dane techniczne disco + pare pytan

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 8:36 am

timo pisze:skoro mieszane, to moze cos wiecej na ten temat? co jakie?
mamy kazdą sróbkę opisywać ?? :o mieszane raz calowe raz metryczne a raz hmm ....

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » śr wrz 13, 2006 8:39 am

timo - to proste jest:
forum LR @ RR->przyklejone->manuale do ściągnięcia->ten ruch powinien rozwiać Twoje wątpliwości,

no dobra zmieniłem zdanie, nie kupuj zacieka, kup se Haynesa.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » śr wrz 13, 2006 10:29 am

darkman pisze: mieszane,
Zacieka kup
:P
Drogi darkmanie - wypraszam se!
mnie do szczescia wystarczy popatrzeć z boku jak gawiedź leci do disco jak nieprzymierzajać muchy do kupy. a stopień rozumności tych zakupów jest taki że czekam tylko na temat:
"kupiłem dyskoteke, co to za samochód i gdzie sie nalewa paliwa(i jakiego)??" a w podpisie - myslenie boli
:)21

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » śr wrz 13, 2006 10:39 am

no cóż Disco stało się terenówką dla mas :roll: ...rzecz w tym,że masy niedługo się przekonają, że lepiej było japońca brać :lol:
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » śr wrz 13, 2006 12:16 pm

Tapeworm pisze:no cóż Disco stało się terenówką dla mas :roll: ...rzecz w tym,że masy niedługo się przekonają, że lepiej było japońca brać :lol:
masy nie sa zwolnione z myslenia!
a może warto zawczasu zapoznac sie z samochodem który zamierzamy kupić? nie mówie żeby pół roku wcześniej kupować haynesa i uczyć sie na pamieć, ale jakieś ogólne pojecie to mozna mieć. Przeca w necie o disco to jest informacji i opinii od metra... 8)

timo

Post autor: timo » śr wrz 13, 2006 12:18 pm

alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... dlatego wypytuje. pytam tu o disco, na forum misiowym o pojarki... nie chce kupic i potem zalowac, stad miliony (czasami banalnych) pytan, bo nie znam tych aut.

wiec jak z ta calowoscia/metrycznoscia disco?

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » śr wrz 13, 2006 12:26 pm

akurat na ciebie padło :wink:
takich postów jak twój jest ostatnio zylion i dlatego te odpowiedzi są jakie sa. wg mnie:
pajero bym nie kupił a jak bym dostał za friko to szybciutko na słomczyn
patrol rażąca rozbierzność miedzy wymiarami w srodku i na zewnątrz. ale Y-61 długiego to czemu nie
disco chyba najrozsądniejsze ale specyficzne...
defender - najpierw zrób nim na raz tak 300-400 km i potem sie zastanawiaj
a najleprzy jest uaz z andorią :)2 :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 12:34 pm

timo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... dlatego wypytuje. pytam tu o disco, na forum misiowym o pojarki... nie chce kupic i potem zalowac, stad miliony (czasami banalnych) pytan, bo nie znam tych aut.

wiec jak z ta calowoscia/metrycznoscia disco?
ta z lewej jest metryczna a ta obok calowa :evil:

Awatar użytkownika
cichy_SIII_109_SW

Post autor: cichy_SIII_109_SW » śr wrz 13, 2006 12:36 pm

Patrol jest mniejszy w środku przynajmniej optycznie (długa wersja bo taka jeździłem). Reszta coż najlepiej sie wprosic do zalogi na jakimś rajdzie i samemu ocenić.

Seria III rules :lol: :)2
Seria III'75 109 SW - samodzielny zestaw do majsterkowania :)

"Stado Baranów"

timo

Post autor: timo » śr wrz 13, 2006 12:41 pm

cichy_SIII_109_SW pisze:najlepiej sie wprosic do zalogi na jakimś rajdzie i samemu ocenić
na rajdzie to raczej seryjnego auta nie zobacze. mnie interesuje seria, ewentualnie na wiekszych kolach. to auto ma chodzic przede wszystkim jako holownik duzej przyczepy + auto serwisowe (ruchomy warsztat, dostawa czesci i paliwa) w lekkim terenie typu pole i las.

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » śr wrz 13, 2006 1:33 pm

do Disco 500kg wchodzi bez problemu(zależy jakie masz styłu sprężyny),przyczepy 3,5t, a no i najważniejsza jest pakowność :wink:
jak coś układam w bagażniku, to zazwyczaj tam wchodzę :lol:
tochę niskwao, ale bardziej się stoi niż siedzi :)2
jest to pomocne gdy starasz się tak wszystko poukładać co by np. tirfor nie latał z lewa na prawo :)21
jeśli chodzi o konfort innych aut, które wymieniłeś...to się nie wypowiem bo większością nie jeździłem, w Disco jest jeden problem...ogólnie pojęte "nawiewy, klimy itp." : utrzymują dyskonfort na stałym poziomie :)21
w zime ciepłe gacie, rękawiczki, obowiązkowo szalik i czapka :wink:
chciałbym zaznaczyć iż jestem szczęśliwym posiadaczem webasto któr problem ten roziązuje połowicznie :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 1:43 pm

Tapeworm pisze:do Disco 500kg wchodzi bez problemu(zależy jakie masz styłu sprężyny),przyczepy 3,5t, a no i najważniejsza jest pakowność :wink:
jak coś układam w bagażniku, to zazwyczaj tam wchodzę :lol:
tochę niskwao, ale bardziej się stoi niż siedzi :)2
jest to pomocne gdy starasz się tak wszystko poukładać co by np. tirfor nie latał z lewa na prawo :)21
jeśli chodzi o konfort innych aut, które wymieniłeś...to się nie wypowiem bo większością nie jeździłem, w Disco jest jeden problem...ogólnie pojęte "nawiewy, klimy itp." : utrzymują dyskonfort na stałym poziomie :)21
w zime ciepłe gacie, rękawiczki, obowiązkowo szalik i czapka :wink:

chciałbym zaznaczyć iż jestem szczęśliwym posiadaczem webasto któr problem ten roziązuje połowicznie :)21
mała uwaga:
problem ogrzewania dotyczy dwusetki w cystatdi juz został rozwiązany

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » śr wrz 13, 2006 1:49 pm

według moich "źródeł" ... nie. Chyba,że @Herros jest zmarźluchem :)21

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 1:52 pm

Tapeworm pisze:według moich "źródeł" ... nie. Chyba,że @Herros jest zmarźluchem :)21
widocznie jest :)21 u mnie grzeje ładnie :)2 - problem jest tylko przy duzych mrozach podczas stania z włączonym silnikiem potrafi się wychłodzić (no cóż wysoka sprawnośc cieplna :wink: )

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » śr wrz 13, 2006 1:53 pm

a ty masz tam klimę?? :-?

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 1:58 pm

Tapeworm pisze:a ty masz tam klimę?? :-?
ani klimy ani webasto - mam ciepło (niestety latem też) :)21

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » śr wrz 13, 2006 2:08 pm

:lol: po namyślę i tak wolę zarznąć w dwusetce, zjednego powodu...tam gdzie ty masz te swoje nawiewy, pokrętła itd...ja mam olbrzymią półkę o ergonomi szwajcarskiego scyzoryka...wszystko tam się mieści...mniędzy innymi dwa komplety zimowych rękawic :)21
a co do lata, to szyby w dół i łapać muchy :lol: ja tuczę teraz pająka który na tylnej szybie sobie pajęczynę zrobił :lol:

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » śr wrz 13, 2006 2:11 pm

Tapeworm pisze::lol: po namyślę i tak wolę zarznąć w dwusetce, zjednego powodu...tam gdzie ty masz te swoje nawiewy, pokrętła itd...ja mam olbrzymią półkę o ergonomi szwajcarskiego scyzoryka...wszystko tam się mieści...mniędzy innymi dwa komplety zimowych rękawic :)21
a co do lata, to szyby w dół i łapać muchy :lol: ja tuczę teraz pająka który na tylnej szybie sobie pajęczynę zrobił :lol:
taaaaa, ale ja lubie swoje pokrętła i nawiewy a rękawiczki ... gdziś tam w bagażniku sie poniewierają (nieuzywane ) :)21

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » śr wrz 13, 2006 2:13 pm

Koro pisze:
darkman pisze: mieszane,
Zacieka kup
Drogi darkmanie - wypraszam se!
mnie do szczescia wystarczy popatrzeć z boku jak gawiedź leci do disco jak nieprzymierzajać muchy do kupy. a stopień rozumności tych zakupów jest taki że czekam tylko na temat:
"kupiłem dyskoteke, co to za samochód i gdzie sie nalewa paliwa(i jakiego)??" a w podpisie - myslenie boli
yyyymmm, znaczy nie miałem na myśli ZACIEKA, Tego Zacieka!!, przecie bo to ikona filozoficzna i pewnie i tak nie jest do sprzedania (muzeum norblina właśnie pojeby chcą likwidować), tylko zacieka... no takiego ścieka, co to był kiedyś do podarowania nawet na forum.
no, kajam się bardzo :oops: :cry: Zacieki górą :)2 , LR`y, dusze nie myte do zsypu - gumy Qr`de Zaciekłym pucować. To napisałem ja posiadacz i urzytkownik rasy niechlubnej co kręgosłup czyni pokornym.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » śr wrz 13, 2006 2:51 pm

darkman pisze: yyyymmm, znaczy nie miałem na myśli ZACIEKA, Tego Zacieka!!, przecie bo to ikona filozoficzna i pewnie i tak nie jest do sprzedania (muzeum norblina właśnie pojeby chcą likwidować), tylko zacieka... no takiego ścieka, co to był kiedyś do podarowania nawet na forum.
no, kajam się bardzo :oops: :cry: Zacieki górą :)2 , LR`y, dusze nie myte do zsypu - gumy Qr`de Zaciekłym pucować. To napisałem ja posiadacz i urzytkownik rasy niechlubnej co kręgosłup czyni pokornym.
dobra dobra, już nie cukruj.... :wink:
LRy fajne sa bo charakter mają i nawet taki wiejski głupek co to aro ujeżdza zdaje se z tego sprawe :)2

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » śr wrz 13, 2006 6:46 pm

Koro pisze: a najleprzy jest uaz z andorią :)2 :)21
Szczera prawda Panoczku ,oj szczera
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » śr wrz 13, 2006 7:32 pm

darkman pisze:
timo pisze:kolejne wazne pytanie: disco jest calowe czy metryczne? mam na mysli wszelkiego rodzaju gwinty, zarowno silnika jak i reszty auta, a takze rozmiary roznych tulejek itp barachla
mieszane,
Zacieka kup
eee,jeszcze nie trafilem na calowe srubki w disco...
gdzie sa?

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » śr wrz 13, 2006 7:35 pm

timo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... ?
Ale jaja :lol:
Chcesz kupic i nie wiesz co....
a najlepse ze te auta co porownujesz sa kazde z innej bajki.
jak chcesz porownac disco vs iveco daily?
albo pajero i defender?
nie mowiac o disco a defender?

mam pytanie czy jechales kiedykolwiek jakims z tych aut?
i coza roznica czy sruby sa calowe czy metryczne przy wyborze samochodu? :o

timo

Post autor: timo » śr wrz 13, 2006 7:50 pm

to nie jest porownywanie aut typu daily czy lt do defendera czy pajero. wszystkie te auta spelniaja w mniejszym lub wiekszym stopniu moje potrzeby i kazde z nich ma wady i zalety. najchetniej bym kupil tego vw lt, ale po pierwsze cena jest zaporowa, a po drugie po prostu ich nie ma. po drugie moje rozumowanie jest takie, ze z jednej strony lt ma te zalete, ze najlepiej pasuje do moich potrzeb, ale z drugiej strony pajero lub disco maja taka zalete, ze sa na tyle "cywilne", ze z powodzeniem moga zastapic osobowe auto w razie potrzeby. mowiac najprosciej kazde z nich w punktacji lacznej wypada podobnie - to, co traci w jednym miejscu, zyskuje w innym. zadnym z tych aut nie JEZDZILEM (w wiekszej ilosci), natomiast kilkoma JECHALEM.

sruby metryczne czy calowe maja znaczenie ze wzgledow seriwisowych. jak mi sie ukreci sruba metryczna, to albo ją bede mial, albo kupie w pierwszym lepszym sklepie. natomiast jak sie ukraci calowa, to bede stal i plakal. przyklad nie wyczerpuje tematu, ale mysle, ze obrazuje, o co mi chodzi.

Awatar użytkownika
scyzoryk73

Post autor: scyzoryk73 » śr wrz 13, 2006 7:51 pm

LR_Olek pisze:
timo pisze:alez ja sie wcale nie rzucam na disco. w gre wchodzi kilka aut: patrol, pajero I, pajero II, disco, defender... ewentualnei jakis dostawczak 4x4, np vw lt albo iveco daily... ?
Ale jaja :lol:
Chcesz kupic i nie wiesz co....
a najlepse ze te auta co porownujesz sa kazde z innej bajki.
jak chcesz porownac disco vs iveco daily?
albo pajero i defender?
nie mowiac o disco a defender?

mam pytanie czy jechales kiedykolwiek jakims z tych aut?
i coza roznica czy sruby sa calowe czy metryczne przy wyborze samochodu? :o
ano taka, że mogą być w okolicy kupującego warstaty co to nie mają a i casem nie wiedza o istnieniu calowych :o
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”