nie zaczyna się wypowiedzi od ibardzozlymisio pisze:@Jerry: ooo dzięki za radę - od razu poznać potęgę intelektu![]()
@gruszkin: i nawet po dłuższej obserwacji można odkryć pewne podobieństwa do Discovery (nomen omen)
mam za dużo kasy i chcę się jej koniecznie pozbyć
Moderator: Jerry
Re: mam za dużo kasy i chcę się jej koniecznie pozbyć
- decc
- Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"
Przedmówca ma rację. To tak jakbyś chciał sobie kupić gaśnicę do Golfa w markecie i założył o tym wątek na forum o specjalistycznych pojazdach strażackich. Poczytaj sobie o budowie napędu 4x4 w tym modelu dyskoteki, żebyś wiedział co sprawdzić. Potem znajdź parę modeli, które Ci odpowiadają wiekiem i bibelotami, zapłać jakiemuś kumatemu mechanikowi i jedźcie pooglądać. Zupełnie tak samo jakbyś chciał kupić dowolne płaskie auto.
I uwierz mi, że nikt Cię tutaj nie napierdala z powodu tego, że jesteś nowy, tylko z tego powodu, że właściwie założyłeś ten wątek bez sensu. Wklejasz tutaj linki do jakichś modeli seryjnych, które na zdjęciach wyglądają całkiem "ładnie" i nie wiem czego oczekujesz po ludziach tutaj, że co Ci po tym powiedzą? Jak auto ma jakieś mody, to można je często jakoś zgrubnie ocenić. Niektóre gołym okiem widać, że są badziewne inne wyglądają na solidniejsze. Wtedy zawsze można jakąś część drutów i szrotów po zdjęciach i opisach odsiać. Natomiast auta w takiej konfiguracji i w takim przedziale wiekowym jak Ciebie interesują, da się ocenić wyłącznie na żywo, bo na zdjęciach wszystkie wyglądają w miarę dobrze. Wszystkie mają pozaniżane przebiegi i pozawyżane ceny, a resztę ocenia się młotkiem, słuchem, wzrokiem plus własnym doświadczeniem lub jakiegoś mechanika.
I uwierz mi, że nikt Cię tutaj nie napierdala z powodu tego, że jesteś nowy, tylko z tego powodu, że właściwie założyłeś ten wątek bez sensu. Wklejasz tutaj linki do jakichś modeli seryjnych, które na zdjęciach wyglądają całkiem "ładnie" i nie wiem czego oczekujesz po ludziach tutaj, że co Ci po tym powiedzą? Jak auto ma jakieś mody, to można je często jakoś zgrubnie ocenić. Niektóre gołym okiem widać, że są badziewne inne wyglądają na solidniejsze. Wtedy zawsze można jakąś część drutów i szrotów po zdjęciach i opisach odsiać. Natomiast auta w takiej konfiguracji i w takim przedziale wiekowym jak Ciebie interesują, da się ocenić wyłącznie na żywo, bo na zdjęciach wszystkie wyglądają w miarę dobrze. Wszystkie mają pozaniżane przebiegi i pozawyżane ceny, a resztę ocenia się młotkiem, słuchem, wzrokiem plus własnym doświadczeniem lub jakiegoś mechanika.
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"
No cóż trzeba się dzielić intelektem i wiedzą z tymi którzy nie wiedzą gdzie szukać.
Disco 300 ES
ee. tak nie do końca...Jerry pisze:No cóż trzeba się dzielić intelektem i wiedzą z tymi którzy nie wiedzą gdzie szukać.
jeśliby zły mis nie wiedział to by znalazł - wystarczy troszkę poszukać a wpierw pomyśleć
niestety, mamy tu do czynienie z misiem leniwym i o bardzo małym rozumku. a jak się przed kimś takim chwalisz wiedza to po prostu nie dociera gdyż informacja trafia w próżnie - co można udowodnić patrząc na 8 stron wątku o tym że kolo chce nabyć dyskotekę...
Czekam tylko kiedy zejdzie na temat koloru wymarzonego autka - bo jak wiadomo jedne kolory są szybsze niż inne.
czyli miś z zoo?
bardziej z A.A. Milne - tylko tamten sympatyczniejszy jest.
a tu cytat jak najbardziej w temacie:
" Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić."

a tu cytat jak najbardziej w temacie:
" Myślenie nie jest łatwe, ale można się do niego przyzwyczaić."

Ostatnio zmieniony śr mar 21, 2012 1:54 pm przez Koro, łącznie zmieniany 1 raz.
a może to reinkarnacja tego z berlina ? 

Że nie chcesz diesla jestem w stanie ogarnąć moim ograniczonym rozumem.bardzozlymisio pisze:żadnego dżipa.....
czy wy rozumiecie, że land rover jest samochodem, który niekoniecznie każdy musi się od razu po kupnie upodobnić do traktora?
rozumiem, że macie wewnętrzny imperatyw przeistaczania Landryny w pojazd wszędobylski i dzielny, taki co przejedzie i topienia go w błocie dla zabawy.....
ale w moje sytuacji przypomina to raczej naszywanie skórzanych łat na kolana i łokcie garnituru na wypadek gdybym miał sie czołgać w okopach wojny która może niespodzianie nadejść i mnie zaskoczyć![]()
Stokowa dyskoteka ma linię, która mi się podoba a zważywszy na zastosowania do jakich planuję jej używać - to to co dostanę w serii wystarczy mi zupełnie (póki co)
Jeśli jednak przekreślasz egzemplarz, który nieśmiało poleca kilka osób dlatego, że ma nieoryginalne halogeny to dla mnie jak chemia kwantowa subcząstek

LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
W takim razie kolejny cytat z A.A. Milne wyjasniający wiele spraw:
Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.

-
- jestem tu nowy...
ahoj
myślę, że może częściowo macie rację - forum rajdy4x4 nie jest najlepszym miejscem do szukania cywilnej dyskoteki, ale...
to na tym forum jest wątek - jak kupować dyskotekę??? To chyba od czegoś się zaczyna?
Wprawdzie ja napisałem, że chcę kupić jak najfajniejszą stokową - ale równocześnie nie napisałem że nigdy przenigdy nie będę jej modyfikował - może kiedyś, będę zobaczę jak sprawa się rozwinie - ale póki co chce kupić jak najlepszą seryjną i doprowadzić do perfekcji technicznej.
Zatem postanowiłem ekspertów zapytać co mi polecą - jaki motor, jaka skrzynia, itp - naiwnie zakładając, że znajdę sporo wiedzy i zdefiniuję model, silnik, skrzynie, itp, które będą najlepsze.
Niestety widzę, że celem części biorących udział w dyskusji jest jedynie wywołanie sprzeczki ze mna a nie pomoc - panowie może relaks, medytacja, kontemplacja własnego jestestwa i akceptacja własnych niedoskonałości wam pomoże ale na pewno nie forum w internecie
Sprzeczka nie jest moim celem.
Smutne jest, że z 8 stron tego wątku merytoryczne rady zajmują w sumie może jedną.
Reasumując - jeśli większość uważa ten wątęk za bezsensowny, nie na miejscu itp to proszę moderatora o jego zamknięcie, usunięcie itp. Tym co chcieli pomóc dziękuję, tym co nie chcieli, tez dziękuję. Życzę powodzenia.
P.S. @ gruszkin - i nie ma nigdzie na świecie takiej reguły, że wypowiedzi nie zaczyna się od i - pij żentyce
myślę, że może częściowo macie rację - forum rajdy4x4 nie jest najlepszym miejscem do szukania cywilnej dyskoteki, ale...
to na tym forum jest wątek - jak kupować dyskotekę??? To chyba od czegoś się zaczyna?
Wprawdzie ja napisałem, że chcę kupić jak najfajniejszą stokową - ale równocześnie nie napisałem że nigdy przenigdy nie będę jej modyfikował - może kiedyś, będę zobaczę jak sprawa się rozwinie - ale póki co chce kupić jak najlepszą seryjną i doprowadzić do perfekcji technicznej.
Zatem postanowiłem ekspertów zapytać co mi polecą - jaki motor, jaka skrzynia, itp - naiwnie zakładając, że znajdę sporo wiedzy i zdefiniuję model, silnik, skrzynie, itp, które będą najlepsze.
Niestety widzę, że celem części biorących udział w dyskusji jest jedynie wywołanie sprzeczki ze mna a nie pomoc - panowie może relaks, medytacja, kontemplacja własnego jestestwa i akceptacja własnych niedoskonałości wam pomoże ale na pewno nie forum w internecie

Smutne jest, że z 8 stron tego wątku merytoryczne rady zajmują w sumie może jedną.
Reasumując - jeśli większość uważa ten wątęk za bezsensowny, nie na miejscu itp to proszę moderatora o jego zamknięcie, usunięcie itp. Tym co chcieli pomóc dziękuję, tym co nie chcieli, tez dziękuję. Życzę powodzenia.
P.S. @ gruszkin - i nie ma nigdzie na świecie takiej reguły, że wypowiedzi nie zaczyna się od i - pij żentyce

- Damian
-
- Kontaktowanie:
tracisz chłopie cenny czas na to forum! nie szkoda czasu?
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
zdaje się, że im bardziej misio poszukiwał poradki, tym bardziej jej nie znalazł... 

P38A HSE 1995 V8 LPG oraz aprilia mojito 50
- Damian
-
- Kontaktowanie:
dostał niejedną, ale nie umiał docenić i odczytać
LR
LR
takich jak on było tu już setki ... i nie ma ich
ot taki bit w systemie , w sumie niezauważalny

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Zauważalne jest to, że szansa na docenienie rad jest odwrotnie proporcjonalna do szczerych chęci udzielających i ilości tych rad 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
kminiłem o co kaman i w końcu pojołemgruszkin pisze:czyli miś z zoo?

tak. to jest mis z zoo
czy Z Ograniczonym Ogarnianiem

a propos bitów - Grzesiu, co sądzisz o podłożeniu dystansów pod tylne sprężynygri74 pisze:takich jak on było tu już setki ... i nie ma ich

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
- Damian
-
- Kontaktowanie:
a czemu tak dużo niżej stoi? jesteś pewien, że dobre springi dobrałeś? co będzie jak zapakujesz 200kg bagażu na wyjazd?
LR
LR
- brodafidela
-
misiek
Skoro już wiesz co chcesz (a to sie rzadko zdarza) - to po prostu kup co se wymarzyłeś i bedziesz chłopie zadowolony ...
co wiecej potrzebujesz ?
Skoro już wiesz co chcesz (a to sie rzadko zdarza) - to po prostu kup co se wymarzyłeś i bedziesz chłopie zadowolony ...
co wiecej potrzebujesz ?

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
dowcip przedniDamian pisze:a czemu tak dużo niżej stoi? jesteś pewien, że dobre springi dobrałeś? co będzie jak zapakujesz 200kg bagażu na wyjazd?

i obligatoryjnie z rybka na klapie.Flytier pisze: Jak dla mnie typowy kierowca Octavi (nie ważne, że Scout). Za wpuszczenie nie podziękuje,a sam nigdy nie ustąpi,bo mu się należy. Zawsze stara sie wymusić, pierwszy ruszyć na światłach, a pasy zmienia, jak rękawiczki. Taki niedoceniony nowoposiadacz. Nie stać go na Passata, to ma za pół ceny skodę, a rozpycha się jakby miał jakieś Lambo.

kzh pisze:i obligatoryjnie z rybka na klapie.Flytier pisze: Jak dla mnie typowy kierowca Octavi (nie ważne, że Scout). Za wpuszczenie nie podziękuje,a sam nigdy nie ustąpi,bo mu się należy. Zawsze stara sie wymusić, pierwszy ruszyć na światłach, a pasy zmienia, jak rękawiczki. Taki niedoceniony nowoposiadacz. Nie stać go na Passata, to ma za pół ceny skodę, a rozpycha się jakby miał jakieś Lambo.
Wiara czyni cuda

- Damian
-
- Kontaktowanie:
emkg pisze:dowcip przedniDamian pisze:a czemu tak dużo niżej stoi? jesteś pewien, że dobre springi dobrałeś? co będzie jak zapakujesz 200kg bagażu na wyjazd?to były najmocniejsze tylne ironmana ... no moze z tymi 6 -cioma przesadziłem - ale wyraźnie widać jak to wygląda ... nie stoi poziomo
kurde, dziwne - zwłaszcza że masz z przodu pospawane szyny kolejowe

ja bym reklamował chyba
miałem dwa kpl sprężyn ironmanów i sobie bardzo chwaliłem...Kosa ma w swojej D2 też Ironmana od dłuższego czasu i stoi ładnie
LR
LR
Przepraszam, że się wtrącam, ale może kiedyś Ironmany były z żelaza i dobre były. Jak miałem jeszcze Zuki to jej rok temu HD zestaw sprężyn i amorów Ironmana zafundowałem.
Oklapły po 2 miesiącach. Kicha straszna.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
ale une nie klapły - takie somMaq pisze:Przepraszam, że się wtrącam, ale może kiedyś Ironmany były z żelaza i dobre były. Jak miałem jeszcze Zuki to jej rok temu HD zestaw sprężyn i amorów Ironmana zafundowałem.

pierwsze - standardowe +2" podniosły tył, ale niżej niż podniósł się przód. ponieważ mam w kufrze kupę szpeju i +100 na butlę z gazem, zmieniłem na wzmocnione (011C) - podniósł się owszem, ale wciąż tył stoi niżej ...
co do reklamowania - jakoś tak kombinowałem z amorkami, test na przeglądzie wykazał niską skuteczność tłumienia - jakoś się wypięli - bo to niby zasadne jest, jak skuteczność <30%