Land Rover Freelander

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Bałabuszka
Kontaktowanie:

Post autor: Bałabuszka » sob lip 16, 2005 6:36 pm

Disco się skończyło po 99, silnik Td5, pneumatyczne zawieszenie... Nie wiem jak te nowości teraz ale to nie na moją kieszeń więc nawet nie będę głosu zabierał.
Złoty Lis w budowie (będzie jednak czarny)

peyo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: peyo » sob lut 04, 2006 1:49 am

A mnie sie podoba i już :) po za tym ludzie-pamiętajcie, że jak sie trafi na felerny model to co by to nie była za marka to jest lipa, a jak sie dobrze wszystko zrobi i model nie felerny to mozna jedzić spokojnie i kilka lat

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » sob lut 04, 2006 9:39 am

peyo pisze:A mnie sie podoba i już :) po za tym ludzie-pamiętajcie, że jak sie trafi na felerny model to co by to nie była za marka to jest lipa, a jak sie dobrze wszystko zrobi i model nie felerny to mozna jedzić spokojnie i kilka lat
Kilka lat jezdzic spokojnie? Mam Serie, leci juz jej 48 rok jezdzenia spokojnego...
:)2

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » sob lut 04, 2006 9:45 am

klucz13 pisze:Ford Excursion - poj.6,0 lub 7,8 turbodiesel moment obrotowy 2x większy od każdego LR spalanoe 13-17 litrów na 100km cena 40-50 tyś. USD czyli 150.000,pln. Nowe Disko 230.000,pln(model którym jechałem) a jakie jest każdy widzi wieeeeeelllllllka kupa
sam jesteś wielka kupa
:)21
w stanach disco3 w wypasie hse kosztuje 46k papiera
gdybyś takie miał, to byś ze szczęścia z niego nie wysiadał tylko jezdził po oleśnickiej tam i spowrotem
#noichuj

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » sob lut 04, 2006 9:53 am

czesław&jarząbek pisze: gdybyś takie miał, to byś ze szczęścia z niego nie wysiadał tylko jezdził po oleśnickiej tam i spowrotem
Ze sie tak spytam....Olesnicka..to taka street pokazowa? :roll:

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » sob lut 04, 2006 9:58 am

tam ma swój kurwidołek i klucz i hjenio to se mogą jezdzić, nie?
#noichuj

canis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

czy kupic freelka??

Post autor: canis » pn sty 29, 2007 6:38 pm

Witan szanownych użytkowników tego forum.Trafiłem tutaj ponieważ przymierzam sie do zakupu freelka.Powód jest prosty-bardzo podoba mi się jego bryła,jednakże po przeczytaniu kilkudziesieciu opinii otym pojeździe mam mieszne uczucia co do zakupu.A zatem mam kilka ,jak nie kilkanaście pytań na jego temat ,ale zacznijmy może od początku:
1)jaki wybrać sinik benzynowy czy diesla?po przeczytaniu kilkunastu postów już zgłupialem ponieważ wychodzi na to ,że w benzynie ma wiecej koników i jest cichszy,natomiast diesel bardziej ekonomiczny i mniej zawodny ,ale za to dużo głośniejszy-co wy na to??
2)na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie
3)co do awaryjności ,to czy da sie we własnym zakresie usuwać drobne awarię (lubię trochę podłubać :wink: )czy ze wszystkim trzeba jechać do mechanika?np.z awarią tylnej szyby
4)czy trudno dostać części zamienne i ewentualnie gdzie takowych szukać ,a może sprowadzać z Angli -czy są tam tańsze
5)gdzie lepiej kupić w Polsce czy u zachodnich sąsiadów?
6)jak autko spisuje się zimą tj:zaspy,błoto pośniegowe,itp.
To chyba tyle jak na początek,a i jeszce jedno podam może ,że w ciągu roku robię 8-10tkm,głównie po czarnym,czasami chciałbym zjechać na polną drogę lub wjechac do lasu,jeżdże z prędkością nie przekraczającą 120 km/h.
z góry dziękuję za wszystkie wasze podpowiedzi i porady,jednocześnie zaznaczam ,że nie szukam terenówki tylko SUV-a z rocznika 1997-1999 w cenie 27-32 tyś. :) A i jeszce jedno ,a może lepiej wybrać disco?? :roll:

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Re: czy kupic freelka??

Post autor: JarekK » pn sty 29, 2007 6:52 pm

canis pisze:że nie szukam terenówki tylko SUV-a z rocznika 1997-1999 w cenie 27-32 tyś. :) A i jeszce jedno ,a może lepiej wybrać disco?? :roll:
to szukasz terenówki czy suv'a ? :)21

canis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: canis » pn sty 29, 2007 6:55 pm

witam jarekk .napisałem tak dlatego ,że w momencie kiedy okaże sie że freelek to najgorsza lipa itd.wowczas będę sie zastanawiał nad disco

Awatar użytkownika
Roch

Post autor: Roch » pn sty 29, 2007 7:59 pm

mi sie do freelandera kiedys oczy smialy.
teraz z perspektywy dyskoteki freelander to taka zabaweczka, ginie w calej masie innych osobowych aut. Wlasciwie to nie wiadomo czy to ciagle land rover i machac do takiego czy olac....

kup disco.
czemu masz miec lepiej od nas? ;]
Landrąver Discovęry 200tdi

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn sty 29, 2007 9:06 pm

Roch pisze: Wlasciwie to nie wiadomo czy to ciagle land rover i machac do takiego czy olac....
Pryeciez kazdy wie ze to juz bmw

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » wt sty 30, 2007 12:34 pm

Roch pisze:mi sie do freelandera kiedys oczy smialy.
teraz z perspektywy dyskoteki freelander to taka zabaweczka, ginie w calej masie innych osobowych aut. Wlasciwie to nie wiadomo czy to ciagle land rover i machac do takiego czy olac....

kup disco.
czemu masz miec lepiej od nas? ;]
mi z zadnego frelka jeszcze nikt nie odmachał, więc to juz chyba nie landek...z disco zawsze, no prawie zawsze, zarówno z I jak i II jak i III. No i z rendzów też. Disko I to mi kiedyś obcy( teraz juz znajomyu) gość zajechał drogę zatrzymując mnie by poglady wymienic.
disco II td5

Andrzej45
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Andrzej45 » czw kwie 05, 2007 12:51 pm

dlaczego na tym forum nigdy nikt nie potrafi konkretnie odpowiedziec na czyjes konkretne pyt?? np na pyt @canis??

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw kwie 05, 2007 1:04 pm

Andrzej45 pisze:dlaczego na tym forum nigdy nikt nie potrafi konkretnie odpowiedziec na czyjes konkretne pyt?? np na pyt @canis??
chodzi ci o coś konkretnego czy tak tylko piszesz głupoty?

Awatar użytkownika
jogibabuu

Post autor: jogibabuu » czw kwie 05, 2007 1:12 pm

Andrzej45 pisze:dlaczego na tym forum nigdy nikt nie potrafi konkretnie odpowiedziec na czyjes konkretne pyt?? np na pyt @canis??
w sumie to forum nazywa sie rajdy4x4, a nie kolko adoracyjne......
wiec pytania o bulwara budza srednie zainteresowanie.....
wiec stad to moim zdaniem sie bierze....
Mistrzow uprasza sie o spokoj

zgenty

Post autor: zgenty » czw kwie 05, 2007 1:18 pm

Może też dlatego
Regulamin forum pisze: O czym należy pamiętać przed wysłaniem wiadomości na forum.

Sprawdź czy temat nie był już na forum poruszany i czy odpowiedź na Twoje pytanie już nie padła. Forum wyposażone jest w mechanizm wyszukiwania treści (link na głównej stronie), naucz się z niego korzystać. Jest to jedna z najsurowiej przestrzeganych na tym forum zasad i moderatorzy nie mają skrupułów przy stosowaniu sankcji wymuszających stosowanie się do niej.

Awatar użytkownika
maristez
Kontaktowanie:

Post autor: maristez » czw kwie 05, 2007 1:42 pm

a ja mu odpowiem. kupuj diesla. w tej cenie 2.0 di. tylko 5 drzwi, klima. jedź z mechanikiem ogladać zeby popatrzał czy nie ma jakiejś niespodzianki. jak kupisz dobrego bedziesz śmigał. jak kupisz kupe to dolaczysz do narzekających ale bedziesz miał nad niektórymi przewage taką ze jeździłeś farelkiem a wiekszość co marudzi to nie siedziała w nim nawet tylko powiela ploty. jak nie interesują cie wyprawy to nie potrzebujesz diska. farelek mniej pali co pewnie jest też ważne. a co do czesci to jest teraz od zatrzesienia aut które przyjechały na czesci. jak dla mnie to zbiera sie calkiem przyzwoicie.

Andrzej45
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Andrzej45 » czw kwie 05, 2007 9:28 pm

siedze na innych forach nie tylko dotyczacych 4x4 i jesli temat sie powtarza to od razu zamyka go moderator a tutaj kazdy cos doda nie na temat i ciezko jest cokolwiek znalezc. nie zebym nazekal bo mozna znalezc tu duzo ciekawych rzeczy ale ciezko. tak jak powiedzial @maristez wiekszosc nawet nie siedziala w tym LV a gada to co cos kiedys uslyszala. ludzia takim jak ja (planuje kupno) potrzebne sa konkretne informacje najlepiej od uzytkownikow... :)
pozdr

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » czw kwie 05, 2007 9:33 pm

Ja siedziałem, w bagażniku coprawda, ale się wypowiem :)21
W porównaniu z innymi modelami LR feldek ma najciaśniejszy bagażnik :)3 :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » pt kwie 06, 2007 12:32 am

Tapeworm pisze:Ja siedziałem, w bagażniku coprawda, ale się wypowiem :)21
W porównaniu z innymi modelami LR feldek ma najciaśniejszy bagażnik :)3 :)21
dlatego frelka nie kupuj... jak tam bedziemy spać? :)21
disco II td5

Awatar użytkownika
dyskotekatd5

Post autor: dyskotekatd5 » pt kwie 06, 2007 12:33 am

Andrzej45 pisze:siedze na innych forach nie tylko dotyczacych 4x4 i jesli temat sie powtarza to od razu zamyka go moderator a tutaj kazdy cos doda nie na temat i ciezko jest cokolwiek znalezc. nie zebym nazekal bo mozna znalezc tu duzo ciekawych rzeczy ale ciezko. tak jak powiedzial @maristez wiekszosc nawet nie siedziala w tym LV a gada to co cos kiedys uslyszala. ludzia takim jak ja (planuje kupno) potrzebne sa konkretne informacje najlepiej od uzytkownikow... :)
pozdr
poszukaj innego forum
disco II td5

Andrzej45
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Andrzej45 » pt kwie 06, 2007 7:57 am

z mojej strony to byla propozycja wprowadzenia jakiegos porzadku...

Awatar użytkownika
wilkens

Post autor: wilkens » pt kwie 06, 2007 8:22 am

wolf
Hil/Gaz69A

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pt kwie 06, 2007 10:46 am

Andrzej45 pisze:z mojej strony to byla propozycja wprowadzenia jakiegos porzadku...
ktoś już to zrobił dla ciebie...
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=9392
...to znaczy powiedział czemu tu tak było, jest i miejmy nadzieje będzie :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Andrzej45
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Andrzej45 » pt kwie 06, 2007 12:39 pm

... tylko ze na spotkanie towarzyskie wpadlem troche wczesniej od Was. to ze mam malo postow nie znaczy ze jestem tu nowy i nie wiem co sie dzieje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”