dlaczego na wyciagarce plus? przeciez jak odetne ogolny minus to i tak nigdzie pradu nie maolaf pisze:Jeśli auto z wyciagarką to zamontój 2 heble do wyciagarki na zewnątrz a ogólny w środku... tylko pamiętać trzeba co by przy wyciągarce odłanczać PLUS a ogólny na minusie może być... no o odpowiednim przekroju przewodu już nie wspomnę
gdzie w disco...
Moderator: Jerry
a no po to co by załączać prąd do wyciągarki tylko wtedy gdy jej potrzebujeszLR_Olek pisze:dlaczego na wyciagarce plus? przeciez jak odetne ogolny minus to i tak nigdzie pradu nie maolaf pisze:Jeśli auto z wyciagarką to zamontój 2 heble do wyciagarki na zewnątrz a ogólny w środku... tylko pamiętać trzeba co by przy wyciągarce odłanczać PLUS a ogólny na minusie może być... no o odpowiednim przekroju przewodu już nie wspomnę
no takmudder pisze:a wyciągarkę chcesz podpiąc do aku przez ten sam przełącznik a pytanie czy on to zniesie
plus z wyciagarki do plusa z akku
minus z wyciagarki do hebla i do akku
przez hebel jeszcze bedziesz szedl minus ogolnosamochodowy
czyli jak wylacze prad,to nei ma pradu nigdzie,an w winchu ani w aucie
cos nie tak?
mialem tak w Serii i bylo ok.
Tak wlasnie i ja sobie wykombinowalem. Rozumiem, ze wstawiles hebel na kablu masowym. Jaki masz przekroj kabla? Najgrubszy jaki udalo mi sie znalezc to 50mmkw - wystarczy?darkman pisze:ja mam pomiędzy schowkiem (od strony pasażera), a tunelem skrzyni od kokpitu, tuz za sterownikiem webasto. dostaję bezproblemowo ręką - czerwona klamka, co by łatwiej trafiać![]()
jedyny mankament hebla jaki stwierdziłem, to resetowanie ustawień radia przy odłączeniu.
Koziol w Discotece