mamy kazdą sróbkę opisywaćtimo pisze:skoro mieszane, to moze cos wiecej na ten temat? co jakie?

Moderator: Jerry
Drogi darkmanie - wypraszam se!darkman pisze: mieszane,
Zacieka kup
masy nie sa zwolnione z myslenia!Tapeworm pisze:no cóż Disco stało się terenówką dla mas...rzecz w tym,że masy niedługo się przekonają, że lepiej było japońca brać
ta z lewej jest metryczna a ta obok calowatimo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... dlatego wypytuje. pytam tu o disco, na forum misiowym o pojarki... nie chce kupic i potem zalowac, stad miliony (czasami banalnych) pytan, bo nie znam tych aut.
wiec jak z ta calowoscia/metrycznoscia disco?
na rajdzie to raczej seryjnego auta nie zobacze. mnie interesuje seria, ewentualnie na wiekszych kolach. to auto ma chodzic przede wszystkim jako holownik duzej przyczepy + auto serwisowe (ruchomy warsztat, dostawa czesci i paliwa) w lekkim terenie typu pole i las.cichy_SIII_109_SW pisze:najlepiej sie wprosic do zalogi na jakimś rajdzie i samemu ocenić
mała uwaga:Tapeworm pisze:do Disco 500kg wchodzi bez problemu(zależy jakie masz styłu sprężyny),przyczepy 3,5t, a no i najważniejsza jest pakowność![]()
jak coś układam w bagażniku, to zazwyczaj tam wchodzę![]()
tochę niskwao, ale bardziej się stoi niż siedzi![]()
jest to pomocne gdy starasz się tak wszystko poukładać co by np. tirfor nie latał z lewa na prawo
jeśli chodzi o konfort innych aut, które wymieniłeś...to się nie wypowiem bo większością nie jeździłem, w Disco jest jeden problem...ogólnie pojęte "nawiewy, klimy itp." : utrzymują dyskonfort na stałym poziomie
w zime ciepłe gacie, rękawiczki, obowiązkowo szalik i czapka![]()
chciałbym zaznaczyć iż jestem szczęśliwym posiadaczem webasto któr problem ten roziązuje połowicznie
taaaaa, ale ja lubie swoje pokrętła i nawiewy a rękawiczki ... gdziś tam w bagażniku sie poniewierają (nieuzywane )Tapeworm pisze:po namyślę i tak wolę zarznąć w dwusetce, zjednego powodu...tam gdzie ty masz te swoje nawiewy, pokrętła itd...ja mam olbrzymią półkę o ergonomi szwajcarskiego scyzoryka...wszystko tam się mieści...mniędzy innymi dwa komplety zimowych rękawic
a co do lata, to szyby w dół i łapać muchyja tuczę teraz pająka który na tylnej szybie sobie pajęczynę zrobił
yyyymmm, znaczy nie miałem na myśli ZACIEKA, Tego Zacieka!!, przecie bo to ikona filozoficzna i pewnie i tak nie jest do sprzedania (muzeum norblina właśnie pojeby chcą likwidować), tylko zacieka... no takiego ścieka, co to był kiedyś do podarowania nawet na forum.Koro pisze:Drogi darkmanie - wypraszam se!darkman pisze: mieszane,
Zacieka kup
mnie do szczescia wystarczy popatrzeć z boku jak gawiedź leci do disco jak nieprzymierzajać muchy do kupy. a stopień rozumności tych zakupów jest taki że czekam tylko na temat:
"kupiłem dyskoteke, co to za samochód i gdzie sie nalewa paliwa(i jakiego)??" a w podpisie - myslenie boli
dobra dobra, już nie cukruj....darkman pisze: yyyymmm, znaczy nie miałem na myśli ZACIEKA, Tego Zacieka!!, przecie bo to ikona filozoficzna i pewnie i tak nie jest do sprzedania (muzeum norblina właśnie pojeby chcą likwidować), tylko zacieka... no takiego ścieka, co to był kiedyś do podarowania nawet na forum.
no, kajam się bardzo![]()
Zacieki górą
, LR`y, dusze nie myte do zsypu - gumy Qr`de Zaciekłym pucować. To napisałem ja posiadacz i urzytkownik rasy niechlubnej co kręgosłup czyni pokornym.
Ale jajatimo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... ?
ano taka, że mogą być w okolicy kupującego warstaty co to nie mają a i casem nie wiedza o istnieniu calowychLR_Olek pisze:Ale jajatimo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... ?![]()
Chcesz kupic i nie wiesz co....
a najlepse ze te auta co porownujesz sa kazde z innej bajki.
jak chcesz porownac disco vs iveco daily?
albo pajero i defender?
nie mowiac o disco a defender?
mam pytanie czy jechales kiedykolwiek jakims z tych aut?
i coza roznica czy sruby sa calowe czy metryczne przy wyborze samochodu?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości