiście kupiony samochód żeby się zmieścić w pięciu kaflach.
mówimy o starych rzęchach masowo preparowanych przez handlarzy i używanych przez bezrozumnych, przypadkowych użytkowników.
taki materiał się odszczurza.
pakiet startowy możesz sobie zaplanować w trzyletnim disco cztery.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
fakjubiczGAZFAN pisze:Gdyby nie zajęcia domowe to właśnie tak bym poczyniłczesław&jarząbek pisze: właśnie sobie wyobrażam fiflaka jak z sardonicznym grymasem sięga po telefon aby mi wysapać do słuchawki...aaanieeemówieeeemmm
Ale podziwiam Twoją swobodę w marnowaniu czasu

to jest [cenzura] twoja wina. i tego drugiego spaślaka z którym plac dzielisz. myślałem, że to tylko wasza rozbuchana arogancja...
cóż.
na myśleniu się skończyło. teoria nie daje się obalić. ba...została solidnie podfutrowana na casusach.
a czas sobie będę marnował swobodnie cały weekend bo te twoje wirusy wyłączyły nas skutecznie z życia towarzyskiego.
Ostatnio zmieniony sob lut 14, 2015 5:58 pm przez czesław&jarząbek, łącznie zmieniany 1 raz.
#noichuj
Pytam o listę prac będących absolutnym minimum kumasz?
Nie mówimy o szrocie wyciągniętym z łopianów tylko o przyzwoitym egzemplarzu.
Nie mówimy o odbudowie gówna.
Poza tym gadamy czysto hipotetycznie i nie musisz się zachowywać tak jak przywykłeś w stosunku do swoich klientów
Nie mówimy o szrocie wyciągniętym z łopianów tylko o przyzwoitym egzemplarzu.
Nie mówimy o odbudowie gówna.
Poza tym gadamy czysto hipotetycznie i nie musisz się zachowywać tak jak przywykłeś w stosunku do swoich klientów

grzechu
LR Discovery II TeDePińć
LR Discovery II TeDePińć